غسيـــــل المـــــلائكه؛ پيــــوند مـــكتبي یا پیوند خوشاوندی؟

 

بسم الله الرحمن الرحيم

« انما المومنون الذين آمنوا بالله و رسوله و اذا كانوا معه علي امر جامع لم يذهبوا حتي يستأذنوه ان الذين يستأذنـــونـــــك اولئــــــك الذيـــــــن يومنون بالله و رسوله فاذا استأذنــــــوك لبعض شأنهم فاذن لمــــن شئـــــت منهم »

« افزادي با ايمان كساني هستند،كه به خداوند و پيامبر او ايمان آورده اند.هنگامي كه براي كار عمومي با او (پيامبر) اجتماع كنند،تا از او اجازه نگيرند،از او جدا نمي شوند.كساني كه از تو (پيامبر) اجازه مي گيرند،افرادي هستند كه به خداوند و رسول او ايمان آورده اند.هرگاه (مؤمني) براي كارهاي خصوصي اجازه گرفت،به هر كس كه خواستي اجازه بده » (1)

اشــــــارات »»

1»» به نقل از علامه مجلسي (ره) اين آيه در رابطه با يكي از شهداي غزوه ي احد (دفاع از حريم آزادي) يعني غسيل الملائكه حنظله نازل شده است.

2»» حنظله كيست؟ بهتر است براي آشنايي كامل با اين شهيد بزرگوار شما را ارجاع دهم به كتاب "فرازهايي از تاريخ پيامبر اسلام" نوشته ي حضرت آيت الله سبحاني ايشان در وصف اين شهيد چنين مي نويسند :

« حنظله،جواني است كه بيست و چند بهار بيش از عمر وي نگذشته است. او فرزند "ابوعامر" دشمن پيامبر است و پدر او در نبرد "احــــد" در ارتش قريش شركت داشت! روزي كه نبرد احد اتفاق افتاد،شب آن روز عروسي حنظله بود! او با دختر "عبدالله ابي" سرشناس اوسيــان ازدواج كرد و با اجازه ي پيامبر يك شب براي انجام مراسم عروسي از سپاه جدا شد ولي صبح آن روز به ميدان رفت و حتي تا به هلاكت رساندن ابوسفيان پيش رفت و نهايتا به شهادت رسيد. » (2)

3»» آن چيزي كه بسيار اهميت دارد پيوند خويشاوندي حنظله ي شهيد و پدرش "ابوعامر" است كه در رابطه با او چنين نوشته اند:

« ابوعامر دشمن پيامبر است و در غزوه احد در سپاه كفر بود و يكي از عناصر بدخواه اسلام بود كه قريش را براي نبرد با پيامبر تحريك كرده بود و در راه دشمني با اسلام تا جان در لب داشت كوتاهي نكرد. »  (3)

4»» شايد برايتان جالب باشد كه "ابوعامر" آنچنان به ولايـــــــت كفر ايمان داشت كه بعد از غزوات نيز دست از دشمني برنداشت! و يك از نمونه هاي آشكار و روشن آن رهبري حادثه ي مسجد "ضرار" توسط او است. كه در سال نهم هجرت اتفاق افتاد كه شرحش بماند براي وقت ديگر

5»» تا به اينجاي كار شايد يك سمت پيوند خويشاوندي اينگونه باشد ولي سمت ديگر همسر بصير اوست كه تا ميدان جنگ او را همراهي كرد. بله! همسر حنظله (نو عروس) نيز از پيوند خويشاوندي ناسالمي رنج مي برد پدر او "عبدالله بن ابي" رئيس منافقان مدينه بود، كه تحقيق و بررسي بيشتر در رابطه با شخصيت منافقش را واگذار مي كنم به خواننده ي گرامي ...

6»» حال سوال اين است كه آيا پيوند خويشاوندي مهم است يا پيوند مكتبي؟!! آيا حنظله مكتب خود را از پدرش آموخت يا از ولي زمان خويش حضرت محمد مصطفي (ص) ؟!! آيا نبايد همسرش با فردي كه پدر منافقش امر كرده بود ازدواج مي كرد؟!! آيا همسرش نمي دانست كه حنظله فردا به ميداني مي رود كه يك طرفش خويشاوندان پدر خويش و پدرحنظله هستند؟!! جواب سوالات مشخص است زيرا ايمان و هدف آنها فراتر از پيوندهاي خويشاوندي بود آنها پيوندي آسماني با پيغمبر و رهبر و امام مكتب داشتند.

7»» در مقدس بودن پيوند مكتبي همين كافيست كه وقتي حنظله شهيد شد دو نقل قول متقابل ولي در عين حال يكسان (از بعد معنوي و مضموني) در رابطه با او بيان شد كه يكي از قول مبارك امـــام هدايـــت، يعني رسول خدا (ص) و ديگر از امــــام نـــار، يعني ابوسفيان :

رسول خدا (ص) فرمودند: « من مشاهده كردم كه فرشتگان،حنظله را غسل مي دادند. » (4)

ابوسفيـــــان (لعنت الله عليه) : « هرگاه آنان در جنگ بدر،پسرم حنظله را كشتند،من نيز در جنگ احد،حنظله ي مسلمانان را كشتم. » (5)

و همچنين در تاريح است كه وقتي حنظله از منزل بيرون رفت،عروس رو به چهار نفري كه به خاطر عذري كه داشتن در مدينه مانده بودند و به جنگ نرفته بودند كرد و گفت ديشب در خواب ديدم كه آسمان شكافت: و شوهرم داخل آن گرديد،سپس شكاف بهم آمد.من از اين رؤيا احساس مي كنم كه روان شوهر من به سوي جهان بالا خواهد رفت و شربت شهادت را خواهد نوشيد. (6)

8»» همانطور كه در مطلب قبلي خويش "پيوند مكتبي يا پيوند خويشاوندي" عرض كردم؛ فكر نكنم معادله ي سختي بين انتخاب اطراف اين قضيه وجود داشته باشد فقط كمي بايد پايبند به مكتب بود و ولايت را از اعماق قلب پذيرفت، به خدا قسم هيچ پيوندي خوش تر از پيوند مكتبي نيست. آيا نمي خواهيم به جاي پناه بردن بيهوده به كوه (تلاش فرزند نوح(ع) در هنگام طوفان و عذاب الهي) براي نجات خود به ريسمان الهي چنگ زنيم‌؟! شايد در رابطه با پيامبر خدا نوح (ع) او را با عنوان و عذر معصوم بودنش از خود دور بدانيم و بر بي ثمر بودن پيوند مكتبي پافشاري كنيم ولي حنظله را چي؟! آيا او و همسرش معصوم بودند؟! ...


(1) بحار،ج20/57

 

(2) فرازهايي از تاريخ پيامبر اسلام،آيت الله جعفر سبحاني،ص 267

(3) همان

(4) فرازهايي از تاريح پيامبر اسلام،آيت الله جعفر سبحاني،ص269

(5) همان

(6) همان،ص

ليــــــــنك هاي مرتبــــــط (اشــــارات) :

پيــــــوند مكتبي يا خويــــــشاوندي ...

مانيفست امــــت امـــام خامنـــه اي ...

انقلابي بودن مهم نيست! انقلابي ماندن مهم است ...

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی