مهمانپرست: ترکیه مراقب فتنه طراحی شده درباره کردستان عراق باشد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان حمایت همه کشورها از طرح بشار اسد برای حل بحران سوریه را خواستار شد.
طرح بشار اسد را در چارچوب طرح پیشنهادی ایران میدانیم
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) رامین مهمانپرست در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره سخنرانی اخیر بشاراسد و طرح وی برای حل بحران سوریه گفت: مردم سوریه باید بتوانند در چارچوب یک روند دموکراتیک و مردمسالار راه آینده خود را انتخاب کنند و در تعیین سرنوشت کشور مشارکت داشته باشند.
او ادامه داد: ما طرح جناب آقای بشاراسد را در همان چارچوبی که قبلا جمهوری اسلامی ایران طرح خود را پیشنهاد و ارائه کرده بود میدانیم و معتقدیم که همه کشورها در منطقه و کشورهای موثر خارج از منطقه باید از این طرح حمایت و کمک کنند تا هرچه سریعتر درگیریها متوقف و رویکرد سیاسی جایگزین وضعیت فعلی در سوریه شود.
وی افزود:کسانی که معتقد به حمایت از حقوق مردم سوریه هستند و کسانی که مدعی حاکم شدن دموکراسی در کشورهای مختلف از جمله سوریه هستند باید بدانند که بهترین راه تحقق مطالبات مردم اخذ نقطه نظرات آنها در یک فضای مناسب و آرام با ثبات و بدون تنش و خشونت خواهد بود و این رویه دموکراتیک باید در سایر کشورهای منطقه از جمله بحرین نیز حاکم شود.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ما بارها توصیه کردیم که باید به خواست مردم در کشورهای مختلف احترام گذاشته شود. وقتی مطالباتشان را به شکل مسالمتآمیز بیان میکنند باید دولتها زمینه گفتوگوها را به شکل مثبت و سازنده فراهم کنند و مردم خودشان بتوانند در تعیین سرنوشت خودشان مشارکت داشته باشند. ما این رویه را یک رویه مناسب میدانیم که باید در همه کشورها پیاده شود.
در مذاکره با 1+5 تنها اظهارنظر نمایندگان دو طرف قابل توجه است
او همچنین درباره مذاکرات ایران و 1+5 نیز گفت: چارچوب این بحثها مشخص است. ایران پیشنهاداتی را قبلا به صورت جامع و سازنده ارائه کرده است و هر نوع توافقی فقط در هنگام نشست و مذاکرات بین نمایندگان دو طرف مشخص میشود. هرگونه اظهارنظری خارج از این محدوده اصلا قابل توجه نیست و برخی ممکن است نظرات خود را مطرح کنند. اینها دیدگاههای شخصی افرادی است که مسوولیت مستقیم در اینباره ندارند.
وی افزود: مذاکرات بین نمایندگان ایران و 1+5 میتواند به چارچوبی برسد که احساس کنند اهداف اصلیشان برای تامین حقوق ملت ما و رفع نگرانیهای طرف مقابل پیش میرود.
ایران همان پیشنهادهای مطرح برای سوریه را برای بحرین نیز در نظر دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین درباره پیشنهادات ایران درباره بحرین و سوریه نیز گفت: ما این موضوع را همچنان در دستور کار داریم. معتقدیم باید از حقوق مردم در کشورهای مختلف حمایت کرد. نباید نسبت به حقوق مردم تبعیضآمیز برخورد کرد. به همان شکلی که ما مدافع حقوق مردم در سوریه هستیم به همان شکل نیز معتقدیم مردم بحرین، سوریه و سایر کشورها باید از حقوقشان حمایت شود و مطالباتشان محترم شمرده شود. همانطور که برای سوریه پیشنهاد توقف درگیریها و آغاز گفتوگوهای ملی را دادیم برای بحرین نیز این پیشنهاد را داریم. معتقدیم سرکوب و استفادهای که از گازهای شیمیایی کشنده بر علیه مردمی که به صورت مسالمتآمیز خواستههای خود را مطرح میکنند باید متوقف شود و گفتوگوهای ملی و سازنده بین حاکمان بحرین و مردم این کشور برقرار شود. ما آمادگی داریم از ظرفیتهای خود برای اینکه این گفتوگوها شکل بگیرد استفاده کنیم و این را نیز در مذاکرات و رایزنیهایی که با مقامات بحرینی داشتهایم بارها اشاره کردهایم.
او تاکید کرد: نباید استاندارد دوگانه داشت و باید از حقوق مردم در همه کشورها حمایت کرد و قدرتهای غربی باید بدون مداخله در امور داخلی کشورها، فضایی را ایجاد کنند که میتواند منجر به ثبات و آرامش و مشارکت مردم در صحنههای سیاسی و اجتماعیشان باشد.
طرح کشوری به عنوان میانجی هستهیی بین ایران و غرب اصلا مطرح نیست
وی همچنین در مورد اینکه کشوری بخواهد میانجی هستهیی بین ایران و غرب باشد نیز گفت: طرح کشوری به عنوان میانجی هستهیی اصلا مطرح نیست. فعالیتهایی که ما انجام میدهیم بر اساس حقوق کاملی است که باید از آن بهرهمند باشیم. بیشترین همکاریها را با آژانس داشتهایم و خود را متعهد به معاهده ان.پی.تی میدانیم. معتقدیم باید جهان عاری از سلاحهای هستهیی و کشتار جمعی باشد و به شدت از خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهیی حمایت میکنیم و متاسفیم از اینکه مقامات آمریکایی که بزرگترین مجرم استفاده از سلاحهای هستهیی در دنیا هستند از برگزاری اجلاس خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهیی ممانعت کردهاند و فقط این کار را به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی انجام دادهاند.
مهمانپرست تاکید کرد: ما معتقدیم همه کشورها باید از این طرح حمایت کنند و هیچ سلاح کشتار جمعی نباید در دنیا وجود داشته باشد و هیچ کشوری حق نداشته باشد که ملتها را به استفاده از سلاح هستهیی تهدید کند؛ بنابراین حقوق ما کاملا روشن است و میخواهیم در جهت اهداف صلحآمیز از حقوق هستهییمان دفاع کنیم. ما چیزی بیشتر از این نمیخواهیم و اجازه نمیدهیم کمتر از حقوقمان را بخواهند به ما تحمیل کنند و آمادگی داریم در مذاکراتمان با کشورهای 1+5 برای حل بحرانهای مختلفی که در منطقه خاورمیانه و سایر مناطق دنیا وجود دارد رایزنی کنیم و مشارکت داشته باشیم.
آنچه بین ایران و 1+5 مطرح است باید شامل همه موضوعات منطقهیی و بینالمللی باشد
وی همچنین ادامه داد: معتقدیم سیستم فعلی حاکم بر نظام و روابط بینالملل توانایی حل مشکلات بزرگ منطقهای را ندارد و این عدم توانایی این است که چند کشور محدود و خاص میخواهند نسخههایی را برای اداره دنیا بپیچند که فکر جدیدی ندارند که اشتباهات گذشتهشان را جبران کنند به همین دلیل ما پیشنهاد کردهایم بحثی که بین ما و 1+5 مطرح است باید شامل همه موضوعات و بحرانهای مختلف منطقهیی و بینالمللی باشد.
کشورهای 1+5 نیز مانند ایران با رویکرد منطقی وارد مذاکرات شوند
دستیار ویژه وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه آیا قرار است نشست نمایندگان ایران و 1+5 پس از نشست ایران و آژانس باشد نیز اظهار کرد: گفتوگوهای نمایندگان ایران و 1+5 تاکنون نشستهای مختلفی را پشت سر گذاشته است و در این نشستها دیدگاههای نمایندگان کشور ما به صورت کاملا شفاف مطرح شده است. ما همواره آمادگی خود را برای انجام مذاکرات اعلام و توصیه کردهایم کشورهای 1+5 نیز با رویکرد منطقی وارد مذاکرات شوند و به دنبال روشهای اشتباهی نباشند که دسترسی به نتایج قابل قبول را بتواند دور کند. رویکرد منطقی میتواند چارچوبی باشد که حقوق کامل ما را در فعالیتهای هستهیی صلحآمیز تامین کند و احتمالا اگر نگرانیهایی نیز از جانب آنها مطرح باشد راهحل رفع این نگرانیها را کاملا مشخص میکند.
او خاطرنشان کرد: محور بحث ما و 1+5 درباره مذاکرات مختلف منطقهیی و بینالمللی مانند بحران سوریه و بحرین نیز هست.
وی در عین حال افزود: گفتوگوهای ما با آژانس جنبه فنی و روال طبیعی خود را دارد، ما عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستیم و همواره همکاریهای مستمری داشتهایم.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهیی وزارت خارجه با اشاره به مثبت ارزیابی کردن نشست اخیر ایران و آژانس از جانب نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: نشست آینده نیز میتواند نتایج خوبی داشته باشد و نظرات دو طرف را تامین کند.
ایران و مصر میتوانند در ایجاد ثبات و آرامش در منطقه نقش موثری داشته باشند
مهمانپرست همچنین درباره سفر صالحی به قاهره و انجام مذاکرات با مقامات این کشور نیز گفت: این سفر بر اساس دعوت همتای صالحی صورت میگیرد و سفری رسمی و دوجانبه درباره تحولات منطقه و روابط بین دو کشور است. ملاقاتهای مختلفی با مقامات رسمی و همچنین با نخبگان مصری نیز تنظیم شده است. امیدواریم این سفر بتواند در به کارگیری ظرفیتهای بزرگ دو کشور و فعالتر کردن همکاریها در موضوعات مختلف موثر باشد. معتقدیم کشورهای بزرگ و موثر منطقه مانند ایران و مصر میتوانند در ایجاد ثبات و آرامش در منطقه نقش موثری داشته باشند که به نفع دو ملت خواهد بود.
وی همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره آخرین وضعیت چند ایرانی که به دلیل ورود غیرقانونی به آبهای عربستان بازداشت شدند نیز گفت: این موضوعات مسائل عادی بین کشورهایی است که آبهای مرزی مشترک دارند. این مسائل از طریق قانونی مسیر خود را دنبال میکند و نباید مانع روابط خوب کشورها باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفر صالحی به آفریقا و حجم روابط ایران با این قاره نیز گفت: آفریقا ظرفیتهای بسیار مناسب و بزرگی به لحاظ کار اقتصادی دارد. تاکنون امکانات مناسب برای این کشورها در حد مطلوب آن فراهم نبوده است و این ظرفیتها نشان دهنده این است که همکاری ایران با آفریقا میتواند دستاوردهای خوبی برای هر دو طرف داشته باشد. متاسفانه در حدی که قابل قبول باشد روابط اقتصادی ایران و کشورهای آفریقایی رشد مناسبی نداشته است اما مذاکراتی که در حال انجام است برای افزایش مبادلات تجاری، رفع نیازهای دو طرف از راه همکاریهای مستقیم و پروژههای مختلف فنی و مهندسی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف در حال شکلگیری است. ضمن این که برخی از کمکهای توسعهیی از جانب ایران برای کشورهای آفریقایی در حال پیگیری است.
مهمانپرست تاکید کرد: ما برای آفریقا حساب ویژهای باز کردهایم، ضمن این که مشترکات زیادی در مواضع سیاسی و فرهنگی برای مقابله با ظلم و ستمی که بر مردم این منطقه شده است، وجود دارد.
خبرنگار دیگری پرسید آیا ایران پیششرط خاصی برای امکان بازدید آژانس از سایت پارچین دارد؟ که دستیار ویژه وزیر خارجه ایران گفت: در مذاکراتی که تاکنون بین نمایندگان ایران و آژانس انجام شده است دستیابی به چارچوب همکاری برای این که فعالیتهای صلحآمیز کشورمان به رسمیت شناخته شود و از نظر حقوقی که از آن برخورداریم و کمکهای فنی که باید آژانس ارائه دهد هیچ مانعی وجود نداشته باشد بحثهای مختلفی شده است.
وی ادامه داد: برخی از موضوعات از جانب نمایندگان آژانس به عنوان ادعاهایی که برخی کشورها انجام دادهاند و ابهاماتی که ممکن است در فعالیتهای صلحآمیز ما عنوان کنند و یا نگرانی از برخی مطالبی که تاکنون عنوان شده است اما هیچگاه نتوانستهاند به طور مستند در جلسات آن را مطرح کنند اما در عین حال اعلام کردهایم اگر چارچوب توافق به شکل کامل بین ما ایجاد شود و همه فعالیتهای هستهیی صلحآمیز ما کاملا به رسمیت شناخته شود و از دانش هستهیی و چرخه سوخت به شکل کامل در جهت اهداف صلحآمیز بهرهمند باشیم آمادگی داریم اقدامات لازم را برای رفع نگرانی آنها دنبال کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این که چه نگرانیهایی وجود دارد را آنها عنوان میکنند و این که چگونه میشود این نگرانیها را برطرف کرد توافق بین نمایندگان دو طرف است.
خبرنگاری دیگری در مورد رایزنیهای صالحی در مصر و اظهارات مرسی پس از سخنرانی اسد پرسید که در آن مرسی خواستار محاکمه اسد به عنوان جنایتکار جنگی شده بود که مهمانپرست گفت: سخنرانی بشار اسد مثبت است و ما حمایت کامل خود را از طرح وی اعلام کردیم. اظهارات وی همجهت با طرح پیشنهادی شش مادهیی ایران است. این که برخی از کشورهای منطقه ممکن است دیدگاههای دیگری داشته باشند احتیاج به رایزنی و تبادل نظر دارد تا دیدگاهها را به هم نزدیک کنند.
او توضیح داد: کشورهای مختلف به این نتیجه رسیدهاند که مساله سوریه راهحل نظامی ندارد و باید با رویکرد سیاسی آن را حل کرد و این نتیجه میتواند دستاورد مثبت و رو به جلو باشد. برخی از کشورها ممکن است در دیدگاههای خود عنوان کنند که در آغاز این روند بشار اسد باید صحنه را ترک کند و گروهی دیگر معتقدند این اقدام و تصمیم باید توسط مردم سوریه و در چارچوب یک انتخابات انجام شود. کشورهای دیگر نباید نقطه نظرات خود را به مردم سوریه تحمیل کنند. معنای دموکراسی این نیست که قبل از این که مردم خودشان تصمیم بگیرند برخی کشورها و جریانها بخواهند خارج از سوریه تصمیمی را تحمیل کنند و آن را پیششرط قرار دهند.
وی ادامه داد: مردم سوریه به بلوغ کامل سیاسی رسیدهاند و تصمیم میگیرند که چه کسی اداره کشور را بر عهده داشته باشد.
مهمانپرست تاکید کرد: این که کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی از گروههای مخالف مسلح سوریه حمایت میکنند این تردید را ایجاد میکند که کسانی که مخالف آرامش سوریه هستند اساسا به دنبال حمایت از حقوق مردم سوریه نبودند و بیشتر به فکر ایجاد تنش در منطقه و فضای رشد بیشتر برای رژیم صهیونیستی هستند.
او ادامه داد: توصیه ما به همه کشورها این است که کمک کنند و رایزنیها را ادامه دهند تا بهترین شرایط برای حل بحران سوریه ایجاد شود و در سفر صالحی به قاهره این مساله یکی از موضوعات مهم مورد بحث خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درباره سفر جلیلی به افغانستان و هند و رایزنی نسبت به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، گفت: ما با کشورهای منطقه نگرانیهای مشترک داریم و باید با تبادل نظر در جهت توسعه منافع مشترک اقدام کنیم. این سفر در چارچوب تامین منافع ملی برای کشور ما و رفع نگرانیهای جدی در منطقه بسیار موثر بوده است.
مهمانپرست درباره آخرین وضعیت 48 ایرانی ربوده شده در سوریه نیز گفت: تلاشهای همهجانبهای در حال انجام است. هم از داخل سوریه و ارتباط با مقامات این کشور، این مساله دنبال میشود و هم از طریق کشورهای موثر منطقه و گروههای مخالف و مرتبط با ربایندگان این اتباع مساله را پیگیری میکنیم. فعالیتها نتایج خوبی داشته است، آخرین اطلاعاتی که داریم این است که همه اتباعمان در سلامت هستند و امیدواریم به زودی شاهد آزادی آنها باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش ایسنا درباره بازداشت تعدادی از ایرانیان به دلیل ورود غیرقانونی به آبهای عربستان نیز گفت: کشورهایی که از طریق مرزهای آبی با یکدیگر همسایه هستند معمولا به دلیل حضور قایقهای ماهیگیری و احتمالا رد شدن از مرزهای آبی کشورهای همسایه دچار مشکلاتی میشوند که از طریق رایزنیهایی که بین مرزبانان دو کشور صورت میگیرد این مسائل حل میشود. این یک موضوع طبیعی است که بین همسایهها رخ میدهد همانطور که ممکن است از قایقهای عربستان نیز افرادی در آبهای مرزی ما دچار تخلفاتی شوند که مورد رسیدگی قرار میگیرد. بنابراین باید مساله مرزهای آبی را با همکاری مرزبانان دو کشور بررسی کرد.
وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم این مسائل تبدیل به مساله سیاسی شود که روابط کشورها را تحت تاثیر قرار دهد.
امیدواریم رویکرد مقامات جدید آمریکا به سمت ایجاد صلح و امنیت باشد
مهمانپرست در مورد وزیران جدید دفاع و خارجه کابینه اوباما و نشانه تغییر در سیاستهای آمریکا نیز اظهار کرد: امیدواریم تغییرات عملی در سیاست خارجی آمریکا به وجود آید و رویکرد مقامات آمریکایی در جهت احترام به حقوق ملتها باشد. ملت ما خاطرات خوبی از دخالتها و دشمنیهای مقامات آمریکایی ندارند. ادعاهای زیادی تاکنون مطرح شده که با عملکرد مقامات آمریکایی تطبیق نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار امیدواری کرد که رویکرد مقامات آمریکا به سمتی باشد که به جای جنگافروزی، به دنبال ایجاد صلح و امنیت در نقاط مختلف جهان باشند و به جای دخالت در امور داخلی کشورها، حقوق ملتها را به رسمیت بشناسند و به آن احترام بگذارند. در این صورت از میزان تنفر نسبت به سیاستهای آمریکا در بین ملت ها کاسته خواهد شد.
طرح اسد با روسیه و چین هم مطرح شده بود
او در مورد این که اعلام شده بود طرح اسد قبلا در تهران بررسی شده بود چرا چین و روسیه درباره این طرح موضع صریحی نداشتند؟ گفت: طرحی که بشار اسد ارائه کرد قبل از سخنرانیاش توسط فرستاده ویژه وی با کشورهای مختلف مطرح شده بود و به نظر میرسد این طرح با چین و روسیه هم مطرح شده باشد. طبیعی است که رایزنیهای بین کشورهای مختلف میتواند کمک کند که شرایط مناسب برای ملت سوریه محقق شود. ما نظرات صریح خود را اعلام کردیم و رایزنیها ادامه دارد. ممکن است کشورهایی در مورد برخی از بندهای مطرح شده اختلافنظر داشته باشند که باید با رایزنی، دیدگاهها را به هم نزدیک کرد.
مهمانپرست همچنین درباره توافقنامه همکاری بین ایران و افغانستان نیز گفت: روابط دو کشور در بهترین حالت و رو به رشد و توسعه است. امنیت افغانستان امنیت کشور ما است. طبیعی است که در مذاکراتی که جلیلی به افغانستان داشت این همکاریها مورد بررسی قرار گرفته است.
همکاریهای ایران و مصر بسیار گسترده و وسیع است
او همچنین درباره در دستور کار قرار گرفتن روابط دوجانبه ایران و مصر در سفر صالحی به قاهره نیز اظهار کرد: دراین سفر موضوعات مهمی مانند سوریه و مسائل دوجانبه در دستور کار است. به لحاظ عملی باید گفت با وجود این که سطح روابطمان در حد حافظ منافع تعریف شده است اما در عمل همکاریهای دو کشور بسیار گسترده و وسیع و در سطح معمول روابط دو کشور دنبال میشود. اینکه به صورت رسمی اقدامی صورت بگیرد یا خیر، بستگی به گفتوگوها و مذاکرات و شرایط مصر دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ما از ظرفیتهای بزرگی که داریم باید استفاده کنیم و در ابعاد مختلف هماهنگی و اشتراک نظر بین دو کشور وجود دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران درباره احداث دیواری در مرز سوریه از جانب رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ورود درگیریها به فلسطین اشغالی و همچنین اظهارات اسد درباره حمایت از منطقه جولان و احتمال ساخت این دیوار در این منطقه نیز گفت: اصولا هیچگاه درگیری بین رژیم صهیونیستی و کشورهای اصلی منطقه از جمله سوریه متوقف نشده است. ریشه درگیریهای فعلی در سوریه هم دخالتها و جنایات رژیم صهیونیستی است. این رژیم نامشروع سرزمینهای مختلفی را غصب کرده است و برای این که به توسعهطلبیهای خود ادامه دهد جنایات زیادی انجام داده است که باعث ایجاد مقاومت در کشورهای مختلف شده است.
مهمانپرست ادامه داد: جبهه مقاومت برای دفاع از مردم منطقه در مقابل رژیم صهیونیستی شکل گرفته است و نقش سوریه در حمایت از این جبهه بسیار بارز است. بحث ادامه حمایت از مقاومت و پس گرفتن سرزمینهای اشغالی از جمله جولان مورد تاکید اسد قرار گرفته است و این حق مردم سوریه است که سرزمین اشغال شدهشان را پس بگیرند.
راهحل قرهباغ گفتوگو بین مقامات آذربایجان و ارمنستان است
او همچنین درباره نقش ایران در حل اختلافات بین ارمنستان و آذربایجان نیز گفت: مساله قرهباغ باید از طریق گفتوگو بین دو کشور حل شود. آمادگی داریم همه ظرفیتهای کشورمان را برای حل مساله قرهباغ به کار بگیریم و معتقدیم نباید به سمتی حرکت کرد که اختلافات بین کشورهای منطقه منجر به ناامنی و به خطر افتادن جان مردم در کشورهای مختلف شود. مساله قرهباغ مانند موضوعات دیگری که در منطقه وجود دارد با کمک کشورهای موثر منطقه قابل حل است و راهحل آن را گفتوگو بین مقامات دو کشور میدانیم.
ترکیه مراقب فتنه طراحی شده درباره کردستان عراق باشد
مهمانپرست درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر دخالت ترکیه در امور عراق و تجزیه این کشور نیز گفت: توطئههای مختلفی برای ایجاد تنش و اختلاف درون کشورهای مختلف منطقه در حال طراحی و اجرا است. این فتنهها میتواند به بهانه اختلافات طایفهیی، مذهبی و قومی باشد و در جهت از بین بردن تمامی ارضی کشورها و ایجاد مشکلاتی در سیستم حاکمیت کشورها طراحی شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: توصیه جدی ما به کشورهای منطقه این است که باید مراقب این فتنهها باشیم. ورود به این فتنهها حتما به ضرر کشورهای منطقه و کشورهایی خواهد بود که وارد این صحنهها میشوند. شرایط منطقه شرایط حساسی است که برای رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی حامی آن اتفاقات بسیار تعیینکننده است. آنها به شدت نگران آینده خاورمیانه هستند و فکر میکنند خاورمیانه اسلامی شکل جدید این منطقه خواهد بود که دیگر اجازه دستاندازی به منافع کشورهای منطقه را به رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آن نخواهد داد. برای جلوگیری از آن فتنههای بزرگ طراحی کردهاند که در جهت ایجاد اختلاف بین کشورهای بزرگ منطقه پیگیری میشود.
وی تاکید کرد: توصیه جدی ما این است که مراقبت از فتنهها و وارد نشدن به این مباحث شرط ضروری ایجاد ثبات در منطقه است. به هیچ وجه دامن زدن به اختلافات مذهبی و قومی و طایفهیی را تایید نمیکنیم. باید جلوی این فتنه گرفته شود و بهکارگیری گروههای تروریستی و تقویت آنها در جهت دستیابی به اهداف سیاسی را روش بسیار خطرناک میدانیم که متاسفانه مقامات آمریکایی و کشورهای غربی این مساله را در منطقه ما ایجاد کردهاند و دامنه این آفت میتواند کشورهای مختلف منطقه را در بر بگیرد.
انتهای پیام
ارسال کردن دیدگاه جدید