استاد دانشگاه: ممنوعیت رسانههای ایرانی به منزله تحریم فکری است
یک استاد دانشگاه میگوید ممنوعیت رسانهای شبکههای پرس تیوی و هیسپان تیوی ناقض حق انتخاب مردم بوده و به منزله تحریم فکری است.
دکتر اسماعیل سلامی، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل بینالملل روز یکشنبه (۳ دی، ۲۳ دسامبر) در مقالهای که در تارنمای شبکه پرس تیوی منتشر شد نوشت: «در حقیقت، ممنوعیت این شبکهها در جامعه بین المللی حق مردم سراسر دنیا برای انتخابِ آنچه میخواهند بشنوند را سلب میکند. این کار «مشروع» نبوده و به منزله یک تحریم فکری است.»
وی با اشاره به اینکه عواقب منفی ممنوعیت پخش شبکههای ایرانی تنها محدود به جمهوری اسلامی نمیشود، گفت که پرس تیوی و هیسپان تیوی «حق مسلم شهروندان جهان هستند، که حق دارند صدایی جایگزین و متفاوت از صدای خود داشته باشند و شنیدن را برگزینند.»
این نویسنده در ادامه بر این حقیقت تاکید کرد که دولتهای اروپایی با «خاموشی رسانهها» بر خبرهای حقیقی درباره اقتصاد متزلزل ِخود سرپوش میگذارند.
دکتر سلامی نوشت: «اروپاییها از شبکههایی چون پرس تیوی، هیسپان تیوی و آرتی (شبکه خبری روسیه) میترسند، شبکههایی که از نارضایتی عمومی در جامعه اروپایی گزراشی حقیقی ارائه میدهند.»
شرکت اسپانیایی هیسپاست شبکه های پرس تیوی و هیسپان تیوی را از روز جمعه (اول دی) از ماهواره خود حذف کرد. این شرکت همچنین به شرکت اورون، دیگر شرکت خدمات ماهوارهای دستور داده است تا ارسال امواج این دو شبکه بینالمللی را متوقف کند. اورون میگوید قطع شبکههای پرس تیوی و هیسپان تیوی به دنبال اقدام مشابه شرکت فرانسوی یوتلست صورت میگیرد که پیشتر پخش چندین شبکه ماهوارهای و ایستگاه رادیویی ایرانی را متوقف کرده است. این شرکت میگوید، این شبکه ها «به خاطر تعبیر گستردهتر از قوانین اتحادیه اروپا» از ماهواره حذف میشوند.
دکتر سلامی تصریح کرد که هر دوی این شبکهها برخلاف میل اروپا در «بالا بردن سطح آگاهی فکری و بینش سیاسی» نقشی اساسی ایفا کردهاند.
وی نوشت: «این شبکهها آینهای به دست مخاطبان اروپایی دادهاند و واقعیت را همانطور که باید به آنان مینمایانند و این دقیقا همان چیزی است که اروپاییها را آکنده از هراس و حیرت میکند.»
ارسال کردن دیدگاه جدید