سوخترسانی به 30 درصد کشتیهای خلیج فارس توسط ایران
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امسال حدود 30 درصد ظرفیت سوخترسانی در منطقه خلیج فارس به ایران اختصاص دارد که معادل 2.5 میلیون تن در سال است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، سیدعطاءالله صدر، در حاشیه نمایشگاه بزرگ راه و شهرسازی و صنایع وابسته طی نشست خبری اظهار داشت: 92 درصد صادرات و واردات کالا از طریق بنادر کشور انجام میشود؛ 90 درصد کالای دنیا از طریق دریا جابهجا میشود.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی مطلوب ایران از لحاظ کریدورهای بینالمللی اظهار داشت: ایران به عنوان یک کشور دریایی بیش از 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل دارد و در واقع یک سوم مرز ایران دریایی است.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: سیاستهای توسعهای ما بیشتر در جهت توسعه خشکی بوده است و از پتانسیل دریا به طور مناسب استفاده نکردهایم.
وی افزود: تاکنون ما از خشکی به دریا مینگریستیم در حالی که دریا موهبتهای فراوانی نظیر ذخائر نفت و گاز، منابع زیستمحیطی، پتانسیل بالا و از این قبیل دارد و باید از دریا به خشکی برنامهریزی توسعه انجام شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ظرفیتهای مناسب دریایی نیازمند توسعه است، تصریح کرد: 5 هزار و 800 کیلومتر نوار ساحلی در کشور وجود دارد که اگر عمق متوسط مناسب برای توسعه سواحل 6 کیلومتر فرض شود، حدود یک هزار کیلومتر مربع ظرفیت برای توسعه سواحل موجود است.
وی ضمن اشاره به توسعه بنادر کوچک از سوی سازمان بنادر اظهار داشت: 8 بندر اصلی با ظرفیت 163 میلیون تُن در کشور وجود دارد و طی 8 ماه ابتدایی امسال 90 میلیون تن کالا در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شد.
وی یادآور شد: تحریم دریایی ایران از سوی امریکا ادامه دارد و در حال حاضر شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تحت تأثیر این تحریمها است.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه سطح ترانشیتمنت کشور افزایش پیدا کرده اظهار داشت: تا چندی پیش بارها ابتدا به بندر جبلعلی میرفت و سپس از طریق آن بندر به بنادر کوچک منتقل میشد، در حالی که هماکنون بندر شهید رجایی در تخلیه و بارگیری بسیار مطلوب عمل میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر لزوم توسعه بنادر کوچک چندمنظوره گفت: اغلب شهرهای کوچک دریایی چندان توسعه نیافتند و ما عملیات ایجاد بیش از 30 بندر چندمنظوره را در دستورکار قرار دادیم.
ارسال کردن دیدگاه جدید