ارتشی با سلاح‌های مدرن و نیروهای بی کیفیت!

«ما از این شش کشور طی سال‌های مدید، وعده‌ها و قول‌های زیادی شنیده‌ایم اما در خلال این سال‌ها اقدامی صورت نگرفته است.»

 جام سیاسی: وب سایت رادیو فرانسه (Radio France) گزارش داد: بعد از پایان نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در منامه- پایتخت بحرین، اعلام شد که در این نشست، سران  شش کشور  پیرامون ایجاد یک فرماندهی مشترک برای نیروهای زمینی، هوائی و دریائی خود به توافق رسیدند.

به نوشته این وب سایت، یک کارشناس مسایل سیاسی-نظامی اگرچه ایجاد این فرماندهی مشترک را برای ایران یک شکست توصیف می کند اما در ادامه معترف است که "با وجود سرمایه‌گذاری سنگین در زمینه نظامی، ارتش‌های این کشورها چندان قابل اتکا نیستند و این کشورها به حمایت نظامی آمریکا نیاز دارند."

 به گزارش منابع خبری عرب، سران شورا همچنین توافقنامه افزایش همکاری‌های امنیتی میان اعضای شورا را به تصویب رسانده و بر ضرورت افزایش همکاری‌ها در زمینه مبادله اطلاعات امنیتی تأکید کردند.

اعضای شورای همکاری خلیج فارس عبارتند از: عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، عُمان که در حال حاضر دارای یک نیروی مشترک نظامی تحت عنوان "سپرجزیره" هستند که درسال 1982 تشکیل شد.

به گزارش رادیو فرانسه، شیخ خالد- وزیرامور خارجه بحرین، با تائید خبر تشکیل سرفرماندهی مشترک گفت: این فرماندهی شامل نیروهای "سپرجزیره" نیز خواهد شد و افزود، مقر سرفرماندهی نیروهای مسلح شورا، در بحرین خواهد بود.

 در این زمینه، "آلکس وطنخواه" کارشناس مسایل سیاسی و نظامی در بنیاد خاورمیانه واشنگتن، در گفتگو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه با تأکید بر اختلافات درونی کشورهای عرب منطقه خلیج فارس گفت:

 

«ما از این شش کشور طی سال‌های مدید، وعده‌ها و قول‌های زیادی شنیده‌ایم اما در خلال این سال‌ها اقدامی صورت نگرفته است. من به عنوان یک تحلیلگر معتقدم، باید منتظر ماند و دید که واقعاً اقدامی صورت میگیرد یا خیر؟

این کارشناس می افزاید: اما اگر این فرماندهی و نیروی نظامی ایجاد شود خطری جدی، بخصوص برای ایران خواهد بود.»

این تحلیلگر سیاسی-نظامی ادعا می کند: «من فکر نمی کنم این قضیه خیلی برای ایران خوب باشد، تشکیل این فرماندهی مشترک نظامی، نشان دهنده این خواهد بود که ایران حداقل در بعد سیاسی شعارهایش شکست خورده است و نشان‌دهنده این است که اینها از ایران می ترسند.

 این کشورها خرج بسیار زیادی در زمینه نظامی می کنند، به طور مثال در سال گذشته، عربستان حدود یک سوم تمام صادرات نظامی آمریکا را خریده است که این رقم چیزی حدود 60 میلیارد دلار است و از سوی دیگر امارات نیز حدود سه برابر ایران در زمینه مسایل نظامی سرمایه گذاری کرده است و البته در این میان کویت و غیره را کنار می گذارم.

ولی باید به وضعیت افراد و نفرات نظامی این کشورها هم نگاه کنیم و ببینیم این افراد که مجهز به تکنولوژی پیشرفته نظامی هستند توانایی استفاده از آنها را دارند و این نیروها در زمان جنگ چه کارکردی خواهند داشت؟ واقعیت این است که این نیروها در صحنه جنگ تست نشده اند و تا کنون مقابل هیچ ارتشی نایستاده اند، عربستان در مقابل حوثی‌های یمن ایستادند که نمیچه شکستی نیز خوردند.

 سؤال این است که اینها در موقع جنگ چه خواهند کرد؟ توپ و تفنگ مدرن دارند اما واقعاً توانایی استفاده از این تسلیحات مدرن را دارند یا خیر؟»

شایان ذکر است در سال 1967 ارتش چند کشور عربی نتوانسته بود، در برابر صهیونیستها بایستد و بعد از شکست در برابر صهیونیست ها هیچ آزمونی برای قدرت خود نداشته اند.

طبق گزارش روزنامه "الدیار" که چندی پیش منتشر شد دستگاه جاسوسی اردن در برآوردی از وضعیت و شرایط دفاعی حزب الله که البته ناشی از ترسی است که این حزب در دل همه رژیم های دیکتاتور عربی انداخته است، زبان به اعتراف گشوده و تاکید کرده بود: حزب الله و نیروهایش از ارتش های رژیم های عربی بسیار قدرتمند هستند.

 حال کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که حتی از "حزب الله لبنان" نیز ضعیف تر هستند، اگرچه با پیمان های مختلف و ایجاد یک فرماندهی مشترک بخواهند ارتش خود را از لحاظ نیرو و تجهیزات تقویت کنند اما از مهمترین عامل که همان نیروهای قابل اتکا است بی بهره هستند.

دیکتاتوری سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و سیاست های صهیونیستی و غربی و گاهی ضد عربی آن ها حتی ارتش های آنها را غیر قابل اتکا کرده است. کشورهایی که در برابر مسلمان کشی و عرب کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین سکوت کردند و اکنون به دلایل واهی و با تحریک صهیونیسم و غرب در صدد ایجاد یک فرماندهی مشترک در برابر ایران هستند.

برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید

 

 

 

 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی