ماجرای خشم آیت الله حسن زاده و هشدار علامه طباطبایی

حجت الاسلام قهرمانی به نقل از آیت الله حسن‌زاده گفت: به محضر علامه طباطبایی رفتم و به ایشان گفتم من حال نماز ندارم، بدون این که به ایشان جریان را بگویم گفت: بی خود غضبناک می شوی و انتظار هم داری که در نماز حال داشته باشی.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام محمدجواد قهرمانی، مدیر استانی حوزه علمیه آذربایجان‌ غربی، امروز در نشست اخلاق طلاب حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه اظهار داشت: توصیه بسیاری از بزرگان اخلاقی حوزه و البته ائمه اطهار(ع) ترک گناه برای درک معرفت و حقیقت بندگی است.

وی ادامه داد: خداوند متعال می فرماید، هر کس از بنده گانم از مرد و زن عمل صالح انجام دهد، در حالی که مؤمن باشد، برای وی حیات طیب را اعطا می کنم، بنابراین برای رسیدن به حیات معنوی باید تلاش کرد، برای دستیابی به این نعمت شرایطی لازم است که ترک گناه یکی از شرایط مهم در این وادی است.

حجت الاسلام قهرمانی با تأکید بر این‌که شرط طلبگی ترک گناه است، گفت: برخی گناه‌ها هست که انسان را در جوانی و دوران طلبگی تهدید می‌کند، از جمله غیبت و حسادت، البته باید دانست که معنای غیبت این نیست که کسی عیبی را نداشته باشد و شما آن را بازگو کنید، معنای این عمل تهمت است.

مدیر استانی حوزه علمیه آذربایجان‌غربی گفت: آیت الله اشتهاردی فرمودند، گاهی ما ذکر می گوییم، ولی این ذکر، ما را جهنمی می کند، مثل این که دوستتان در درسی نمره 15 بگیرد و شما بگویی الحمدلله که ما وقت خود را هدر نمی کنیم و این غیبت است و تو مستحق مجازات در آخرت هستی. غیبت و تهمت انسان را از نظر و توفیق الهی باز می دارد.

وی خواستار مطالعه کتاب المراقبات مرحوم میرزاجوادآقا ملکی تبریزی شد و گفت: علامه طباطبایی می‌فرمود؛ گاهی لقمه ای انسان را چهل روز از نگاه خدا می اندازد و گاهی با ریش خند و یک نگاه به نامحرم انسان را چهل روز بی توفیق می‌کند.

حجت الاسلام قهرمانی افزود: آن مرحوم می فرمود؛ من چهل روز چله نگه داشتم و سپس رفتم پیش استادم و گفتم من در این مدتی که چله نگهداشته ام، اثری را ندیده ام، استادم از مسأله‌ای پرسید و من جواب دادم، گفت: این همان اثر چله نگه داشتن تو است و تو نمیدانی.

وی با بیان این‌که یک لحضه غفلت ممکن است، انسان را یک عمر رو سیاه کند، گفت: علامه حسن زاده آملی نقل می کنند در تعطیلات تابستان به آمل رفتم، خوابیده بودم بچه ها سر و صدا کردند و از خواب بیدار شدم و غضبناک شدم و بعد از آن ناراحت شدم که چرا من غضبناک شدم، آن قدر گریه کردم تا این که نتوانستم غذا بخورم، به تهران آمدم و راهی تبریز شدم تا سراغ طبیبم بروم به محضر علامه طباطبایی رفتم و به ایشان گفتم من حال نماز ندارم، بدون این که به ایشان جریان را بگویم گفت: بی خود غضبناک می شوی و انتظار هم داری که در نماز حال داشته باشی.

وی افزود: اگر در زندگی مشکلات معرفتی و معنوی داریم، نشأت گرفته از این است که امام زمان خود را درست نشناخته ایم و نتوانسته ایم به دامان آن حضرت چنگ زنیم، علم حقیقی باید انسان را به خدا نزدیک کند وگرنه علم نیست. اگر با افزایش علم به خدا نزدیک نشدید، بدانید علم حقیقی را گم کرده اید و این علم حقیقی نیست بلکه جهل است، در حقیقت برای رسیدن به حیات طیبه لازم است گناه را ترک کنیم

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی