چالش هاي انقلاب اسلامي از ديدگاه رهبرانقلاب

تبيين: مقاله چالش هاي انقلاب اسلامي از ديدگاه رهبرانقلاب، توسط آقايان سيدعبدالحميد طباطبايي واميرحسين عابدي نوشته شده و در اختيار سايت تبيين قرار داده شده است.

مقام معظم رهبری در بیست و پنجمین مراسم سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حرکت انقلاب به سمت پیشرفت و وجود دو چالش مهم بر سر راه ملت و نظام جمهورى اسلامى فرمودند: توجه به این دو چالش، براى درست حرکت کردن ما و درست راه پیمودن ما مهم است.
همچنین ایشان در  جمع دانشجویان افسری سپاه پاسداران فرمودند: امروز نظام اسلامى درگیر چالشهایى است.

سؤال اين است كه معناي چالش چيست و آیا وجود آن برای نظام وانقلاب نگران کننده است؟

مقام معظم رهبری در پاسخ به اين پرسش در سخنانی، تصریح نمودند: چالش به معناى حرکت به سمت جلو و ابتکارهاى روزافزون و نوبه‌نو است. وجود چالش، انسانهاى آگاه و بصیر و شجاع را نگران نمیکند. وجود چالش، انسانهاى متعهد را به نگاه به ظرفیتهاى موجود و احیاناً معطل‌مانده وادار میکند.

نو نبودن چالش ها

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ناراحتی استکبارجهانی مخصوصا آمریکا بخاطر شکست از ملت ایران و قطع شدن دستان آنها از منابع و ثروت های کشورمان،  برای ضربه زدن به نظام ما از هیچ کاری مضائقه نکرده و مشکلاتی برای کشور ایجاد نمودند و این نشان دهنده آن است که وجود چالش برای انقلاب اسلامی از روز تشکیل و حتی قبل از آن می باشد بنابراین چالش های کنونی یک چیز جدیدی نمی باشند. همانگونه که رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با کارگذاران نظام اسلامی در سال 1391، جدید نبودن چالش‌های کنونی پیش روی نظام اسلامی را یکی دیگر از واقعیات موجود دانستند.

آیت الله خامنه اي درسخنان امسال خود در حرم امام راحل چالش های موجود را به دو بخش بیرونی و دروني تقسیم نمودند:

چالش های بیرونی:

رهبر انقلاب چالش میان انقلاب اسلامی و استکبار جهانی را چالشي مستمر وادامه‌دار دانستند.( بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۰/۰۳/۰۸)

 

واکنش خشن و خصمانه‌ى قدرتهاى مسلط دنیا

بعد از پیروزی انقلاب اسلامي دشمنان، هرکاری از دستشان بر می آمده انجام داده اند؛ حمله نظامي، حمايت از متجاوز و  دشمنان جمهورى اسلامى، تبلیغات پرحجم علیه انقلاب اسلامي، وضع تحریم و محاصره اقتصادي که رهبر انقلاب این چالش را واکنش خشن و خصمانه‌ى قدرتهاى مسلط دنیا ناميده اند.  ( بیانات در مراسم بیست و پنجمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی)

رقيق كردن اعتقادات اسلامي

یکی از سیاست های کشورهای غربی، بی تفاوت نمودن جوانان کشور نسبت به اعتقادات دینی و رسوخ دادن تفکرات الحادی و شبه‌الحادی در فكر جوانان از طرق مختلف است که مقام معظم رهبری در این باره فرمودند: دستگاه‌های گوناگونِ تبلیغاتی را با مبالغ کلان، با پیگیری‌های همه‌جانبه و گسترده، در خدمت تغییر فکر جوانان ما به کار میگیرند.( بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۰/۰۳/۰۸)

 

ایجاد خطا در محاسبات مردم و مسئولین

رهبر انقلاب در تشریح برخی لغزشگاه‌ها به مسئله‌ای تحت عنوان «واقعیت‌پنداری» پرداختند. ایشان افزودند: دشمنان انقلاب و اسلام سعی می‌کنند با واقعیت‌سازی و واقعیت‌نمایی، مسئولان و مردم را دچار خطا در محاسبات کنند .( دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب۱۳۹۱/۰۵/۰۳)

 

کوچک نشان دادن توان ملت ایران و بزرگنمایی توان جبهه‌ی استکبار

یکی از برنامه های دشمن برای تسلط برایران، بزرگنمایی توان خود و کوچک نشان دادن توان ملت ايران می باشد که در همین زمینه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تذکر داده اند که: اگر اسیر این واقعیت‌نمایی شویم و در محاسبه‌ی توان خود و یا دشمن خطا کنیم، راه را اشتباه خواهیم رفت.( دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب۱۳۹۱/۰۵/۰۳)

 

ایجاد حاکمیت دوگانه

یکى از راه‌ها ایجاد اختلاف در رأس حاکمیتها است؛ یکى از کارهایى که اینها میکنند این است: آن دستگاهى، آن نظامى که با آنها همراه نیست، سعى میکنند در رأس آن اختلاف و شکاف به‌وجود بیاورند، حاکمیت دوگانه درست کنند؛ خیلى‌جاها موفق نمیشوند، بعضى‌جاها هم متأسفانه موفق میشوند؛ یکى از راه‌ها این است. یکى از راه‌ها این است که با تبلیغات خود دلهاى مردم را، افکار مردم را از مبانى اعتقادى و ایمانى‌شان منصرف بکنند؛ و راه‌هاى گوناگونى از این قبیل. و رژیم ایالات متحده‌ى آمریکا در مورد ایران عزیز ما، و ایران‌اسلامى ما، همه‌ى این کارها را انجام داده است و به فضل‌الهى در همه‌ى این کارها هم شکست خورده است. کودتاى نظامى، حمایت از فتنه‌گران، کشاندن مردم به خیابانها، مقابله‌ى با انتخابات، ایجاد شکاف

چالشهای  درونی:

با جستجو در سخنان گهربار مقام معظم رهبری، ایشان در مقاطع مختلف چند مورد از چالش های درونی انقلاب اسلامی ایران را ذکر کرده اند :

نزدیک شدن به صاحبان قدرت و ثروت براي كسب پست و مقام

یکي از مسائلی که رهبری به عنوان آسیب برای کشور و نظام می دانند، نزدیک شدن به صاحبان قدرت و ثروت است، که در این زمينه می فرمایند: این خیلی خطر بزرگی است که کسی به خاطر تأمین نمایندگی در یک دوره، نزدیک بشود به صاحبان ثروت یا به صاحبان قدرت؛ این خیلی چیز بدی است؛ این از آن چیزهائی است که خدای متعال از آنها نمیگذرد و انتقام خواهد گرفت. این چیزها روی شخص، روی عاقبت - عاقبت به خیری که اینقدر برایش اهمیت قائلیم - و روی جامعه اثر منفی میگذارد.( بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۰/۰۳/۰۸)

 

ایمان و اعتقاد نداشتن به وعده های الهی

رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از آزادگان  یکی از راه های برون رفت از چالش های پیش رو را ایمان و اعتقاد به وعده های الهی دانستند و با اشاره به آیه شریفه «و لینصرنّ اللّه من ینصره انّ اللّه لقویّ عزیز» فرمودند:  وعده‌ی خدا راست است. آن کسانی که وعده‌ی خدا را باور ندارند، خداوند متعال آنها را مطرود میداند. امروز هم همین مسئله برای ملت ایران هست. اگر ما به شرائط آنچه که خدای متعال گفته، عمل کنیم  قطعاً پیروزی با ملت ایران است.( بیانات در دیدار جمعی از آزادگان ۱۳۹۱/۰۵/۲۵)

 

اشتباه در شناخت دشمن

یکی دیگر از چالش های پیش روی انقلاب اسلامی  اشتباه در شناخت دشمن و نرفتن به سراغ دشمن اصلی می باشد که در این مورد مقام معظم رهبری می فرمایند: درشناخت دشمنمان اشتباه کنیم؛ در شناخت دوستمان اشتباه کنیم؛ جبهه‌ى دشمن و دوست را با هم مخلوط کنیم، نفهمیم دشمن کیست؛ دوست کیست؛ یا در شناخت دشمناصلي و فرعي اشتباه بکنیم، این هم خطر است. ( بیانات در مراسم بیست و پنجمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی)

 

دلبستگی به دنیا و ضعف‌های نفسانی

ایشان دلبستگی به دنیا و ضعف‌های نفسانی را از دیگر لغزشگاه‌هایی دانستند که در هنگام محاسبه‌ی واقعیات و انتخاب مسیر، ایجاد خطا می‌کند. ( دیدار کارگزاران نظام با رهبرانقلاب۱۳۹۱/۰۵/۰۳)

 

مردمی نبودن مسئولین

رهبر انقلاب در دیداری که با استانداران وقت داشتند، به اهمیت مردم داری مسئولین اشاره كرده و فرمودند: آقایان! با مردم گرم بگیرید؛ در مقابل مردم تواضع کنید؛ به میان مردم بروید؛ در موارد مقتضی به خانه‌های مردم سر بزنید. شکوه استانداری، شما را هضم نکند؛ بر شما غلبه نکند؛ این بسیار بسیار مهم است .( بیانات در دیدار استانداران سراسر کشور‌‌۱۳۸۴/۱۲/۰۸)

 

ندیدن همه‌ی مسائل واقعی در کنار یکدیگر     

        
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تصور دستیابی به آرمان‌ها بدون دادن هزینه را به عنوان یکی از چالش هاي پیش روی کشور برشمردند و افزودند: تکیه بر بخشی از واقعیات و ندیدن همه‌ی مسائل واقعی در کنار یکدیگر، لغزشگاه دیگری است که باید مراقب آن بود .( دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب۱۳۹۱/۰۵/۰۳)

 

سرگرم شدن به اختلافات در داخل کشور

یکی از اصلی ترین چالشهايي که در کشور موجود می باشد و مسئولین باید به فکر برطرف کردن آن باشند، سرگرم شدن دولت به کشمکش‌ها و لفاظی‌های سیاسی وجناحی  وایجاد اختلاف واز بین رفتن یکپارچگی‌ بین احاد مردم می باشد که مقام معظم رهبری در اینباره فرمودند: چالشهاى درونى ما اینها است سرگرم شدن به اختلافات در داخل کشور؛ اختلافات فرعى و اختلافات سطحى، ما را سرگرم بکند، در مقابل هم قرار بدهد، تعارض به‌وجود بیاورد، ما را از مسائل اصلى و از خطوط اصلى غافل بکند. ( بیانات در مراسم بیست و پنجمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی)

 

چالش بین حفظ خطوط اصلی نظام و دستاوردهای پیشرفت مادی

رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری به این چالش پیش روی انقلاب اشاره کرده و فرمودند: یک مطلب این است که یک چالش بزرگی همواره بر سر راه حفظ هویت این نظام وجود داشته است؛ الان هم وجود دارد، بعد از این هم خواهد بود. آن چالش عبارت است از چالش بین وفاداری و حفظ خطوط اصلی - یعنی اصول و مبانی نظام - از یک طرف، و دستاوردهای پیشرفت مادی و معنوی برای نظام از طرف دیگر. این فکر گاهی اوقات پیش می‌آید؛ البته دلیل هم دارد که این فکر پیش می‌آید؛ چون آن هدفهای مترتب بر آن مبانی، اینجور نیست که هدفهای زودرسی باشد، که حالا در ظرف ده سال و بیست سال حتماً این هدفها تأمین شود؛ گاهی اوقات باید نسلها بگذرد تا این اهدافی که بر مبنای آن اصول ترسیم شده است، تحقق پیدا کند. وقتی که این اهداف در میان‌مدت یا در کوتاه‌مدت تحقق پیدا نکرد، این وسوسه به سراغ نخبگان و زبدگان و مسئولان می‌آید که نکند پایبندی ما به این اصول است که مانع میشود ما به این اهداف دست پیدا کنیم. این یک چالش بسیار مهمی است.( بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری‌۱۳۹۰/۰۶/۱۷)

 

ايجاد توقعات غير قابل تحقق و توقف در کارهای زیربنایی و اساسی

رهبری در تذکری به استانداران وقت به یکی دیگر از چالش های انقلاب اشاره کرده و گفتند: یکی این‌که با یک گفته‌ی ناسنجیده، توقعی را که قابل برآورده شدن نیست یا به‌زودی قابل برآورده شدن نیست، در مردم زنده نکنید، تا تلاقی بین قول و عمل از نظر مردم ناممکن جلوه نکند. دوم این‌که این خدمت‌رسانی‌ها - که کارهای نقد و نزدیک و شبیه مُسکّن است - نباید موجب شود که شما را از کارهای زیربنایی و اساسی باز بدارد؛ ما به هر دو کار احتیاج داریم. ( بیانات در دیدار استانداران سراسر کشور‌‌۱۳۸۴/۱۲/۰۸)

فراموش کردن روحیه و جهت نهضت امام (ره)

مقام معظم رهبری در مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی  به یکی دیگر از چالش های درونی انقلاب اشاره کرده و اظهار داشتند: چالش درونى براى ملت ما عبارت است از اینکه روحیه و جهت نهضت امام بزرگوار را از نظر دور بداریم و فراموش کنیم و آن را از دست بدهیم؛ این بزرگ‌ترین خطر است. .( بیانات در مراسم بیست و پنجمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی)

 

عدم اخلاص در کارها

رهبر انقلاب یکی از چالش های اساسی را در خالص نبودن کارها برای خدا دانستند و فرمودند: من نکته‌ی اساسی را در همه‌ی این کارها، همان «اخلاص»، «برای خدا کار کردن»، «مراقب خود بودن از لحاظ ارتباط با خدا» و «تقویت جنبه‌ی معنوی در خود» می‌بینم و معتقدم آن کسی که اهتمام می‌ورزد به کار و خدمت، اگر بتواند این رابطه را با خدا تقویت کند، خدای متعال به او کمک خواهد کرد و راه‌ها را در مقابلش باز خواهد کرد .( بیانات در دیدار استانداران سراسر کشور‌‌۱۳۸۴/۱۲/۰۸)

 

غلبه ما نمیتوانیم بر ما میتوانیم

حضرت آیت الله خامنه ای، دچار شدن به تنبلى و بى‌روحیگى، کم‌کارى، یأس و ناامیدى، را یکی دیگر از چالش های نظام برشمردند و ادامه دادند:  تصور اینکه ما نمیتوانیم، تصور اینکه تا حالا نتوانستیم؛ نخیر، همان‌طور که امام فرمودند ما میتوانیم، باید عزم داشته باشیم، عزم ملى و مدیریت جهادى میتواند همه‌ى این گره‌ها را باز کند.( بیانات در مراسم بیست و پنجمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی)

 

مقدم كردن منافع بیگانگان بر منافع ملت

رهبر انقلاب درمراسم بیست وچهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) با توجه به پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کاندیداها قول بدهند که به منافع بیگانگان، به بهانه‌های گوناگون، بیش از منافع ملت ایران اهمیت نخواهند داد، به یکی از چالش های نظام اشاره وفرمودند: بعضی با این تحلیل غلط که به دشمنان امتیاز بدهیم تا عصبانیت آنها را نسبت به خودمان کم کنیم، عملاً منافع آنها را بر منافع ملت ترجیح میدهند؛ این اشتباه است. عصبانیت آنها ناشی از این است که شما هستید، ناشی از این است که جمهوری اسلامی هست، ناشی از این است که امام در اذهان مردم و در برنامه‌های این کشور زنده است، ناشی از این است که روز ۱۴ خرداد - روز رحلت امام - مردم در سرتاسر کشور به جوش و خروش می‌آیند؛ عصبانیت آنها مربوط به این چیزها است. عصبانیت دشمن را باید با اقتدار ملی علاج و جبران کرد.۱۳۹۲/۰۳/۱۴

 

از بین رفتن انسجام ملی

یکی از مسائل با اهمیت برای کشور انسجام ملی می باشد و رهبر انقلاب درمراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) از دست دادن انسجام ملت را یکی دیگر از چالشهاى انقلاب اسلامی دانستند.

آنچه بیان شد تنها گذری به چالشهای انقلاب اسلامی در کلام مقام معظم رهبری بود که نیاز به بررسی مفصل تری دارد.

نكته اي كه بايد بدان توجه نمود اين است كه دشمنان انقلاب اسلامی  از رويارويي مستقيم با اين انقلاب نااميد گشته‏اند، ولی در جهت ضربه زدن به این انقلاب از هيچ اقدامي دريغ نخواهند كرد بر همين اساس دوستداران و مسئولين نظام موظفند تا هر چه دقيق تر نسبت به شناخت اين آسيب‏ها اقدام نموده، و به فکرعلاج آن‏ها باشند و حساسيت ويژه‏اي در اين زمينه به خرج دهند چون كه هيچ انقلابي بدون مبارزه با چالش ها ومشکلات آن نمي‏تواند به موفقيت برسد و از آنجا كه ملت ایران در زمينه هاي گوناگون دارای ظرفیتهاي عظیمی است به راحتی می تواند همه این چالش ها را پشت سر گذاشته و به موفقیت نايل شود، همانگونه که رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به چالش‌های نظام اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب، از جمله ترورها، شورش‌های قومی، جنگ تحمیلی هشت‌ساله، تحریم‌های پی‌درپی، قضایای تیر سال 1378 و ماجراهای سال 1388، خاطرنشان کردند: ظرفیت و توانایی‌های عظیم ملت ایران موجب شد که نظام اسلامی از همه‌ی این چالش‌ها باموفقیت عبور کند و در هر دوره نسبت به دوره‌ی قبل توانمندتر و قوی‌تر شود. (دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب۱۳۹۱/۰۵/۰۳)

 

پس برای پیشرفت کشور و ایجاد فرصت های زیاد برای انقلاب اسلامی باید فکر حل این چالش ها كه امري ممكن است بود  و در غیر این صورت این چالش ها به موانعی در پیشرفت انقلاب اسلامی تبدیل خواهند شد. بر این اساس شناخت این چالش ها و تلاش برای مقابله با آنها ضرورت می یابد.

همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند: اگر چه راه ملت ایران به سوی آرمان‌ها، ‌دارای چالش است، اما بن‌بستی در این راه وجود ندارد.

ان شاءالله تعالی.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی