جناب روحانی! قانون اساسی یا مرعشی؟!
حسن روحانی در حاشیه همایشی با موضوع تحولات سیاست خارجی در پرتو سند چشم انداز در جمع خبرنگاران سخن از عمل به قانون می زند و راه جلوگیری از فتنه را عمل به قانون اعلام می کند اما وی هیچ اشاره ای به قانون مدنظر خود نکرد که آیا قانون مدنظر وی همان قانون اساسی است یا قانون عفت مرعشی؟!
عفت مرعشی همسر اکبر هاشمی رفسنجانی اولین نفری است که در همان ساعات اولیه رأی گیری از تقلب در انتخابات 88 سخن می گوید و هواداران را تحریک به اغتشاشات خیابانی می کند. حسن روحانی امروز راه جلوگیری از فتنه جدید را عمل به قانون اعلام کردند اما صریحا عنوان نکردند که مقصود وی از قانون همان قانون اساسی است یا قانون عفت مرعشی؟
به گزارش سرویس سیاسی بی باک، از رئیس مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام پرسیده شد تعریف شما از آزادی انتخابات که از سوی آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع عنوان شده است چیست؟ چرا که برخی آن را رمز فتنه 92 می خوانند و برخی آن را به معنای پیشگیری از انجام تخلفات از سوی دولت، قبل از انتخابات می دانند که روحانی در پاسخ گفت: قطعا اگر همه ما به قانون عمل کنیم فتنه در کشور درست نمی شود.
حال جای سئوال دارد که منظور وی از قانون، قانون اساسی است یا همان قانون عفت مرعشی، همسر رئیس مجمع مصلحت می باشد که در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بلافاصله بعد از انداختن رای خود به نام میرحسین موسوی و قبل از پایان رای گیری دستور داد که هوادارانشان به خیابانها بریزند.
گفتنی است؛ پس از حدود 9 ماه تردیدافکنی و شبهه پراکنی جریان اصلاحات علیه سلامت انتخابات 88 و تشکیل کمیته صیانت از آرا در این راستا و همراهی و همصدایی رسانههای بیگانه از جمله رادیو فردا وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا « CIA» و بی بی سی فارسی وابسته به رژیم سلطنتی انگلیس با عناصر این جریان در القای پروژه تردید، گام بعدی تهمت و دروغ بزرگ "تقلب" بود.
این بار زمان آن رسیده بود که اصلاحطلبان که همه تلاش و همت خود را برای پاشیدن بذر تردید در جامعه بهکار بسته بودند، با القای دروغ تقلب از محصول خود بهرهبرداری کنند.
عفت مرعشی همسر اکبر هاشمی رفسنجانی اولین نفری است که در همان ساعات اولیه رأی گیری از تقلب در انتخابات سخن می گوید.
وی پس از آنکه رأی خود را به صندوق می اندازد، سخن از تقلب به میان می آورد و هوادارانش را به حضور در خیابانها دعوت میکند.
آنچه در ادامه می آید، متن صحبتهای عفت مرعشی پس از رأی دادن است:
* فرد سؤالکننده: حاج خانم! با تمهیداتی که در نظر گرفته شده، فکر نمیکنید این احتمال (تقلب) خیلی کاهش پیدا کرده؟
- عفت مرعشی: نه کاهش پیدا نکرده!
* فرد سؤالکننده: پس احتمال تقلب رو میدهید حاج خانم؟!
- عفت مرعشی: به شرط اینکه مردم خودشون بیایند جلو.
* فرد سؤالکننده: توصیه شما به هواداران چیست؛ به نامزدها بعد از روز انتخابات؟
- عفت مرعشی: اگر «تقلب» کردند، بریزند تو خیابونها!
حال حجتالاسلام حسن روحانی در حاشیه همایشی با موضوع تحولات سیاست خارجی در پرتو سند چشم انداز در جمع خبرنگاران سخن از عمل به قانون می زند و راه جلوگیری از فتنه را عمل به قانون اعلام می کند اما وی هیچ اشاره ای به قانون مدنظر خود نکرد که آیا قانون مدنظر وی همان قانون اساسی است یا قانون عفت مرعشی؟!
وی در پاسخ به سئوالی درباره احتمال نامزدی اش در انتخابات سال آینده گفت: بنده حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده را نفی نمی کنم.
روحانی با بیان اینکه هر چه فضای کشور را آرام تر کنیم و همه گروه های زیر پرچم نظام و انقلاب را به حضور در این انتخابات ترغیب نماییم به نفع کشور خواهد بود، افزود: این انتخابات می تواند بار دیگر به اثبات جمهوریت و مردمسالاری دینی در کشور ما تبدیل شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: قطعا اگر زمینه برای حضور همه گروه های معتقد به نظام و انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری آینده فراهم شود شرایط برای کشور بهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه حضور گسترده مردم، احزاب و گروه های سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری آینده در بحث هسته ای هم می تواند در روند مذاکرات تاثیرگذار باشد، ادامه داد: هر چه قدرت ملی ما بالاتر برود و مشارکت مردم بیشتر شود در مذاکرات کار راحت تری خواهیم داشت.
روحانی تاکید کرد که برگزاری انتخابات پرشور با حضور همه سلایق هم منجر به التیام داخلی خواهد شد و هم به از بین رفتن شکاف هایی که در کشور به وجود آمده است، کمک خواهد کرد بنابراین هر چه بیشتر به سمت وحدت ملی برویم به نفع کشور خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه باید در انتخابات سال آینده شاهد حضور حداکثری مردم باشیم، عنوان کرد: این امر محقق نمی شود مگر اینکه زمینه برای حضور همه جناح ها در انتخابات فراهم باشد چرا که با یک جناح نمی توان شاهد انتخاباتی آزاد و پرشور بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: اگر کسی جرمی مرتکب شده است باید محاکمه شود و این گونه سر و صداهایی که اکنون در کشور شاهد هستیم به نفع ما نیست. انتخابات 92 فرصتی است برای برگزاری انتخابات آزاد با حضور حداکثری همه جناح ها، گروه های سیاسی و مردم .
اهم سخنان رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به نقل از مهر میآید:
* (با طرح جزئیاتی از توافق محرمانه ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اوایل سال 84 ) رویکردمان در مذاکرات باید به سمت دستیابی به چنین توافقاتی به خصوص با آژانس باشد.
* باید به سمت در پیش گرفتن گفتمان تعامل سازنده با دنیا که در چشم انداز آمده است برویم البته جمهوری اسلامی ایران به نظم موجود جهانی منتقد است اما معنای این موضوع تقابل با دنیا نیست چرا که در شرایط فعلی باید هزینههای کشور را کم کنیم.
* ( در خصوص انجام مذاکرات هستهای و رویکردی که جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات باید در پیش بگیرد) هم جمهوری اسلامی و هم غرب راهی به جز در پیش گرفتن مسیر مذاکره ندارند چرا که در غیر این صورت هیچ کدام از طرفین به جایی نخواهند رسید.
* غربیها اگر راست میگویند و به دنبال رسیدن به تعامل با جمهوری اسلامی ایران هستند صرفاً باید از طریق مذاکره عمل کنند و از در پیش گرفتن فشارهایی مانند افزایش تحریمها، صدور قطعنامهها و ... پرهیز نمایند ما هم برای عبور از تحریمها باید مذاکره بر اساس توجه به منافع ملی را پیش ببریم.
* (در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رویکرد غربیها علاوه بر انجام مذاکرات افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ایران بوده است) طبیعی است که دشمن به همین راحتیها پا پس نمیکشد. آنها به صراحت بعداً عنوان کردند که رویکرد مذاکره همراه با افزایش فشارها بر ایران را پیش میبرند. اما قطعاً همان طور که تا کنون به جایی نرسیدند از این ساز و کار دستاوردی نخواهند داشت.
* باید مسیری انتخاب شود که ما بتوانیم در شورای حکام قطعنامهای مناسب به نفع کشور بگیریم. به این معنی که آنها اعلام کنند فعالیت هستهای ایران کاملاً صلح آمیز است. این امر دست یافتنی است چرا که شورای حکام در قطعنامهای در آذرماه سال 1383 اعلام کرد که فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی کاملاً صلح آمیز است.
* در سیاست خارجی باید به دنبال یارگیری باشیم حال که ریاست جنبش عدم تعهد بر عهده جمهوری اسلامی ایران است این بهترین فرصت است که یارگیری های از بین اعضای جنبش و کشورهای اروپایی داشته باشیم البته باید شیوه و لحن مذاکره دستگاه دیپلماسی تغییر کند چرا که با توجه به این شیوه تا کنون به جایی نرسیده و از آن جواب نگرفتیم.
* ( درباره پیشنهاد آمریکاییها برای مذاکره مستقیم با ایران ) البته آنها تا کنون حرفهای متفاوتی زدهاند. در این زمینه یکی از فرصتهایی وجود دارد آنها میتوانند طی آن صداقت خود را نشان بدهند مذاکرات 1+5 است. آمریکاییها برای اینکه بتوانند از این فرصت استفاده کنند و حسن نیت خود را به جمهوری اسلامی ایران ثابت نمایند باید در مذاکرات 1+5 همراهی کنند نه این که رویکرد ایستادگی و مقاومت را در پیش بگیرند.
* تا کنون جدیتی از سوی آمریکاییها مبتنی بر این که آنها به دنبال مذاکره مستقیم با جمهوری ایران داشته باشند ندیدهایم در عین بیان سخنانی همچون طرح مذاکره مستقیم فشارهایی را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال میکنند.
* قطعاً مشکلات کشور در حوزه هستهای در یک جلسه مذاکره حل و فصل نخواهد شد. ما باید تاکتیک مشخصی برای حضور در مذاکرات داشته باشیم و هدف اولمان برداشتن تحریمها باشد.
* (درباره این که اگر صرف هدف ایران در مذاکرات هستهای برداشتن تحریمها باشد با مشکل مواجه خواهیم شد) تاکتیک مذاکراتی یکی از موضوعات مهم است. اگر غرب دنبال این است که ما دست از حق خود درباره انرژی هسته ای برداریم، این موضوع نادرست و غیرقابل قبول است اما اگر دنبال اعتماد و اطمینان است که فعالیتهای هستهای ما صلحآمیز و صلحآمیز خواهد ماند این موضوع قابل مذاکره است.
* در سال 2005 (اوایل سال 84) به فرمولی مشترک با آژانس دست یافتیم که به نفع جمهوری اسلامی ایران بود. در این فرمول قرار بود که آژانس بینالمللی انرژی هستهای اعلام کند که جمهوری اسلامی ایران میتواند غنی سازی را انجام بدهد و ما هم تضمین می کنیم که فعالیتهای آنان از مسیر صلحآمیز انحرافی نداشته باشد.
* بنده در مذاکره با ژاک شیراک رئیس جمهور وقت فرانسه موافقت وی را جلب کردم و او هم این موضوع را پذیرفت و حتی به وزیر خارجهاش که مخالفت این موضوع بود با تندی برخورد کرد. شرودر صدراعظم وقت آلمان هم این موضوع را قبول کرد اما با فشاری که آمریکاییها و شخص جورج بوش آورد آنها اعلام کردند که فعلاً آمادگی پذیرش این موضوع را ندارند.
* تا کنون هیچگونه جزئیاتی از این توافق جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر نشده است اما ما باید در مذاکرات به دنبال دست یافتن به این گونه توافقات به خصوص با آژانس باشیم.
* (در پاسخ به این سوال که رایزنیهای شما برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری با گروههای مختلف سیاسی و شخصیتها انجام شده است یا خیر؟) بنده مذاکرهای را در این خصوص شروع نکردم اما برخی گروههای سیاسی، نمایندگان مجلس و اساتید دانشگاهها پیشنهادهایی را در خصوص حضور در انتخابات ریاست جمهوری به من دادهاند.
* (درباره اینکه آیا جامعه روحانیت مبارز درخواستی از وی درباره حضور در انتخابات داشتند) بنده صحبتی را در خصوص حضور در انتخابات در جامعه روحانیت مبارز مطرح نکردم. قطعاً هر کسی در کشور رئیس جمهور شود با مشکلات زیادی در حوزه اقتصادی، سیاست خارجی و ... مواجه میشود اما این که بگوییم مشکلات موجود قابل حل نیست حرف اشتباهی است.
* رفع مشکلات موجود در دو سال امکان پذیر نیست. قطعاً هر کسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شود باید برنامه داشته باشد بنده هم اگر تصمیم نهایی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده را اتخاذ کنم برای تغییر وضعیت موجود برنامه خواهم داشت.
ارسال کردن دیدگاه جدید