در عراق چه خبر است؟

تاکنون٬ در نتیجه حملات تروریستی امروز عراق که مناطق شیعه نشین را هدف قرار داده، ۶۳ نفر کشته و ۱۸۵ زخمی نفر دیگر شدند.

پیش از این شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داده بود که تعداد کشته به مرز 57 نفر رسیده و 179 تن دیگر نیز زخمی شده اند.

از سوی دیگر سرلشکر "قاسم عطا" فرماندە عملیات نظامی بغداد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد اعلام کرد: صبح امروز بر اثر ٨ انفجار خودرو و بمب‌های کنترل شدە در مناطق عمدتا شیعە نشین بغداد، دهها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

وی افزود: گروهای تروریستی امروز محلەهای "علاوی" ، "کرادە" ، " وسط شرق" ، "العزمیە" ، "شعب" ، "شعلە" ، "عامل" ، "باب المعظم" ، "الامین " ، "الوزیریة" را در پایتخت عراق مورد حملە قرار دادند.

از زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق در روز یکشنبه گذشته تاکنون این اولین انفجارها در بغداد است.

برخی منابع عراقی مرتبط با شبکه عربی العالم٬ این انفجارها و ناامنی ها را به صدور حکم بازداشت طارق الهاشمی معاون رئیس جمهوری به اتهام دست داشتن در فعالیت های تروریستی مرتبط می دانند.

این نکته ای است که الجزیره هم به نوع دیگری آن را بیان می کند. در گزارش این رسانه آمده است که این حملات با بحران سیاسی که در عراق بین نخست وزیر نوری المالکی و بلوک العراقیه٬ پس از صدور حکم بازداشت برای معاون رییس جمهور به اتهام تروریسم، و پس از تکمیل خروج نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا نیروهای از عراق گرفت همراه است.

بنا بر این گزارش٬ بیشترین زیان ناشی از این انفجارها و نا امنی های محتمل آینده٬ متوجه دولت مستقر است. این دولت در فضایی امن و آرام می تواند عراق را بازسازی کند و حدأقل های لازم برای زندگی شهروندان خود را فراهم کند.

در صورتی که حاکمان فعلی عراق٬ یعنی اکثریت شیعه و هم پیمانان سنی و کرد آنان٬ نتواند دو مسآله اساسی «امنیت» و سپس «توسعه» را پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا حل کنند مردم عراق هم آنان را با گذشتگان مقایسه خواهند کرد و هم از سر نومیدی و سرگردانی به اقدامات انتحاری بیشتر دست خواهند زد. و اگر چنین شود٬ روز به روز استقرار ثبات و امنیت در عراق دشوارتر و پر هزینه تر خواهد شد.

بنا بر این گزارش٬ هیچ یک از اکثریت شیعه و اقلیت های موجود در عراق از نا امنی و توسعه نیافتگی سود نمی برند و به نفع آنان است که مشکلات خود را با گفتگو حل کنند. بی تردید کسانی که به قتل شیعیان دست زده اند نفعشان٬ در میان مدت و بلند مدت در آن است که با پذیرش واقعیت های عراق و جایگاه خود در ساختار سیاسی و اجتماعی این کشور با طرف مقابل توافق کنند.

از سوی دیگر٬ تجربه افغانستان نشان می دهد که غربی ها٬ هرگز٬ پرونده هیچ گروهی را کاملا نمی بندند؛ بنابراین ممکن است به حزب بعث عراق رو بیاورند٬ همچنان که هم اکنون می کوشند در افغانستان هم طالبان را به قدرت بازگردانند. برایند عملکرد و رفتار گروهایی که اکنون بر عراق حاکمند نشانگر آن است که آنان به این امر توجه ندارند و آن را در محاسبات خود نمی آورند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی