كودتاي سبز شكست خورد به اصلاح طلبي برگرديد!
روزنامه كيهان در ويژه هاي امروز خود چنين نوشت:
اوباما نمي داند نگران خود باشد يا نگران سرنوشت ساركوزي(خبر ويژه)
واشنگتن با نگراني تمام انتخابات رياست جمهوري فرانسه را دنبال مي كند.
خبرگزاري فرانسه با انتشار اين خبر نوشت: نگاه آمريكا به اين انتخابات، با توجه به موضع گيري هاي فرانسوا اولاند رقيب ساركوزي در ارتباط با حضور نظامي فرانسه در انتخابات توأم با نگراني است.
اين گزارش مي افزايد: آمريكا مي كوشد از موضع گيري علني درباره يكي از دو رقيب خودداري كند. واشنگتن نمي خواهد در انتخابات رياست جمهوري كشوري مداخله كند كه يكي از پنج عضو دائمي شوراي امنيت سازمان ملل متحد و برخوردار از حق وتو در اين شوراست و افزون بر اين 3600 نظامي خود را نيز براي جنگيدن در كنار تفنگداران دريايي آمريكا به افغانستان اعزام كرده است.
جي كارني سخنگوي كاخ سفيد واشنگتن، بدون آن كه به هيچگونه قضاوتي در مورد نتيجه دور دوم انتخابات رياست جمهوري فرانسه و پيامدهاي آن بر روابط پاريس و واشنگتن بپردازد در تماس خبرگزاري فرانسه، تنها به ذكر اين نكته بسنده كرد كه فرانسه متحد بزرگي براي آمريكاست.
فرانس پرس با بيان اين كه «در صورت پيروزي اولاند بر ساركوزي، پرونده افغانستان مي تواند منجر به بروز برخوردها و تنش هايي ميان پاريس و واشنگتن شود» نوشت: طبق طرح تدوين شده به وسيله دولت اوباما، نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان بايد تا پايان سال 2014 در افغانستان بمانند
و اين در حالي است كه فرانسوا اولاند، كه براساس نظرسنجي هاي انجام شده در فرانسه در دور دوم انتخابات رياست جمهوري به پيروزي خواهد رسيد، اعلام كرده نيروهاي فرانسه را تا پايان سال جاري ميلادي(2012) از افغانستان خارج مي كند مگر آن كه چنين كاري در عمل با توجه به نيازهاي موجود در عرصه نقل و انتقال تجهيزات نظامي ارسال شده به افغانستان غيرممكن باشد.
ژوستين وئيس كارشناس و پژوهشگر مركز مطالعاتي «انستيتو بروكلين» در اين ارتباط مي گويد: فرانسوا اولاند اعلام كرده در صورت پيروزي و راه يابي به كاخ اليزه، خارج ساختن نيروهاي فرانسه از افغانستان را بلافاصله آغاز كرده و آن را تا پايان سال جاري به سرانجام مي رساند. چنين كاري با طرح مورد قبول كشورهاي حاضر در افغانستان دو سال فاصله دارد و مشكلاتي براي دولت اوباما به وجود مي آورد.
بن رودز معاون مشاور امنيت ملي اوباما نيز به فرانس پرس گفت: بدون ترديد نيكلا ساركوزي يكي از پشتيبانان فوق العاده ناتو و شريكي نزديك در پرونده هايي چون پرونده ليبي بوده است و آمريكا مطمئنا مي خواهد در آينده نيز با فرانسه چنين رابطه اي داشته باشد.
خبرگزاري فرانسه با نقل سخنان باراك اوباما در مورد نيكلا ساركوزي در ماه نوامبر سال گذشته نوشت: اوباما آن هنگام روابط خود با رئيس جمهوري كنوني فرانسه را عالي توصيف كرده و افزوده بود عالي بودن اين روابط ناشي از آن است كه هر دو نفر در واقع يك مبارزه را در دوراني دشوار به پيش مي برند.
اوباما در حالي نگران سرنوشت انتخابات فرانسه و موقعيت ساركوزي است كه انتخابات رياست جمهوري در آمريكا كمتر از 7 ماه ديگر برگزار مي شود.
بي بي سي: كودتاي سبز شكست خورد به اصلاح طلبي برگرديد!(خبر ويژه)
شبكه دولتي انگليس با اذعان به شكست فتنه سبز، سناريوي بازگشت به اصلاح طلبي و انتخابات را تأييد كرد.
سايت بي بي سي فارسي هر چند كه به تخطئه راديكاليسم كور در فتنه سبز پرداخت اما نقش ويژه شبكه اطلاعاتي متبوع خود در راه اندازي اين حركت راديكال را كتمان كرد.
بي بي سي در تحليل خود با اشاره به حضور خاتمي در انتخابات برخلاف توقع فتنه گران مي نويسد: ترس از دست دادن اعتبار و مقبوليت خود موجب مي شد تا موسوي و كروبي و به درجاتي حتي خاتمي ضرورتي براي مداخله در جهت تعديل اعتراضات و شورش ها و انداختن آنها در مجرايي كه با راهبرد اصلاح طلبانه درون نظام همخواني داشته باشد نمي ديدند.
اين اصلاح طلبان آن زمان چاره اي جز همراهي ضمني با جنبش سبز نداشتند و اين در حالي بود كه اين وضعيت، دست آنها را براي هرگونه مانور سياسي براي رقابت با گروه هايي كه اينك در حاكميت كاملا مسلط شده بودند، مي بست.
بي بي سي با تأييد سيطره دست اندركاران آشوب هاي 3 سال پيش بر اصلاح طلبان نوشت: اين گروه هاي راديكال بودند كه عمدتا از طريق شبكه هاي مجازي، سطح توقعات سياسي و اعتراضات را تعيين مي كردند.
جنبش سبز، تسلط گرايش شورشي بر جريان اصلاح طلب بود. روند شورشي كه رخ داد موجب شد بخش هاي بزرگي از اصلاح طلبان از ساختار قانون اساسي به بيرون پرتاب شوند و اين راه را بر تسلط كامل رقباي آنها بر عرصه سياسي هموار كرد.
بي بي سي كه زيرنظر وزارت خارجه و سرويس اطلاعاتي انگليس فعاليت مي كند، تلقي «پروژه اي» از اصلاحات را اشتباه مي داند و از اصلاح طلبان مي خواهد اصلاحات را پروسه و فرايند تلقي كنند؛ «تصور غالب در ميان شمار زيادي از اصلاح طلبان آن بوده است كه اصلاحات يك پروژه سياسي است كه در يك مرحله زماني به عنوان شيوه اي از مبارزه به كار گرفته مي شود و چنانچه كارايي لازم را نداشته باشد لاجرم كنار گذارده مي شود.
ياس و نوميدي بخش قابل توجهي از مدعيان اصلاح طلبي در داخل و خارج از ايران به روند اصلاحات، و كنار گذاردن راهكار مبارزه بلندمدت و خستگي ناپذير اصلاحي، نشان داد كه تصور مسلط از مفهوم اصلاحات در ميان بخش مهمي از فعالين سياسي در ايران تا چه اندازه نادرست و شكننده بوده است.
شبكه بي بي سي به واسطه راه اندازي تلويزيون خارجي خود از زمستان سال 87، كليد زننده پروژه «تقلب، اسم رمز آشوب» بود اما اكنون -بي آن كه مسئوليتي دراين باره براي خود قائل شود- مي نويسد: در سه سالي كه از حضور جنبش سبز در اپوزيسيون ايران مي گذرد، آنچه مشاهده شده فقدان برخورد انتقادي از دريچه اصلاح طلبانه است.
عدم كاميابي اين جنبش، عدم بكارگيري پتانسيل هاي شورش تحليل شده اما كمتر كسي آن را به دليل نداشتن دستور كار اصلاح طلبان و خارج كردن نيروها و امكانات موجود از حكومت و جامعه مورد نقد قرار داده است. اگر جامعه ايران قرار است به شرايط دموكراتيك گذار كند، چاره كار تنها و تنها در آن است كه نگاه حذفي در هر صورت آن كنار گذاشته شود.
نهادهاي مسلط قدرت در ايران بخش مهمي از بازيگران سياسي در اين كشورند كه از حمايت بخش هايي از جامعه نيز برخوردارند. بنابراين اصلاح طلبان چاره اي ندارند كه با همين نيروهاي سياسي و اجتماعي تعامل كنند.
رسانه دولتي انگليس در ادامه تحليل خود نوشت: شركت خاتمي در انتخابات ضرورت بازگشت به اصلاحات را به عنوان روندي اجتناب ناپذير كليد زد اما موفقيت روند اصلاح طلبي در ايران در گرو تحول جدي رويه فعالان سياسي است. اينكه بپذيرند بحث جدي و انتقادي درباره راهبرد اعتراضي مسلط بر جنبش سبز صورت نگرفته و سود و زيان آن مورد ارزيابي قرار نگرفته است.
همچنين اينكه تداوم وضعيت اعتراضي و قهر اگرچه اعتبار و ايستادگي سران جنبش سبز را به اثبات رسانده اما تداوم آن ديگر به مفهوم قهر با جناح رقيب نيست بلكه با كل روند سياسي است.
بي بي سي در اينجا نيز توضيح نمي دهد كه اگر تا اين حد عاقل بوده چرا طي 6 ماهه قبل از انتخابات مجلس، خط تحريم انتخابات را در حجم تبليغاتي بي سابقه اي به اصلاح طلبان تحميل كرد يا چرا در 8 ماهه فتنه سبز ركورددار تشجيع به آشوبگري، راديكاليسم و تقابل با حاكميت بود؟
اين شبكه انگليسي در عين حال با پررويي، مجددا راديكال هاي سبز را مورد تخطئه قرار داده و نوشت: اصلاح طلبان براي بازگشت به روند اصلاح طلبي نبايد منتظر تأييد گروه هاي راديكال سبز كه سطح توقعات را بالا مي برند باشند بلكه براي انجام تغييرات گام به گام در وضعيت موجود ناگزيرند از امكانات موجود بهره برداري كنند.
خاطر نشان مي شود شبكه تلويزيوني بي بي سي از اسفند سال 87 تا 6 دي 89 (روز عاشورا) تبديل به اتاق فرمان آشوب ها و كودتا شده و دراين راه طيفي از عناصر فرصت طلب (از اصلاح طلبان طيف حزب مشاركت و سازمان مجاهدين تا سلطنت طلب ها، چپ هاي سابق وابسته به حزب توده و فدائيان خلق و سازمان منافقين، نهضت آزادي و گروهك ملي-مذهبي، و گروهك هاي تجزيه طلب) را بدين منظور به خدمت گرفته بود.
با اين همه، اختصاص بيشترين زمان آنتن بي بي سي به اصلاح طلبان راديكال، صداي اعتراض ساير گروهك ها از جمله سلطنت طلبان را كه پيوند سنتي 70 ساله با شبكه دولتي انگليس داشته اند، درآورد.
راديو فردا: طرح ايجاد شكاف در حاكميت ايران شكست خورد(خبر ويژه)
ارگان فارسي زبان سازمان سيا با بيان اينكه «محاسبات هاشمي رفسنجاني در زمينه طرح رابطه با آمريكا كلا اشتباه از آب درآمد»، تصريح كرد: هدف از افزايش تحريم ها، ايجاد شكاف در حاكميت ايران بود اما اين هدف عملي نشد.
وب سايت راديو فردا در تحليلي خاطرنشان كرد: هاشمي رفسنجاني در نوبت اخير تمايل به رابطه با آمريكا را علني كرد ولي محكوم كردن اظهارات وي از سوي جامعه روحانيت تهران و جمعيت موتلفه اسلامي نشان داد كه هاشمي تا چه ميزان پايگاهش در جناح راست پيشين و اصولگرايان كنوني را از دست داده است.
همچنين در هيچ بخشي از بلوك قدرت اعم از سياسي، نظامي، روحاني و امنيتي موقعيتي ندارد. او با اظهارات خود نشان داد از دهه 60 در انديشه برقراري رابطه با آمريكا بوده است.
اين وب سايت مي افزايد: هاشمي با اظهاراتش درباره رابطه با آمريكا متهم شد كه در آستانه مذاكرات با 1+5 به اقتدار نمايندگان ايران ضربه زده است. اما خارج از اين مجادلات، فشار خارجي يك فرصت براي نيروهاي منتقد سياست هاي نظام است تا آن را زير سؤال ببرند و بدين ترتيب خود را بركشند.
يكي از اهداف افزايش تحريم ها ايجاد گسست در داخل حكومت و تقسيم نيروها به موافقان و تجديدنظرطلبان است. به نظر مي رسد هاشمي در نزديكي مذاكرات خواسته است از اين كارت استفاده كند.
راديو فردا ادامه مي دهد: اعتراضاتي كه به هاشمي شد، موقعيتي است كه نوع نگاه نيروهاي اصلي حكومت به رابطه با آمريكا را بازگو مي كند. اين مواضع بر اين حقيقت انگشت مي گذارد كه حل بحران هسته اي و يا جلوگيري از رسيدن آن به نقطه جوش به معناي عادي شدن روابط ايران و آمريكا نيست.
اين تحليل خاطرنشان مي كند: در كل محاسبات هاشمي رفسنجاني اشتباه از كار درآمد. حركت وي نه تنها توانست زمينه تنش زدايي با آمريكا را مساعد كند بلكه باعث تقويت گفتمان ضد آمريكايي در حكومت شد. همچنين عقب نشيني وي كه فاش سازي نامه به آيت الله خميني را صرفا بيان يك خاطره دانست نه ارائه يك سياست، نيز موقعيت سست اش در حاكميت را نمايان ساخت كه ديگر در اردوگاه اصولگرايان محلي از اعراب ندارد.
اين اتفاق در مجموع به زيان هاشمي تمام شد چون در حال حاضر نه نيروهاي اپوزيسيون در موضع قدرتمندي هستند تا از اين موضع گيري استفاده كنند و نه اساسا آنها جايگاهي براي هاشمي رفسنجاني قائل هستند. يكپارچگي اصولگرايان در محكوميت موضع هاشمي در زمينه رابطه با آمريكا پرده از ناكارايي سياست «وسط ايستادن» هاشمي را برمي دارد. او ديگر چكش تعادل نيست.
مقامات اسرائيل براي رد گم كني شلوغ مي كنند (خبر ويژه)
مواضع متناقض سياستمداران صهيونيست درباره برنامه هسته اي ايران كاملاً هدفمند است و با هدف گمراه كردن اذهان عمومي از تسليحات اتمي اسرائيل صورت مي گيرد.
اين تحليل را «القدس العربي» عنوان كرده و نوشت: مقامات اسرائيلي از يك سو لحن خود را درباره برنامه هسته اي ايران تند مي كنند و از طرف ديگر در صدد آرام كردن اوضاع برمي آيند. هدف آنها گمراه كردن افكار عمومي است. بزرگ نمايي تهديد هسته اي ايران و القاء اينكه حمله نظامي تنها راه مهار اين خطر است در كنار تهييج ديگران عليه ايران، همگي از لفاظي هاي نتانياهو و ايهود باراك مي باشد.
اين نشريه اضافه كرد: وزير دفاع اسرائيل مي گويد برنامه هسته اي ايران باعث ايجاد رقابت تسليحاتي در منطقه مي شود اما رقابت تسليحاتي در اين منطقه آغاز خواهد شد چه ايران سلاح هسته اي بسازد يا نسازد چرا كه رژيم اسرائيل چنين سلاحي را ساخته و انباشته است. مقامات اسرائيلي از تنها گزينه (گزينه نظامي) سخن مي گويند تا كسي از آنها درباره علت عدم امضاي معاهده منع گسترش تسليحات اتمي سؤال نكند.
به نوشته القدس العربي كونترگراس نوبليست آلماني جسورترين نويسنده و سياستمدار عربي بود كه گفت اين سلاح اسرائيل است كه بزرگ ترين خطر براي امنيت جاني است و نه ايران، و همين باعث مسابقه تسليحاتي در خاورميانه مي شود. اين اسرائيل است كه 300 كلاهك هسته اي دارد و حتي تهديدي براي تركيه و عربستان و مصر است كه متحدان غرب به شمار مي روند.
قدرتمندترين كشور خاورميانه نگذاشت طرح آمريكا عليه سوريه عملي شود(خبر ويژه)
كارشناسان موسسه استراتفور در واشنگتن معتقدند ايران به عنوان قدرتمندترين كشور خاورميانه، مانع از اجراي پروژه آمريكا در براندازي حكومت سوريه شده است.
پژوهشگران موسسه استراتفور در امور استراتژيك با تهيه گزارشي اعلام كردند: ايران اكنون قدرتمندترين كشور خاورميانه و خليج فارس در كنار آمريكاست و حمايت قاطع آن كشور از بشار اسد موجب مي شود تا او بتواند از بحران جاري خارج شود. به گزارش « ايران ديپلماسي» اين كارشناسان تاكيد كرده اند: آينده سوريه بستگي به تصميم ايران دارد و اين تنها تهران است كه مي تواند آينده سوريه را رقم بزند.
در همين حال هاآرتص گزارش داد كاخ سفيد به هيچ وجه قصد ندارد از گزينه نظامي براي چالش سوريه استفاده كند. لئون پانه تا وزير دفاع آمريكا هفته گذشته به اعضاي كنگره توضيح داده كه واشنگتن نمي تواند در قبال بحران سوريه جادو كند.
در اين جلسه، نمايندگان كنگره از مقامات پنتاگون خواستند كه درباره توانايي هاي نظامي آمريكا براي استفاده از گزينه نظامي يا دلايل عدم استفاده از آن توضيحاتي ارائه دهند. هوارد مكايون، رئيس كميسيون نيروهاي مسلح گفت: «توصيه مي كنم حتي اگر ثابت شد كه خطري متوجه امنيت ملي آمريكا است به هيچ وجه به فكر گزينه نظامي نباشيد چرا كه به هيچ وجه مشخص نيست كه ما براي سرنگوني بشار اسد در سوريه تا چه اندازه بايد هزينه بپردازيم.»
ارسال کردن دیدگاه جدید