مقایسه علمای اهل تسنن و شیعه
مضاوي الرشيد
به گزارش العالم، نويسنده و پژوهشگر عربستانی با مقایسه علمای اهل تسنن و شیعه در این کشور؛ مفتیان اهل تسنن سعودی را به تفرقه افکنی و صدور فتواهای افراطی متهم کرد و آنها را مسئول اختلافات مذهبی در این کشور دانست.
دکتر مضاوي الرشيد در مقاله ای در روزنامه القدس العربی نوشت: بهار عربي زمينه را براي به وجود آمدن درگيري هاي خونين ميان رژیم هاي سرکوبگر و ملت ها را فراهم کرد؛ ملتهایی که پس از چندين دهه به حاشيه رانده شدن و تحمل انواع ظلم؛ خواستار آزادي، عدالت و بخش هايي از ثروت هاي کشورهايشان هستند.
وی افزود: فارغ از بهانه هاي رژیمهاي سرکوبگر براي ظلم ها عليه ملت هايشان تحت عناوين مختلف، مشاهده مي کنيم که بيشتر ملت هاي عرب در سايه وجود رژیمهايي زندگي کرده اند که از ابتدايي ترين حقوق اوليه بشر محروم بوده، و اين رژیم ها همواره امنيت و بقاي خودشان را بر حقوق مردم ترجيح داده اند.
مضاوی الرشید خاطرنشان کرد: عربستان سعودي نيز از اين وضعيت مستثني نبوده است. زيرا در منطقه الشرقيه اعتراضاتي به وقوع پيوست که آخرين نمونه آن حوادث العواميه بود؛ علت اصلي وقوع آن سرکوب و به حاشيه راندن برنامه ريزي شده شيعيان از سوي نظام آل سعود بود. به دنبال اين حوادث آل سعود، بدون ذکر نام ايران، اين کشور را به دست داشتن در اين حوادث متهم و آن کشور را مسئول تحريک افکار عمومي شيعيان اين منطقه معرفي کرد.
این نویسنده عربستانی خاطرنشان کرد: عوامل رژیم آل سعود بر روي منابر خواستار سلب تابعيت شيعيان و سرکوب شديد آنها و حتي ريشه کني و کشتار دسته جمعي آنها شدند تا به زعم خودشان پايگاههاي کفر، مزدوري براي بيگانگان و تهديد امنيت ملي را از ريشه برکنده و آن را پاکسازي کنند.
در همين وضعيت شيخ نمر النمر به ياوه سرايي هاي اين افراطيون مزدور نظام پاسخ داد؛ و سرسپردگي و وابستگي شيعيان عربستاني به کشورهاي ديگر را رد و اعلام کرد: ما فقط بنده و سرسپرده ذات الهي هستيم و بدين ترتيب ادعاهاي نظام را نقش بر آب کرد و از آنها خواست اگر در ادعاهايشان راستگو هستند روابط ديپلماتيکشان را با کشوري که مدعي دست داشتن آن در حوادث عواميه هستند قطع کنند، و به جاي سرکوب شيعيان عربستاني و محروم کردن آنها از حقوق شهروندي و اجتماعي و ستون پنجم دانستن آنها؛ به طور علني عليه آن کشور اعلام جنگ کنند.
مضاوی الرشید در ادامه نوشت: چالش مطرح شده اخير شيخ النمر در وضعيت تشديد اختلافات فرقه اي در شبه جزيره عربستان و به دنبال حوادث بحرين، از سوي مدعيان رهبري اهل سنت و کساني که وي را تحت عنوان آيت الله نمر و شخصيتي به دور از درگيري هاي فرقه اي مي شناسند، پذیرفتنی نبود.
مضاوی الرشید اظهار داشت: ما بر اين باوريم که امروزه ميان مدعيان رهبري اهل سنت و شيخ النمر تفاوت اساسي وجود دارد. زيرا آنها نه تنها در برخورد با مشکل اختلافات فرقه اي و حل آن عاجز بوده اند بلکه همواره آتش اختلافات مذهبي را روشن نگه داشته، و با صدور فتاواي تحريک کننده و افراطي به آن دامن مي زنند.
مضاوی الرشید تاکید کرد: اين افراد اگرچه ممکن است در برخورد با برادران ديني شان تظاهر به قهرمان بازي کنند اما همواره از امر مهمي به نام رهايي از بندگي فارغ بوده اند و هر کدام از علماي عربستاني که به موضوعي غير از حرمت اختلاط زن و مرد، ممنوع بودن رانندگي زنان و ساير مسائل ساختاري و شکلي پرداخته باشد، راهش به سوي زندان بوده است؛ هم اکنون نيز شمار زيادي از آنها به خاطر دفاع از حقوق مردم يا بيان حقايق در سياهچال هاي آل سعود به سر مي برند.
مضاوی الرشید اظهار داشت: رژیم آل سعود توانسته است نيروهاي سني اصلاح طلب را در اين کشور با متهم کردن به حمايت از تروريسم يا زنداني کردن آنها بدون محاکمه از ميدان خارج کند، و امروزه جز افرادي که منابر را به عرصه اي براي تبليغ فقه اطاعت مطلق از حکام و تحريم هر گونه اعتراض مسالمت آميز تبديل کرده، و اصلاح طلبان را به آتش دوزخ وعده مي دهند در ميدان حضور ندارند.
مضاوی الرشید خاطرنشان کرد: آنها امروزه به انتقاد از شيخ النمر مي پردازند. اين در حالي است که علمايشان مفاهيمي را ترويج مي کنند که ديگر در مقابل انتشار افکار آزادي خواهانه و مطالبه حقوق مردم در ميان شهروندان عرب حرفي براي گفتن ندارند.
این نویسنده عربستانی خاطرنشان کرد: آنچه موجب رسوايي بيش از پيش عالمان درباري در وضعيت کنوني شده است، وضعيت تاريخي و سياسي منطقه عربي است که از چندين دهه پيش تاکنون شاهد چنين شرايطي نبوده است و بي ترديد همانگونه که شيخ النمر سياست ها و اقدامات تبعيض آميز آل سعود را افشا کرد وضعيت کنوني منطقه نيز به رسوايي بسياري از شخصيت هاي ديني عربستاني خواهد انجاميد.
مضاوی الرشید گفت: ملت هاي عرب عملا به سير مبارزات ملت هاي تأثيرگذار در جهان پيوسته اند. اين در حالي است که تا چندي پيش گمان مي شد که اين ملت ها از خواب غفلت بيدار نخواهند شد. اما امروزه شاهد بيداري اين ملتها و شکستن بندهاي بندگي از دست و پايشان هستيم که ساليان درازي نيروهاي غارتگر خارجي و داخلي براي حفظ وضعيت موجود و نگه داشتن آنها در يوغ بندگي تلاش کرده بودند.
مضاوی الرشید تاکید کرد: شيخ النمر در اظهارات اخیر و چالشی خود از مسأله متفاوت و عجيبي پرده برداشت که باعث سنگيني وظيفه همه ملت هاي عرب به ويژه مردم شبه جزيره عربستان شد و زمينه را براي مطرح شدن مجدد فقه آزادي خواهي و قيام در مقابل حکومت های تمامیت خواه و اقدامات غير قانوني آن در فضاي بسته عربستان فراهم کرد.
این نویسنده عربستانی تاکید کرد: امروزه که ملت ها براي دستيابي به حقوق مشروعشان قيام کرده و سکوتشان را شکسته اند، ديگر علماي درباري قادر نخواهند بود مردم را بار ديگر به زير چنگال قدرت خودشان و دربارها دربياورند و در آينده شاهد حوادث پيش بيني نشده اي خواهيم بود که نداهاي علماي درباري براي به يوغ کشيدن مردم در مقابل آن دوام نخواهند آورد.
ارسال کردن دیدگاه جدید