روسیه بر لزوم دستیابی به راه حل سیاسی بحران سوریه تاکید کرده است

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرده است، هنوز فرصت دستیابی به راه‌حل سیاسی جهت پایان دادن به بحران در سوریه وجود دارد.

سرگئی لاوروف روز شنبه (۲۹ دسامبر، ۹ دی) بعد از دیدار و گفت‌وگو با اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه اتحادیه عرب و سازمان ملل در سوریه، گفت: « تقابل در حال افزایش است، اما ما درباره این که فرصت برای یک راه حل سیاسی همچنان باقی است، توافق داریم.»

این دیپلمات عالی‌رتبه روسیه افزود، از مخالفت ائتلاف ملی مخالفان با پیشنهاد مسکو برای برگزاری مذاکرات، «تعجب» کرده است.

لاوروف در ادامه تصریح کرد، برای متقاعد کردن بشار اسد، رئیس جمهور سوریه برای برکناری، هیچ اقدامی ممکن نیست.

وزیر امور خارجه روسیه افزود: « در ارتباط با بشار اسد، وی بارها، علنی و غیرعلنی گفته است قصد ندارد کناره‌گیری کند و در سمت خود خواهد ماند.»

وی تاکید کرد: « امکان تغییر این موضع وجود ندارد.»

اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه اتحادیه عرب و سازمان ملل در سوریه، روز شنبه (۲۹ دسامبر، ۹ دی) در تلاش برای یافتن راه حل برون‌رفت از مناقشه در دمشق، به مسکو، پایتخت روسیه وارد شد.

در همین حال، روسیه روز جمعه (۲۸ دسامبر، ۸ دی) از معز الخاطب، رئیس ائتلاف مخالفان در سوریه، دعوت کرد به مسکو سفر کند.

خاطب که گروهش از حمایت برخی کشورهای غربی و متحدان منطقه‌ای آن‌ها از جمله قطر، عربستان سعودی و ترکیه برخوردار است، در همان روز جمعه، پیشنهاد روسیه را رد کرد و از مسکو خواست برای آن‌چه حمایت روسیه از دولت بشار اسد نامید، عذرخواهی کند.

ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ۲۱ دسامبر، اعلام کرد، هرگونه تصمیم درباره پایان دادن به بحران سوریه باید از سوی سوری‌ها اتخاذ شود و این روند باید همه طرف‌ها را دربر گیرد.

سوريه از مارس ۲۰۱۱ صحنه ناآرامي بوده است. در خشونت و ناآرامي‌هاي این کشور بسیاری از سوری‌ها از جمله تعداد زيادي از نيروهاي امنيتي و نظامی اين کشور کشته شده‌اند.

کشورهای غربی خواستار کنارهýگیری دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه شده‌اند، در حالی که روسیه و چین به شدت با حرکت غرب برای براندازی دولت اسد مخالفت می‌کنند.

روسیه و چین تاکنون سه بار قطع‌نامه‌های ضد سوری مطرح در شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرده‌اند.

دولت سوریه نیز بارها ریشه خشونت و ناآرامی‌های این کشور را از خارج از سوریه دانسته و عربستان سعودی، قطر و ترکیه را به تامین تسلیحاتی مخالفان متهم کرده است.

گروه مخالفان سوریه موسوم به «ائتلاف ملی مخالفان و نیروهای انقلابی»، ۱۱ نوامبر، زمانی تشکیل شد که مخالفان بشار اسد رئيس جمهور سوريه درباره تشکيل ائتلافي گسترده‌تر با هدف براندازي دولت وی توافق کردند.

ائتلاف مخالفان سوریه بلافاصله بعد از تشکیل در ماه نوامبر از سوی دولت‌های غربی و عربی و نیز ترکیه، به عنوان تنها نماینده مردم سوریه به رسمیت شناخته شد.

اين ائتلاف از حاميان خارجي خود خواسته‌اند تسليحات پيشرفته بيشتري را در اختيارشان قرار دهند.

ائتلاف مخالفان سوریه بلافاصله بعد از تشکیل در ماه نوامبر از سوی دولت‌های غربی و عربی و نیز ترکیه، به عنوان تنها نماینده مردم سوریه به رسمیت شناخته شد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی