جرا پخش زنده مناظرات کاندیداها ضروری است؟

"صراط" - بدون شك رسانه ها نقش بسيار مهمي در ايجاد همبستگي اجتماعي ميان مردم يك جامعه و ترويج روح وحدت ملي در بين آنها دارند. گاهي همين امواج مختصر رسانه اي و آگاهي بخشي آنها مي تواند سرنوشت يك ملت را دگرگون كند، پرده ها را كنار بزند و حقايق را به سمع و نظر مردم برساند. يكي از مواقعي كه رسانه ي ملي بايد داراي جريان آزاد اطلاعات باشد زمان انتخابات است. رسانه ي ملي با توجه به وظايف خود و دستورات دين مبين اسلام بايد تمام نظريات نامزدها را منتشر كند تا مردم بتوانند بهترين آنها را انتخاب كنند. همانطور كه خداوند در قرآن سفارش كرده است كه تمام سخنان را گوش دهيد و بهترين آن را انتخاب كنيد. صدا و سیما نيز از همين رهگذر وظيفه ي انتشار نظرات،‌افكار، اعمال، كردار و... نامزدهاي انتخابات را دارد و با برگزاري مناظرات زنده ي تلويزيوني و پخش فيلم هاي تبليغاتي بايد به اين مهم جامه ي عمل بپوشاند. همانطور كه مي دانيد برگزاري مناظرات زنده ي تلويزيوني يكي از راه هاي نمايش مردم سالاري، حق تعيين سرنوشت و جايگاه مردم در بافت سياسي حكومت است. از جمله كشورهايي كه اهميت بسياري به مناظرات انتخاباتي رياست جمهوري مي دهند كشور ايالات متحد آمريكاست، كشوري كه براي جذب مشاركت حداكثري مردم خود مناظرات داغي را برگزار مي كند. فارغ از نمايشي بودن يا نبودن اين مناظرات، اساس طرح مناظرات انتخاباتي كار درست و شايسته اي است. كاري كه متاسفانه فقط در انتخابات 88 (آخرين انتخابات رياست جمهوري) شاهد آن بوديم در صورتي كه اين طرح بايد از دوره هاي پيش نيز آغاز مي شد. اگر به ياد داشته باشيد در همان مناظره ها بود كه هيبت پوشالي بسياري از افراد كه با اشرافي گري و همدستي با عوامل خارجي مي خواستند بر مسند قدرت بنشيند، شكسته شد و پيامدهاي آن تاكنون ادامه دارد. هر چند که در همان مناظرات مباحثی مطرح شد که تاکنون در حد حرف و شعار باقی مانده و بیشتر شبیه به موج سازی کاذبی برای جذب آرای مردم بود . البته طرح مناظرات انتخاباتي در سال 88 خالي از اشكال و انتقاد نبود اما در مجموع بسيار خوب و مفيد ارزيابي شده بود و در ايجاد اشتياق در مردم براي مشاركت در انتخابات نقش بي بديلي را ايفا مي كرد.
متاسفانه به تازگي زمزمه هايي از مجلس و ديگر نهادها مبني بر ايجاد اختلال در برگزاري مناظرات انتخابات پيش رو به گوش مي رسد برخي از افراد كه با درخواست توليدي شدن مناظرات (غير زنده بودن) سعي در ايجاد فضاي محدودتري دارند تا خدای نکرده به برخي از اربابان زور و زر و طرفدار اشرافي گري بر نخورد و پرونده فسادهاي برخي در مقابل دوربين زنده منتشر نشود. البته در مقابل عده اي از نمايندگان عقيده دارند كه كانديدا هاي رياست جمهوري بالقوه رييس جمهور آينده ي ما هستند پس آيا ما بايد از صحبت هاي اين افراد در مقابل آنتن زنده بترسيم و به كلام آنان بي اعتماد باشيم؟
حال سؤال اساسي اينجاست كه چه كساني از مناظرات زنده آسيب مي بينند؟ به عقيده ي بسياري از كارشناسان مسائل سياسي، احمدي نژاد به دو دليل عمده توانست مجددا بر اريكه ي رياست جمهوري تكيه بزند كه هر دو عامل نيز مربوط به مناظرات مي شود: 1. يادآوري عملكرد مثبت خود در دولت نهم در مناظرات 2. نمايش چهره ي واقعي برخي از طرفداران اشرافيت و كج روي در نظام و...
فارغ از اينكه عملكرد امروز احمدي نژاد چگونه است و بي شك نقدهاي فراواني به آن وارد است اما پنهان كردني نيست كه پيروز مناظرات 88 احمدي نژاد بود. آيا بازهم شاهد مناظرات زنده خواهيم بود؟ چه كساني از اجراي مناظرات زنده ناخشنود مي شوند؟ آيا باز هم شاهد شكست هيبت پوشالي برخي از فريبكاران خواهيم بود؟

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی