چرا فقط كشورهاي مخالف آمريكا به نقض حقوق‌بشر متهم مي‌شوند؟

در پنلي تخصصي در ژنو پيرامون نقض حقوق بشر و تحريم ها بر نقش آمريكا در استفاده ابزاري از حقوق بشر طي نيم قرن گذشته تأكيد شد.

به گزارش کیهان، در اين پنل تخصصي سيدمحمد كاظم سجادپور استاد دانشگاه در سخناني در تشريح رويكرد آمريكا به مقوله حقوق بشر گفت: آمريكا در سه مقطع زماني جنگ سرد، حوادث يازدهم سپتامبر و در مقطع كنوني به طور گسترده از حقوق بشر به عنوان ابزاري سياسي براي تضعيف و مبارزه با مخالفان و دشمنان خود استفاده كرده است.

وي با اشاره به انقلاب اسلامي ايران در سال 1979گفت: به عنوان نمونه در زمان شاه هيچ گزارشي از ايران در كميسيون حقوق بشر سازمان ملل ديده نمي شود حال آنكه اساساً انقلاب ايران را مي توان يك انقلاب حقوق بشري دانست چرا كه مردم براي احقاق حق از دست رفته خود قيام و انقلاب كرده بودند.

به گفته سجادپور در همان سال ها و در زماني كه اسرائيل شديدترين جنايات را نسبت به ملت فلسطين روا مي داشت آمريكا هيچ موضع گيري قابل توجهي در رابطه با نقض حقوق بشر توسط اين رژيم نكرد ولي نام كليه كشورهاي عربي كه با اسرائيل در جنگ بوده يا با آن اختلاف داشتند در ليست ناقضان حقوق بشر قرار داشت.

به گفته سجادپور آمريكايي ها در برخورد با تحولات كشورهاي عربي نيز نشان دادند كه همچنان رويكردي دوگانه و گزينشي به موضوع حقوق بشر دارند و نشانه آن اينكه معاون وزير خارجه آمريكا در امور حقوق بشر و دموكراسي در همين نوزدهمين اجلاس حقوق بشري شوراي حقوق بشر در ژنو در اسفند ماه سال جاري در سخنراني خود حتي به اندازه يك جمله نيز به نقض حقوق بشر در بحرين و ديگر كشورهاي عربي دوست آمريكا اشاره اي نكرد و حتي به صراحت تأكيد كرد كه آمريكا تلاش گسترده و همه جانبه اي كرده تا موضوع بررسي مسائل حقوق بشري اسرائيل را نيز از دستور كار شورا خارج كند و در اين مسير تلاش هاي بيشتري خواهد كرد.

به گزارش ستاد حقوق بشر، سجادپور در ادامه اين سخنراني به تنيدگي تحريم ها و حقوق بشر اشاره كرده و گفت: سه نكته درباره تحريم ها وجود دارد و اينكه اولاً تحريم ها موضوعي سياسي هستند، دوم بدون ترديد تأثيرات منفي حقوق بشري دارند و سوم اين تأثيرات بلندمدت بوده و حتي بر نسل هاي آينده نيز اثرات نامطلوب خود را برجاي مي گذارد و تأثيرات منفي حقوق بشري تحريم ها بر ملت ها به نسل هاي بعدي آنها نيز منتقل مي شود و نمونه بارز آن تحريم هاي عراق پس از حمله اين كشور به كويت است كه هنوز پس از گذشته دو دهه آثار مخرب آن بر ملت عراق باقي مانده و قابل رؤيت است.

گفتني است؛ نوزدهمين اجلاس شوراي حقوق بشر سازمان ملل از هشتم اسفند ماه آغاز به كار كرده و تا چهارم فروردين 1391در مقر اروپايي اين سازمان در ژنو ادامه خواهد داشت.

يادآور مي شود اواخر هفته گذشته احمد شهيد گزارشگر ويژه حقوق بشر طي گزارشي 36 صفحه اي ايران را به نقض حقوق بشر متهم كرد!

اين گزارش قرار است امروز به شوراي حقوق بشر در ژنو ارائه شود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی