از اقوام هلاک شده تا وضعیت کنونی دشمن ما در منظر قرآن

تبيين: مقاله «از اقوام هلاک شده تا وضعیت کنونی دشمن ما در منظر قرآن» كه توسط آقاي محسن مومنی نوشته و در اختيار سايت تبيين قرار داده شده است.

 قرآن کتاب خداست که برای هدایت بشریت نازل شده است. داستان های انبیاء و درگیری آنها با اهل کفر که در جاهای مختلفی از قرآن آمده، بسیار عبرت آموز و زیباست. به فرموده خداوند متعال در قرآن، با سیر در زمین و مطالعه پیشینیان از سرگذشت آنها عبرت بگیرید تا به چنین عاقبتی دچار نشوید1. لذا سراغ اقوام و ملل ذکر شده در قرآن رفتیم تا بررسی احوالات آنها، درس عبرتی باشد برای زندگی کنونیمان و با مقایسه با دنیای امروز خود و شناسایی دوست و دشمنمان، ببینیم دشمن کنونی ما چه عاقبتی خواهد داشت و سرانجامش چه خواهد شد و وظیفه ما چیست.

قتل و جنگ طلبی و تجاوز

ابتدا از اولین گناه فرزندان آدم(ع) آغاز می کنیم. آنجایی که به دنبال یک امتحان الهی قابیل برادر خود هابیل را به قتل رساند و دور از چشم همه او را دفن کرد2. در ادامه داستان، خداوند متعال جمله بسیار دقیقی می فرماید و بدین وسیله عاقبت دشمنان ما را که دستشان به خون انسان های بی گناه در سراسر عالم آلوده است، مشخص می کند. اگر کسی انسانی را بدون هیچ علت و گناهی بکشد، مانند این است که تمام مردم عالم را به قتل رسانده است3.

مردم بی گناه ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و مردم مظلوم آفرقا و سایر نقاط جهان سالیان سال است که هدف حمله تروریست های آمریکایی و اروپایی می باشند و سالانه تعداد بسیاری از این مردمان کشته می شوند. قتل انسانهای بیگناه که نزد خداوند متعال به شدت منفور است جزء اخبار هر روزه دنیای کنونی ماست.

پرستش غیر خدا و گرایش به تمتعات مادی صِرف

در ماجرای حضرت نوح(ع) هنگامی که پس از سالیان دراز دعوت به یکتاپرستی و مبارزه با بت پرستی4 به صورت شبانه روز5، با انکار قوم خویش، مبنی بر رها نکردن بت پرستی6 مواجه شد؛ خداوند متعال دستور ساخت کشتی را به او داد7. وعده خدا فرا رسید و نوح(ع) و پیروانش به دستور خداوند از هر حیوانی یک جفت سوار بر کشتی کردند8، آب همه جا را فرا گرفت و ستم گران به هلاکت رسیدند.

داستان نوح(ع) در قرآن بسیار زیبا و عبرت آموز است؛ اما نکته مدنظر ما، علت هلاکت آنهاست که قرآن کریم چندین علت را متذکر شده که مهم ترین آنها بتپرستی و گرایش به تمتعات مادی صرف، می باشد9.

گرایش به پرستش در سرشت انسان نهاده شده است اما عده ای رو به بت پرستی و ترویج آن می‌آورند و البته مورد غضب پروردگار واقع می شوند. عاقبت قوم نوح(ع) نشان می دهد که دشمنان کنونی ما که عمدتاً بت-پرست و مشرک هستند باید منتظر عذاب الهی باشند. امروزه در آمریکا و اروپا پرستش نفس، اومانیسم، سکولاریسم و دنیاپرستی(شرک خفی) و حتی شرک جلی که در اساطیر مصرزده و یونان زده هالیوود غوغا میکند، رایج است. بسیاری از ساکنان شرق که تابع غربیان شدهاند نیز، بت پرست هستند به گونه ای که در آنجا بتخانه های عظیم وجود دارد و دین رایج بسیاری از مردم است.

تاکید بر میراث اجدادی و آئین پدران و مبارزه با طریق حق

در مورد حضرت هود(ع) که پیامبر قوم عاد بود نکات جالبی در قرآن ذکر شده است10.  پس از تلاش‌های فراوان حضرت هود(ع) در هدایت مردم، گروهی از قومش، او را نادان، سفیه و کذاب خواندند و شروع به مخاصمه کردند11: «تو ما را به خدای یکتا دعوت می کنی و می خواهی که از خدایانمان دست بکشیم در حالی که این میراث پدرانمان است و ما هرگز از دین آبا و اجدادمان روی نمی گردانیم.»12

مشکل قوم عاد در اصرار به بت پرستی و پیروی از روش پدرانشان بود که البته همین امر باعث شد تا آنها از فرستاده خدا پیروی نکنند و به تعبیر قرآن از هر شخص متکبر و جباری حمایت کنند13 و همین امر موجب نزول بلای سخت و دردناک بر آنها شد14. پیروی از روش پیشینیان و ادامه مسیر شرک و بت پرستی و همچنین کمک کردن به هر سلطان جوری، از لوازم دشمنیِ دشمنان ما بوده و هست.

فتنه جویی و فساد و مبارزه با نشانه‌ها و معجزات خدا

این داستان، در مورد قوم ثمود نیز تکرار شد. آنجایی که از پیامبرشان حضرت صالح(ع) دلیلی بر اثبات حقانیتش خواستند و خداوند متعال ناقه‌ای را از دل کوه بیرون آورد15 اما باز تکذیب کردند و حتی ناقه را کشتند16.

به فرموده قرآن کریم در سرزمین قوم صالح(ع) 9 طایفه بودند که در زمین فساد میکردند و اهل فتنه جویی بودند و هرگز به اصلاح امور مردم توجهی نداشتند17. بالاخره نتیجه همه فتنه جوییها و ظلم و فساد آنها، فرا رسید و خداوند متعال صیهه ای آسمانی فرستاد و همه آنها به جز صالح و یارانش، مانند گیاهان خشک، متلاشی شدند و به هلاکت رسیدند18

از جمله اعمال دشمنان ما در طول تاریخ فساد و فتنه انگیزی در بین ملل مختلف بوده است. جمله معروف" فتنه بینداز و حکومت کن"  گواه این امر است. دشمن از این طریق مردم دنیا را به جان هم می اندازد تا خود در پشت صحنه بهره‌های اقتصادی و سیاسی فراوانی  ببرد. اینها اصلا برای اصلاح امور نیامده‌اند و گویی رسالتی جز فتنه‌انگیزی ندارند و البته عاقبتشان همچون قوم ثمود است. اینها سنت خداست که تغییرپذیر نیست.

مقاومت حضرت ابراهیم خلیل(ع)، تا حد سوختن در راه خدا، رمز پیروزی و جهانی شدن ایشان

پس از آن به حضرت ابراهیم(ع) می رسیم و ماجراهای متعددی که از او و فرزندانش در قرآن ذکر شده است. نکته قابل توجه در داستان ابراهیم خلیل(ع) مبارزه ایشان با بت پرستی و مقاومت شدید آنحضرت در برابر نمرودیان است. تا آنجایی که نمرودیان از بودن او خسته میشوند و تصمیم بر سوزاندن ابراهیم(ع) می گیرند19. دشمن تا ما را نابود نکند و از سر راه خودش برندارد، دست بردار نیست اما مقاومت ابراهیم وار و یقین به نصرت الهی آتش را سرد و گلستان و دشمن را مأیوس می کند.

فساد جنسی و بی حیایی و تضعیف خانواده و همجنسگرایی

در ادامه به داستان بسیار عبرت آموز حضرت لوط(ع) برخورد می کنیم که در میان قومی فاسد و بی‌حیا مبعوث شده بود. لوط(ع) و یارانش تلاش فراوان کردند که مردم را هدایت کنند تا به عذاب الهی دچار نشوند؛ اما آنها از دستورات او پیروی نکردند و به انواع عذابهای الهی گرفتار شدند. ریزش باران سنگ و زیر و رو شدن شهرشان، عذاب های سختی است که نتیجه عمل زشت همجنسگرایان بود20.

امروزه در کشورهای آمریکایی و اروپایی تبلیغات و مظلوم نمایی برای همجنسگرایی، در اوج خود می باشد. به گونه ای که حتی با تصویب قوانین رسمی از این انساننماهای پستتر از حیوان، حمایت می شود. سالانه رژه های متعدد و میتینگ های چند هزار نفری در حمایت از این کار برگزار می شود21 و البته عاقبت این‌ها در سنن الهی معلوم است.

کم‌فروشی و رباخواری و عدم مراعات عدالت

در داستان حضرت شعیب(ع) به دلیل اینکه قوم آن حضرت اهل کم فروشی در معاملات بودند و عدالت را رعایت نمی کردند، بارها هشدار به عذاب الهی داده شده بود22؛ اما آنها علاوه بر اینکه به حرفهای شعیب(ع) گوش نمی دادند درصدد بودند تا او را سنگسار و سپس از شهر بیرون کنند23. سرانجام عذاب الهی در گرفت و زلزله‌های سختی روی داد که منجر به هلاکت آنها شد24.

امروزه اقتصاد دنیا در انحصار تعدادی سرمایه دار صهیون است که با غارت و چپاول دنیا و تأسیس کمپانی های بزرگ بین المللی ظلمی بی نظیر در حق مردم جهان می کنند. به گونه ای که مردم عالم بردگان اقتصادی آنها هستند و آنها خود را اربابان عالم می دانند. پرفسور «ورنر سومبارت» نیز در کتاب «یهودیان و حیات اقتصادی مدرن» مفصلاً تاریخ اقتصاد یهودی و ربوی دنیا را آورده است و عوارض منفی آن را گوشزد کرده است.

 کاخ نشینی و تفرعن و اومانیسم در حکومت داری

در داستان حضرت موسی(ع) و هارون(ع) نکات بسیار فراوانی نهفته است. اما آنچه مهم است جایگاه فرعون به عنوان نماد تفکر و تمدنی مادی است که آن زمان بر سرزمین مصر و اطراف آن، حاکم بوده است. عظمت این تمدن به قدری بوده که فرعون خود را خدا و همه کاره عالم می دانست.

قرآن در مورد فرعون می‌گوید که او صاحب کاخ ها و عمارت های عظیم بود25 که البته شاید این حرف در دنیای امروز خیلی تعجب آور نباشد اما در آن زمان داشتن چنین امکاناتی خیلی حیرت انگیز بوده است و فرعون به‌خاطر همینها ادعای خدایی می کرده است. امروزه نیز بقایایی از آن تمدن مادی در مصر باقی مانده است مانند اهرام ثلاثه که موجب عبرت است.

حکومت عظیمی که امثال فرعون و قارون بنا کردند عاقبت چه شد؟ حکومتی که با زور و ظلم وستم و ریختن خون بی گناهان برپا شود عاقبتش مانند عاقبت قارون و فرعون است و در نهایت منجر به هلاکت می شود نه سعادت. در آن زمان به قدری در دنیای مادی خود پیشرفت کرده بودند و سلطه بر دیگران داشتند که خود را خدا می نامیدند. و هیچ ابایی نداشتند. و انبیای الهی مانند موسی(ع) را مسخره می کردند.

و سُنن جاری خداوند، بی حکمت نیست!

در مورد انبیای دیگری که در قرآن آمده نیز همین گونه برخورد می کردند. افرادی که به مقابله با انبیا برمی خواستند عمدتا به دنبال دنیا بودند. دروغ بستن به انبیاء، تمسخر انبیاء، دزدی و غارت مال مستضعفان، زنا، هم جنس گرایی، قمار، ربا، کم فروشی و گران فروشی و قتل انسان های بی گناه از جمله کارهای متداول مستکبران عالم بوده است. عاقبت دشمنان توحید و خداپرستی در عالم روشن است و سنتهای خداوندگار حکیم هستی هیچ تغییری ندارند. خداوند آنها را به سزای اعمالشان می رساند و بی‌عقاب آنان را رها نمی کند؛ اما جهان، محل ابتلا و آزمایش خداست تا عیار ما را بسنجد که در طی طریق حق چه مقدار مقاومیم و سخن ولیّ جامعه اسلامی را به جان می خریم. فلنتوکل علی الله العلی العظیم.


پاورقیها و منابع:
1. انعام11، نمل69، روم42
2. مائده 27تا31
3. مائده32
4. عنکبوت14. به تعبیر قرآن حضرت نوح(ع)950 سال دعوت به توحید کرد.
5. نوح5
6. نوح23
7. هود37
8. هود40
9. نوح23 که خداوند متعال از مهم ترین بت های آنها در این آیه نام برده است.
10. اعراف65تا72
11. اعراف66
12. اعراف70، هود53
13. هود59
14. فصلت16، حاقه7، ذاریات41، خداوند متعال هفت شبانه روز تندباد هایی عقیم کننده را بر آنها نازل کرد که بر هرچه می وزید آن را مانند استخوان پوکی در هم نابود می کرد.
15. اعراف73
16. اعراف76و77
17. نمل48
18. قمر31
19. انبیاء51تا70، صافات83تا113
20. هود82، عنکبوت34، نمل58
21.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920107000424         ...
    http://news.irib.ir/NewsPage.aspx?newsid=25525             ...
22. اعراف85
23. هود91
24. اعراف91. عنکبوت37
25. ص12، فجر10
 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی