آیا انحراف صداوسیما ازسیاست رهبری در فتنه 88 ادامه دارد ؟!

مسعود شفیعی کیا

 

 

تقصیر رسانه ملی در فتنه 88 :

برداشت اکثر افراد این است که هر آنچه را که صداوسیمای جمهوری اسلامی به کار می گیرد و هر سیاستی که در آن سازمان در نظر گرفته می شود و به صورت رویکرد در می آید خواست نظامی است که در رأس آن ولی فقیه قرار دارد.

دقیقاً با همین تلقی بود که در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 برنامه های صداوسیما هدفمند به انعکاس و بزرگنمایی نامزدهای جنجالی آن پرداخت و بسیاری از افرادی که به مسائل سیاسی بسیار سطحی می نگرند به دنبال این برداشت غلط ، توهم اینکه نظام خواستار داغ کردن تنور انتخابات و مطرح شدن چهره های مسأله ساز آن است تقویت شد.

بنابر اینکه رئیس جمهور تا بیست روز قبل از انتخابات عملاً وارد صحنه ی انتخابات نشده بود رسانه ملی فرصت مناسبی شد برای عرض اندام نامزدهایی که از هر سیاهنمایی بر علیه دولت و دوران بیست ساله رهبری ، رهبر معظم انقلاب اسلامی دریغ نداشتند .

منعکس نشدن سفرهای استانی در کنار نقص اطلاع رسانی و کمکاری مزمن دولت در عدم تبیین دستاوردهای بی نظیرش در کنار موج های پیش ساخته برخی جریانات به ظاهر خودی مانند آنچه که مربوط به گزارش دیوان محاسبات بود مبنی بر بلاتکلیفی بخشی از بودجه که بر علیه پاک دستی دولت به کار گرفته شد و نامه سرگشاده و تند رئیس مجلس در اسفند 87 به رئیس جمهور و استهزا و متهم شدن رئیس جمهور به نداشتن عقبه کارشناسی و عدم رعایت قانون نیز خوراک مناسبی شد برای نامزد جنجالی . انعکاس فریادهای « موسوی » در میان هوادارنش که زیاد هم نشان داده می شدند و تکرار سخنانی چون : « من آمده ام تا کارهای خلاف قانون تمام شود ، من آمده ام تا دروغ پایان یابد ، من آمده ام تا ایران را از پرتگاه نجات دهم . رئیس مجلس اصول گرا می گوید که دولت خلاف قانون عمل کرده است و... » (متینگ تبریز ) سه ماه پیش از فرصت قانونی انتخابات ، مردمی که رسانه ملَی را نماینده نظام و ریاست آنرا منتخب رهبر معظم انقلاب می دانند نسبت به صداقت دولت به تردید انداخت و از طرف دیگر عده ا ی را خوش باورانه به صداقت عوامل کودتای مخملین امیدوار نمود. و کار تا جایی پیش رفت که رونمایی از نماد سبزین کودتای مخملین جریان فتنه در برج میلاد شهرداری تهران نیز به طور کامل منعکس شد . اگر چه که چهره سازی از موسوی در هفته دفاع مقدس سال 87 در ویژه برنامه خبری دفاع مقدس که از بخش های پربیننده خبری انعکاس می یافت شروع شد و با تعابیری چون « نخست وزیر محبوب امام » و امثال آن و با نمایه هایی از وی که در اعزام ها ی تهران با لباس بسیجی حاضر می شد چنین وانمود شد که وی بسیار حاضر در جبهه ها هم بوده است و ... و چنین از وی چهره ای موجه وجدی تصویر سازی شد تا جایی که می شد اثر این برنامه های صداو سیما را در بخشی از مردم لمس کرد چنانچه آنانی که تحت تأثیر اغوای فتنه گران قرار گرفته بودند وبعد متوجه اشتباهشان شدند دواشکال عمده داشته و مطرح می کردند که اصلی ترین سؤال آنها این بود که چرا صداوسیما از نامزدهای مجرم چهره ای موجه به نمایش گذاشته بود ؟!

این روند ادامه داشت که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر خود به کردستان در بهار 88 به صراحت از رویه انعکاس سیاه نمایی ها توسط نامزدها از صداوسیما انتقاد کرده و تلویحا شروع این مباحث پیش از فرصت قانونی را جائز ندانستند و ناپسند دانستند ولی گوش شنوایی برای این احساس خطر ها پیدا نشد و این رویه غلط ادامه پیدا کرد و تا جایی پیش رفت که نماینده یکی از نامزدها که بعد نیز فرزندش از کشته شدگان فتنه شد در برنامه ای از شبکه یک دولت و کارهایش را به دروغ وندانم کاری متهم کرد ، و چنین بود که اعتماد عمومی به نفع فتنه گران خدشه دار شد.

تا اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به صراحت نارضایتی خود از این روند را در دیدار با نخبگان علمی کشور فاش کردند وفرمودند :

« شما ديديد. تو همين قضاياى انتخابات، خوب، تبليغات انتخاباتى مثلاً بايد يك ماه يا بيست روز قبل از شروع انتخابات انجام بگيرد؛ اما از پيش از عيد نوروز تبليغات انتخاباتى شروع شد! همين تلويزيونى هم كه مورد انتقاد بعضى از دوستان است، متأسفانه منعكس ميكرد. بنده موافق هم نبودم. اين را هم شما خيال نكنيد كه حالا بنده چون رئيس صدا و سيما را انتخاب ميكنم، همه‌ى برنامه‌هاى صدا و سيما را مى‌آورند، دانه دانه بنده نگاه كنم، امضاء كنم. نخير، از خيلى از برنامه‌هاى صدا و سيما بنده راضى هم نيستم؛ از جمله، از همين من راضى نبودم كه از سه ماه قبل از انتخابات - انتخابات بيست و دوم خرداد بود - از ماه اسفند، بلكه زودتر از اسفند، بعضى از سفرهاى تبليغاتى و حرفهائى كه زده شد و تظاهراتى كه ميشد و مجادلاتى كه انجام ميگرفت، از تلويزيون پخش شود، كه متأسفانه تو تلويزيون پخش شد؛ به خاطر همين، كه يعنى ما آزادانديشيم! اينها توهم است؛ اين جنجال‌آفرينى در داخل كشور است. جنجال فكرى غير از مباحثات صحيح است. بنده گفتم كرسى آزادفكرى را در دانشگاه‌ها به وجود بياوريد ... حق اينجورى نمايان نميشود كه كسى يك انتقادى را پرتاب بكند. اينجورى كه حق درست فهميده نميشود. ايجاد فضاى آشفته‌ى ذهنى با لفاظى‌ها هيچ كمكى به پيشرفت كشور نميكند. شما تجربه‌ى اين پدر پيرتان را در اين زمينه داشته باشيد. آنى كه كمك ميكند به پيشرفت كشور، آزادى واقعىِ فكرهاست؛ يعنى آزادانه فكر كردن، آزادانه مطرح كردن، از هو و جنجال نترسيدن، به تشويق و تحريض اين و آن هم نگاه نكردن. يك وقت شما يك حرفى ميزنيد، ناگهان مى‌بينيد همه‌ى ناظران سياسى جهان كه وجودشان انباشته‌ى از پليدى و خباثت است، براى شما كف ميزنند. به اين تشويق نشويد. به قول رائج بين جوانها، جوگير نشويد. بحث درست بكنيد، بحث منطقى بكنيد. سخنى را بشنويد، سخنى را بگوئيد؛ بعد بنشينيد فكر كنيد. اين همان دستور قرآن است. «فبشّر عباد. الّذين يستمعون القول فيتّبعون احسنه».(2) سخن را بايد شنفت، بهترين را انتخاب كرد. والّا فضاى جنجال درست كردن، همين ميشود كه ديديد. جنجالِ قبل از انتخابات، بعد از انتخابات، انعكاسش ميشود اين؛ بخصوص وقتى دست بيگانه هم دخالت دارد. به چه دليل، با چه توجيهى شما فكر ميكنيد دستگاه‌هاى تبليغاتى دنيا حوادثى را كه فكر ميكنند به ضرر نظام جمهورى اسلامى است، لحظه به لحظه منتشر ميكنند؟ با چه محاسبه‌اى اين كار انجام ميگيرد؟ اين را نبايد فكر كرد؟! نبايد رويش مطالعه كرد؟! اينهاست آن چيزهائى كه بايد به آنها توجه كرد... »

(6/8/88 دیدار با نخبگان علمی کشور 9 ذی القعده 1430 )

 

سیاهنمایی و عدم نمایش پیشرفت ها به نفع جریان فتنه :

اخیراً نیز که ما انتخابات مهم مجلس نهم را در پیش داریم ورهبری معظم انقلاب اسلامی به صراحت در خطبه های عید فطر نسبت به تبدیل شدن آن به « پدیده ای ضد امنیت » هشدار داد کم وبیش تکرار آن اشتباهات استراتژیک در صدا وسیما را شاهدیم و شکل گیری تخریب برعلیه دست اندارکاران و سیاهنمایی وبا بزرگنمایی برخی معضلات و کارهای بزرگ را نادیده گرفتن و ... از مواردی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن نیز ناخرسندند وفرمودند :

« در انتقاد از بى‌انصافىِ يك دستگاه يا يك كس، خود ما بايد دچار بى‌انصافى نشويم؛ به اين توجه كنيم. صدا و سيما آيا وضعيت واقعى كشور را نشان ميدهد؟ نه، ناقص نشان ميدهد. خيلى پيشرفتهاى برجسته و بزرگ هست كه صدا و سيما نشان نميدهد. دليلش هم اين است كه شما مجموعه‌ى مرتبط با حوادث گوناگون، از خيلى از حقائق كشور و پيشرفتهاى كشور مطلع نيستيد؛ نقص صدا و سيماى ماست. والّا اگر صدا و سيما ميتوانست همان جور كه تلويزيون فلان كشور غربى با يك سابقه و تجربه‌ى فراوان و با استفاده‌هاى هنرى دروغهاى خودش را راست جلوه ميدهد، واقعيات موجود كشور را درست منعكس كند، شما بدانيد امروز اميد نسل جوان، دلبستگى نسل جوان به كشورش، به دينش، به نظام جمهورى اسلامى‌اش، بمراتب بيشتر از حالا بود. اين ايراد ماست به صدا و سيما. اگر ميتوانست درست وضع كشور را منعكس كند، خيلى شعف و بهجتِ بينندگان بمراتب بيشتر از آنى ميشد كه امروز هست. خيلى از كارها دارد انجام ميگيرد كه مايه‌ى خوشوقتى است، مايه‌ى خشنودى است؛ نه فقط در زمينه‌هاى علمى، در زمينه‌هاى اجتماعى، در زمينه‌هاى سياسى؛ مايه‌ى سرافرازى است. اين را خيلى‌ها - اغلب يعنى - خبر ندارند. بنده غالباً به مسئولين دولتى‌اعتراضم اين است كه چرا نميتوانيد بيان كنيد. بيان كردن هم يك هنرى است؛ بيان هنرى بخصوص، هنر بزرگى است؛ اين را ندارند... »

(6/8/88 دیدار با نخبگان علمی کشور 9 ذی القعده 1430 )

باید توجه داشت سیاهنمایی کارهای دولتی که از چالش کمر شکن فتنه 88 گذر کرده و با توجه به موج شایعات بر علیه دولت ، اقدام اخیر رسانه ملَی مثل حذف دیدارهای مهم رئیس جمهور که در ارتقای شعار انقلاب اسلامی موثر است مثل سفرهای خارجی اخیرش نه تنها برضد جریانی خاص نخواهد بود بلکه به نفع فتنه گرانی که می خواهند انتخاب مردم را اشتباه جلوه دهند و به نفع کسانی است که سال ها با جریان رسانه ای خود برآنند تا که پایبندی به شعارهای انقلاب را مایه پست رفت و گرفتاری کشور تلقی کنند ، می شود .

لزوم اعتماد به دیده بانی رهبری و مقابله با بی اعتماد شدن مردم به نظام :

واین در صورتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی شرایط کنونی کشور را حساس ارزیابی کرده اند وفرمودند :

« از مسئولی کار خوبی سراغ دارید آنرا بیان کنید و بگویید . نقطه ِ مقابل : اگر چنانچه نقطه ی منفی ای سراغ دارید ، این را افشاء نکنید . افشا نکردن معنایش این نیست که نهی از منکر نکنید ؛ چرا ، به خود آنکسی که به کارش اشکالی وارد است و باید ایراد گرفته شود ، گفته بشود ؛ اما افشاء کردن این چیزها مصلحت نیست . »

( ششم ماه رمضان 1432 )

نخبگان کشور باید توجه داشته باشند بی اعتمادی مردم می تواند خطرناکترین عامل در طی مراحل چالش انگیز درپیش روی کشور باشد و در صورتی که رهبری به صراحت فرموده اند اگر انحرافی باشد مانع آن می شوم وسواس بی جا داشتن و نسبت به هر گمانه و احتمالی متأثر شدن از وسواس خناس می باشد.

از یاد نبریم که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خود با کارگزاران حج در سال 87 به کسانی که بر علیه دولت به تخریب می پرداختند از بلایی که به دنبال این جنجال خواهد آمد گفتند که تر وخشک را می سوزاند و به درستی فتنه 88 را پیش بینی کردند و حال نیز در خطبه های عید فطر از قصد دشمن برای گسترش ناآرامی ها و حرکات ضد امنیتی فتنه 88 که قسمتی از تهران راشامل می شد خبر دادند که امنیت تمامی شهرها را نشانه گرفته است ، بنابر این تکرار سیاهنمایی ها و بایکوت خبری نسبت به پیشرفت هایی که انجام گرفته و فراتر از آن زیر سوال بردن کارهای شایسته در برنامه های رادیو وتلویزیون یادآور انحراف رسانه ملَی در فتنه 88 است که با توجه به سپری شدن بیش از دو سال از مهلت یکساله رهبری به مسئولان صداوسیما برای تحول باید هر چه زودتر این ضعف ها برطرف شود.

مبهم بودن سیاست بخش فارسی رسانه ملی پیرامون « بیداری اسلامی » :

البته نسبت به سیاست رسانه ملَی در برخورد با سایر پدیده ها مثل« بیداری اسلامی » نیز سوال زیاد است به عنوان مثال عدم پوشش خبری مناسب انقلاب مردم مصر و یمن و بحرین و حتَی تونس که به مراتب از لیبی مهم تر است را ما در صورتی در بخش خبری فارسی صداوسیما ملاحظه می کنیم که واحد اخبار با اعزام خبرنگاری به لیبی هم جهت با رسانه های نظام سلطه به بزرگنمایی تعقیب قذافی پرداخته و از اخبار اصلی بیداری اسلامی که بنابر تأکیدِ بر حقَ رهبر معظم انقلاب اسلامی بیشتر در مصر می گذرد خبر ویژه نداشته و خبرنگاری مستقر برای ایجاد ارتباط با مردم آنجا نداریم و بنابر آنچه که مستکبران می خواهند القا کنند ؛ گویی حرکت مردمی در همه جا به ثمر رسیده وفقط بازداشت قذافی کار آخر است و ...

 

مسعود شفیعی کیا

8/7/90

(سال جهاد اقتصادی )

2 ذی القعده 1432

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی