35 نفر در قم تایید صلاحیت شدند

رییس هیئت نظارت بر انتخابات استان قم، اظهار داشت: از مجموع 66نفر که در استان قم نام نویسی کرده‌ بودند تنها 35 نفر از سوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات تایید صلاحیت شدند.

به گزارش تبيين به نقل از خبرگزاری رسا، نصرت‌الله لطفی رییس هیئت نظارت بر انتخابات استان قم، امروز در جمع خبرنگاران گفت: از مجموع 66 نفر که در استان قم نام نویسی کرده‌ بودند تنها 35 نفر از سوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات تایید صلاحیت شدند.

وی افزود: از این میان 10 نفر عدم احراز صلاحیت و 17 نفر رد صلاحیت شدند، این افراد تا پایان ساعت اداری امروز فرصت دارند تا نسبت به آن اعتراض کنند.

لطفی اظهار داشت: تمامی داوطلبانی که صلاحیت ایشان در هیأت اجرایی تأیید می شود، ولی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات نظر به رد صلاحیت آنان دارد و همچنین تمامی داوطلبانی که صلاحیت ایشان در هیأت اجرایی رد می شود و این رد صلاحیت مورد تأیید هیأت مرکزی نظارت نیز قرار گرفته است، در اجرای تبصره های (۲) و (۳) ماده (۵۲) قانون می توانند اعتراض خود را ظرف مدت بیست و چهار (۲۴) ساعت پس از ابلاغ مراتب رد صلاحیت، به عنوان شورای نگهبان به صورت مستقیم یا از طریق هیأت نظارت استان اعلام کنند.

وی یادآور شد: آن عده از داوطلبان نمایندگی نهمین دوره مجلس شورای اسلامی که براساس نظر هیأت‌های نظارت استانی، صلاحیت آنها مورد تأیید واقع نشده است، به استناد تبصره های ۲و۳ ماده ۵۲ قانون انتخابات و بر طبق ماده ۳۴ آئین اجرائی آن، حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت از تاریخ ابلاغ فرماندار یا بخشدار مرکز حوزه انتخابیه می توانند شکایات خود را به دفاتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان، ارائه و رسید دریافت کنند.

رییس هیئت نظارت بر انتخابات استان قم، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن، نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه را از جمله شرایطی دانست که نامزدهای انتخابات باید از آن برخوردار باشند.

وی ادامه داد: براساس ماده ۵۲ قانون انتخابات،گزارش ها و شکایات واصله ظرف مدت هفت روز پس از پایان مهلت دریافت شکایت،در جلسه هیأت نظارت استان رسیدگی و نتیجه آن ‌صورت جلسه می‌شود. چنانچه نظر هیأت اجرایی مبنی بر رد صلاحیت داوطلب، مورد تأیید هیأت نظارت استان نیز باشد، هیأت نظارت مذکور موظف ‌است در این خصوص، نظر هیأت مرکزی نظارت را نیز کسب کند.

لطفی اظهار کرد: هیأت نظارت استان افزون بر این که در مورد نامزدهای رد صلاحیت شده در هیات های اجرایی، اعلام نظر می کند، در مورد صلاحیت سایر داوطلبان نیز نظر خود را به هیأت ‌مرکزی نظارت اعلام می‌ دارد. هیات های نظارت استان با کسب نظر هیات مرکزی نظارت، اختیار رد صلاحیت نامزدهایی را که صلاحیت آنان در هیات اجرایی مورد تایید قرار گرفته، دارد.

وی گفت: هیأت نظارت استان پس از کسب نظر هیأت مرکزی نظارت، موظف است مراتب تأیید یا رد صلاحیت همه داوطلبان را با استناد قانونی‌ طی صورت جلسه‌ای به فرماندار یا بخشدار مربوط اعلام کند.

رییس هیئت نظارت بر انتخابات استان قم، اظهار کرد: فرماندار یا بخشدار موظف است نظر هیأت مرکزی نظارت مبنی بر تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان را که از هیأت نظارت استان دریافت‌ کرده است، به نامبردگان ابلاغ کند تا در صورت اعتراض به رد صلاحیت خود، کتباً به شورای نگهبان شکایت کنند.

وی افزود: در صورتی که نظر هیأت مرکزی نظارت بر رد صلاحیت داوطلبانی باشد که صلاحیت آنان مورد تأیید هیأت اجرائی مرکز حوزه ‌انتخابیه قرار گرفته است، داوطلبان می‌توانند اعتراض خود را به شورای نگهبان تسلیم کنند. شورای نگهبان بیست روز پس از اظهار نظر هیأت مرکزی‌ نظارت، نظر قطعی و نهایی خود را در خصوص تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد کرد.

لطفی تصریح کرد: داوطلبانی که صلاحیت آنان در هیأت اجرایی تأیید شده است، ولی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات براساس شرایط قانونی و مستند به دلایل و مدارک معتبر و با توجه به قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف، صلاحیت ایشان را در ابتدا رد کرده است، می توانند افزون بر اعتراض کتبی، بطور حضوری توضیحات و دفاعیات خود را به سمع اعضای شورای نگهبان نیز برسانند.

وی یادآور شد: چنانچه نظر شورای نگهبان مبنی بر رد صلاحیت داوطلبانی باشد که صلاحیت ایشان در مراحل قبلی (در هیأت اجرایی و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات) تأیید شده است، مراتب رد صلاحیت با ذکر مواد قانونی مورد استناد و با توجه به قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف، به ستاد انتخابات کشور اعلام می شود تا ستاد انتخابات کشور از طریق مرکز حوزة انتخابیه مراتب را به داوطلب ابلاغ کند.

رییس هیئت نظارت بر انتخابات استان قم، گفت: در این دوره جهت تحقیق صلاحیت‌ کاندیداها کار ویژه‌ای انجام شد و محققان ما از محل تحصیل، کار و زندگی فرد نیز تحقیق انجام دادند، همچنین برای هر نامزد انتخاباتی یک تا چهار ساعت وقت مصاحبه گذاشتیم که تمام مطالب خود را در این مصاحبه بیان کرد.

وی با بیان این که تایید یا رد صلاحیت‌ها قطعی نیست، یادآور شد: نظارت بر عملکرد کاندیداها تا قبل از برگزاری انتخابات ادامه خواهد داشت و ممکن است برخی ظرف 48 ساعت مانده به برگزاری انتخابات رد صلاحیت شوند.
 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی