بازتاب سخنان طلایی در رسانه های غربی/اسناد

اخیرا عضو شورای شهر تهران از نوع جدیدی از زندگی بین جوانان دانشجو سخن به میان آورده که بسیار به مذاق رسانه های غربی خوش آمده، زندگی ای که آنها سالیان سال است تلاش می کنند در ایران جابیندازند.
 

 

جام فرهنگی؛ سخنان طلایی عضو شورای شهر تهران در خصوص افزایش زندگی مشترک دانشجویی بدون ازدواج رسمی، در رسانه های غربی بازتاب گسترده ای داشته است.

بی بی سی ضمن پرداختن به این خبر در تحلیلی کوتاه بر آن نوشت: نگاه محافظه‌کاران حاکم بر ایران به مسائل اجتماعی، به ویژه اموری مانند روابط جوانان و پوشش آنها، با سبک زندگی قشرهایی از شهروندان ایرانی متفاوت است. پیش از این نیز مقامات ایرانی محدودیت‌هایی را برای جوانان مجرد وضع کرده بودند. از جمله تلاش داشتند تا مانع از اجاره خانه توسط جوانان مجرد شوند.

گفتنی است سبک زندگی قشرهایی از شهروندان ایرانی که بی بی سی از تفاوت آن با دیدگاه نظام یاد می کند گرچه بسیار اندک است اما دقیقا همان چیزی است که در غرب با فروپاشی نظام خانواده رخ داده و منجر به افزایش ناهنجاری هایی مانند افزایش طلاق ها، کودکان نامشروع، کودک آزاری ها... و جایگزینی همجنس بازی و ازدواج به سبک بدون مسئولیت سکولاری شده است.

سایت دویچه وله هم با پوشش این خبر بدون اشاره به تبلیغ این نوع زندگی از سوی رسانه های غربی که در آن کشورها به ازدواج سکولاری مشهور است، توپ را به میدان نظام انداخته و افزود: به گفته کارشناسان یکی از دلایل عمده گرایش دانشجویان در سال‌های اخیر به زندگی تک نفره به ویژه دانشجویان غیربومی، کمبود خوابگاه‌های دانشجویی است که مسئولان نیز تاکنون تدبیری برای حل معضل سرگردانی دانشجویان نیاندیشیده‌اند.

با این حال نمی شود کمبود خوابگاه در دانشگاه ها را در افزایش این ناهنجاری نادیده گرفت.

این سایت در ادامه با اشاره به طرح نیروی انتظامی برای جمع آوری خانه های مجردی که سه سال پیش به اجرا گذاشته شد، با استناد به سخنان یک نماینده مجلس تلاش کرد چنین القا کند که حاکمیت وارد زندگی خصوصی مردم شده است.

سایت رادیو زمانه هم در تحلیل سخنان عضو شورای شهر تهران به ارائه آمار پرداخته و نوشت: آخرين گزارش‌های سازمان ملی جوانان حاکی از افزايش تمايل جوانان به زندگی مجردی‌ است به‌ گونه‌ای که در کلان‌شهرهايی مثل تهران، شيراز، مشهد، اصفهان، تبريز و اهواز ۳۰ درصد جوانان زندگی مجردی دارند.۶۰ درصد زنان ۱۵ تا ۲۵ ساله و ۲۱ درصد زنان ۲۵ تا ۳۵ ساله مجرد هستند و تعداد پسران مجرد از دختران مجرد در هر رده سنی بيشتر است.

گفتنی است مفهوم ازدواج در غرب کاملا در حال تغییر بوده و در واقع به آرامی در حال مرگ است. اکثر کودکان نامشروع متولد می شوند. این آمار در برخی کشورها به شصت درصد هم می رسد.

در غرب به جای تشویق به آنکه جامعه به ازدواج رو بیاورد، تبلیغ ازدواج همجنس گرایان در این کشورها، این پیغام را به خانه ها رسانده است که ازدواج، مفهومی منسوخ شده است.

زندگی مشترک بدون ازدواج

در اکثر کشورهای غربی زندگی مشترک قبل از ازدواج همراه با رابطه جنسی، به صورت یک هنجار درآمده است . در بریتانیای امروز این نوع زندگی مشترک، بیشتر یک مرحله آزمایشی قبل از ازدواج است.

در بریتانیا تا این اواخر زندگی مشترک بدون ازدواج به طور کلی تا حدی رسوایی آور بود. اما طی دهه 1970 تعداد مردان و زنان ازدواج نکرده که خانه مشترکی تشکیل داده بودند تقریبا 300 درصد افزایش یافت. آماری در این رابطه که اکنون بعد از چند دهه در ایران بسیار اندک می نماید. اما نمی شود انکارش کرد.

پروفسور گیتونی رئیس فدراسیون بین المللی آموزش اولیا در کنگره "خانواده و جهانی شدن " از وضعیت خانواده در فرانسه چنین می گوید : "خانواده های فرانسوی دچار بحران های متعددی هستند. مصرف بالای مواد مخدر در بین جوان ها، پدیده الکلسیم و آمار بالای طلاق، و بدتر از همه مشکل بسیار بزرگی که امروزه وجود دارد اینکه خانواده ها دیگر نمی خواهند صاحب فرزند شوند و این به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به معنی یک شکست بزرگ است.

وی در پاسخ به سن متوسط ازدواج در فرانسه لبخند می زند و پس از مکثی می گوید: «سوال این است که آیا واقعا ازدواجی وجود دارد یا نه؟.»

به نظر گیتونی قواعد زندگی در فرانسه کاملا تغییر کرده است. ازدواج هم حدود 30 تا 40 درصد کاهش یافته است. او معتقد است یکی از عوامل مهم این تغییرات رواج همجنس گرایی در میان زنان و مردان فرانسوی که امروز به صورت یک قرارداد اجتماعی پذیرفته شده، است.

برای مشاهده کل اخبار کلیک کنید

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی