احمدینژاد: اقدامات دولت ضربتی است
رئیسجمهور در واکنش به برخی از منتقدان دولت که معتقدند اقدامات دولت شتابزده و غیر عالمانه است گفت که این دولت، اقداماتش ضربتی و دقیق است.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیسجمهور صبح امروز (شنبه) در مراسم تشریح "روند پیشرفت طرح تحول در نظام گمرکی کشور" با اشاره به نقش مهم و حساس گمرک از زحمات همه کسانی که در بخش گمرک کشور فعالیت میکنند، قدردانی کرد و گفت: شاخصها نشان میدهد که اقدامات مفید و تغییرات اساسی مثبتی به ویژه در سالهای اخیر در عرصه گمرک کشور به وجود آمده و در حال وقوع است.
احمدینژاد تدوین طرح تحول گمرکی را اقدامی بزرگ و ارزشمند دانست و گفت: قانونی به روز و شفاف برای اصلاح بخش گمرک کشور آماده شده است و دولت خود را موظف میداند که بطور کامل از روند اجرای این قانون حمایت کند تا به سرعت عملیاتی شود. مسئولین گمرک کشور نیز باید با پیگیریهای مستمر، تلاش کنند که گمرک کشور شفاف و سالم بوده و به گونهای فعالیت کند که هیچ کس نتواند از مرزها و خلأ مقررات و قوانین تخلف کند و حتی کسی احتیاج پیدا نکند که به دنبال قاچاق کالا باشد.
رییس جمهور با تاکید بر لزوم استقرار مدیریتی واحد در کل گمرکات کشور اظهار داشت: گمرک مسئول مرزبانی اقتصادی است و همه دستگاههای مرتبط کشور حتی استاندارد باید خود را با گمرک هماهنگ کنند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه اقدامات دولت ضربتی، انقلابی و دقیق است، اظهار داشت: عدهای دولت را به اقدامات غیر عالمانه و شتابزده متهم میکنند، در حالی که دولت معتقد است و تجربه نیز نشان داده که با توجه به وجود نیروی انسانی بااستعداد و همت بلند در کشور میتوان اقدامات اساسی و تحولی را به سرعت عملیاتی کرد.
رییس جمهور با اشاره به پیشبینی مسئولین اقتصادی و گمرکی کشور مبنی بر عملیاتی شدن کامل قانون تحول گمرک در طول 5-4 سال اظهار داشت: باید همه ظرفیتها را به کار بگیرید و دولت نیز در این زمینه به طور کامل پشتیبانی خواهد کرد تا تمام محورهای قانون طرح تحول گمرک به سرعت و در کمترین زمان اجرایی و در خدمت کشور و ملت قرار بگیرد.
احمدینژاد گفت: تحول گمرکی از ارکان اصلی طرح تحول اقتصادی است و امیدوارم به سرعت قانون جدید عملیاتی شود و گمرک جزو اولین مجموعههایی باشد که طرح تحول به طور کامل در آن پیاده میشود.
وی با بیان اینکه مرزبانی گمرکی فراتر از مرزبانی اقتصادی است، گفت: امروز عرصههای سلامت، بهداشت، فرهنگ و امنیت به هم گره خورده است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: عدهای تصور میکنند که تبادل تجاری فقط بخش صادرات را شامل میشود و نسبت به واردات ذهنیت منفی دارند، در حالی که صادرات و واردات از عوامل اصلی پیشرفت جهانی و تامین صلح و امنیت و رفاه جهانی است. خدای متعال به هر ملتی داشتههایی عطا کرده تا به واسطه تبادل آن با هم ارتباط داشته باشند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه اگر صادرات و واردات بر اساس نظم و دقت نباشد به زیان منافع ملی است، گفت: باید به طور دقیق مشخص باشد که چه نوع کالا و به چه حجمی وارد و صادر میشود تا بتوان بر اساس آن برنامهریزی کرد.
احمدینژاد با بیان اینکه تمام سیاستهای اقتصادی دولت در عرصه عمل به نوعی با گمرک ارتباط دارد، اظهار داشت:
به طور مثال اگر در عرصه حمایت از تولید کشور، گمرک کاملا هماهنگ نباشد، اینگونه حمایتها به نتیجه مطلوب نخواهد انجامید.
رییس جمهور با تاکید بر اعمال کامل قانون و رعایت مقررات در گمرک کشور تصریح کرد: متاسفانه عدهای منافع خود را در راستای منافع ملی تعریف نمیکنند؛ بهترین ملت و اقتصاد جایی است که آحاد مردم منافع شخصی خود را در راستای منافع ملی تعریف کنند و ملتی موفق است که همه استعدادها و توانمندیهای خود را همافزا و در یک راستا به کار گیرد.
احمدینژاد با بیان اینکه عدهای به دنبال دور زدن قوانین و اعمال فشار هستند و متاسفانه تخلفات را تزیین کرده و اسامی دیگری به منظور تطهیر روی آن میگذارند، گفت: با توجه به حجم تبادل کالا در مرزهای گمرکی کشور ممکن است در بخش کنترل کالا اشتباهاتی به وجود آید و یا عدهای به عنوان واردات کالایی خاص، کالاهای غیر ضروری وارد کشور کنند که باید به دقت اینگونه موارد کنترل شود؛ البته امیدوارم اینگونه افراد هم این دست اقدامات خود را کنار بگذارند، چرا که دور زدن و تخلف از قانون در حقیقت برداشتن از جیب ملت بوده و کار درستی نیست.
احمدینژاد با اشاره به اقداماتی از جمله تأسیس مؤسسات خیریه و توجیهات مختلف برای دور زدن قانون گفت: بهتر است برخی از نهادهای اقتصادی به اصطلاح مردمی، به جای دور زدن قانون، ساختارها و رفتار خود را اصلاح کنند.
رییس جمهور گفت: باید به سرعت بخش گمرک کشور با بخشهای بانکی و مالیاتی ارتباط برقرار کنند، در چنین صورتی مسیر بخش عمدهای از تخلفات و سوءاستفادهها از قانون گرفته خواهد شد، البته ممکن است در روند اصلاحات عدهای هیاهو و جار و جنجال به پا کنند که نباید از آن نگرانی داشت.
وی در پایان رسیدگی به وضعیت کارکنان گمرک را مورد تاکید قرار داد و گفت: کسی که در بخش گمرک و در شرایط سخت مشغول خدمت است، باید مورد توجه خاص قرار داشته باشد.
در ابتدای این مراسم احمدینژاد با اهدای لوح سپاس از خدمات و زحمات دستاندرکاران تدوین طرح تحول در نظام گمرکی کشور تجلیل کرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید