واکنش حداد عادل به نامه مرتضوی

جوان آنلاین: سعید مرتضوی و میز ریاست سازمان تامین اجتماعی.این ها کلمات آشنایی برای افکار عمومی است.از همان روز که دادستان سابق تهران به سمت ریاست بزرگترین سازمان اقتصادی تهران برگزیده شد و از سوی دولتی ها شروع به کار کرد، جنجال ها آغاز شد و فریاد اعتراض سیاسی و اقتصادی ها بلند شد.

اعتراض اصلی نیز به متهم بودن سعید مرتضوی در پرونده کهریزک و بسته نشدن پرونده اتهامات وی و نداشتن سابقه مدیریت اقتصادی برمی گشت اما دولتی ها طبق روال همیشگی کوتاه نیامدند تا بهارستان نشین ها روش های دیگری در پیش بگیرند. از تهدید به افشاگری و برگزاری جلسه حکمیت گرفته تا ارجاع به شورای حل اختلاف و استیضاح وزیر کار.

در این میان اما موضع سعید مرتضوی تها سکوت بود و آرام به کار خود در تامین اجتماعی ادامه می داد و معاونین خود را عزل و نسب می کرد.

اما در حالی که استیضاح وزیر کار اعلام وصول شده بود و میرفت اجرایی شود، یک نامه و یک قول شرف همه معادلات را به هم ریخت .

نامه غلامعلی حداد عادل به مجلس مبنی بر استعفای سعید مرتضوی و مطرح کردن مساله قول شرف دادستان سابق تهران توسط احمد توکلی، وزیر کار را از استیضاح نجات داد اما نه خبری از استعفا بود و نه برکناری.

حالا اما در حالی که خطر رفع شده و دولتی ها سعید مرتضوی را در این سمت حساس ابقا کرده اند، متهم پرونده کهریزک لب به سخن گشوده و می گوید قول شرفی در کار نبوده است و معلوم نیست چرا در همان روزها اول که ماجرای استیضاح وزیر داغ بود و همین قول شرف ، دولت و سعید مرتضوی را نجات داد، وی به این کلمه اعتراضی نکرد؟

سعید مرتضوی درباره اظهارات احمد توکلی درباره قول شرف وی برای استعفا در نامه ای نوشت: قول شرف ندادم؛ قولم برای اعلام استعفا بود و همین کار هم کردم. نامه حداد عادل به نمایندگان منطبق با واقعیت است و من آن را را قبول دارم.

وی در اين نامه اظهارات توكلي درخصوص قول شرف دادنش را سراسر كذب خواند و گفت: اینجانب از طریق یکی از وکلای دادگستری شکایتی را علیه ایشان به عنوان نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی تنظیم و از مرجع قضایی خواستم که آقای توکلی نوار مورد ادعای خود را ارائه نمایند.

وي در ادامه با بيان اينكه شكايت‌اش از تاريخ ۳۰ فروردين در شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در حال رسيدگي است،‌ گفت: تا به امروز خبری از نتیجه آن ندارم.

رئيس سازمان تامين اجتماعي همچنين به هدف توكلي از انتشار «بحث قول شرف» اشاره كرد و گفت: بحث «قول شرف» که توسط ایشان(توكلي) در مجلس و متعاقباً در رسانه‌های معاند، سوژه‌ای جهت تخریب و انتقام‌گیری از خدمات گذشته اینجانب گردید مطلب دروغ و کذبی است که آقای توکلی جهت تدارک جنگ روانی و تبلیغاتی علیه اینجانب و به منظور دفاع از خود در مجلس شورای اسلامی ساخته‌اند.

وي در ادامه «خدا» را شاهد گرفت كه لفظ «قول شرف» را نه در جلسه با حداد عادل و نه در جلسه با توكلي به كار نبرده است.

مرتضوي با بيان اينكه «تنها قولی که داده‌ام اعلام آمادگی برای استعفا بوده و لاغیر»،‌گفت: جناب آقاي حداد عادل نيز همان شب استيضاح مراتب را طي نامه‌اي كتبي به نمايندگان استيضاح‌كننده اعلام و حتي متن نامه را به صورت كامل در نيمه‌شب منتشر كردند و نمايندگان محترم نيز بر همان اساس امضاي خود را پس گرفتند.

وي در ادامه در تشريح جزئيات بيشتري از نشست شبانه‌اش با حداد عادل تصريح كرد: جناب آقاي حداد عادل حتي در آخرين تماسي كه با هم داشتيم، توقع ترك پست و خدمت از اينجانب نداشته و ندارند و تدبير ايشان اين بود كه به گونه‌اي اقدام شود كه موجب تحريك برخي نمايندگان نشود.

با این وجود، بنا بر این اظهارات تنها با اعلام آمادگی برای استعفا یک استیضاح مهم پس گرفته شده است! این در حالی است که در نامه حداد عادل صراحتا اعلام شده بود که سعید مرتضوی استعفا را پذیرفته است.

در این نامه آمده بود: " جناب آقای مرتضوی پیشنهاد استعفا از سوی اینجانب را که بر مبنای ضرورت همکاری و همدلی میان مجلس و دولت و با تأکید بر بیانات رهبر معظم انقلاب مطرح کردم، پذیرفت."

حداد عادل دوباره نامه نوشت

 حداد عادل  که نامه اش نقش مهمی در پس گرفتن استیضاح وزیر کار داشت، بعد از این اظهارات مرتضوی در مقام پاسخ گویی برآمد و نامه ای برای روشن شدن اذهان عمومی نوشت.

متن کامل این نامه به نقل از مهر بدین شرح است:
 
بسمه تعالی
 
آقای مرتضوی در نامه‌ای که حاوی اعتراض و شکایت ایشان از آقای احمد توکلی نماینده محترم مجلس است و در تاریخ 25/2/91 منتشر شده، نکاتی مطرح کرده‌اند که اینجانب توضیحات زیر را درباره آن نکات ضروری می‌دانم.
 
1ـ آقای مرتضوی اظهار داشته‌اند که لفظ «قول شرف» را نه در جلسه‌ای که با من داشته‌اند و نه در جلسه‌ای که با آقای توکلی داشته‌اند بکار نبرده‌اند. بدیهی است که هر قولی «قول شرف» است، چه کلمه «شرف» به دنبال قول بیاید و چه نیاید.
 
آنچه مسلم است این است که آقای مرتضوی با قبول استدلال‌های اینجانب، قبول کردند که استعفا کنند و قول دادند که به هر صورت استعفا کنند و در همان جلسه که آقای زاکانی هم در آن حضور داشتند متن استعفای خود را نوشتند و به رؤیت بنده و آقای زاکانی رساندند. آقای مرتضوی در صحبت با اینجانب، استعفای خود را منوط و مشروط به موافقت وزیر کار و رئیس جمهور محترم نکردند.
 
2ـ آقای مرتضوی در بخشی از نامة 25/2/91 خود نوشته‌اند:
 
«جناب آقای حداد عادل نیز در ازای این اعلام آمادگی برای استعفا چندین قول به من دادند که در این متن قابل ذکر نیست و در آخرین جلسة مشترک نیز فرمودند پیگیر آن هستم و با وجود تلاش آقای حداد عادل هیچ یک از آنها تا به حال عملی نشده است.»
 
از این عبارات آقای مرتضوی ممکن است چنین استنباط شود که خدای نکرده معامله‌ای صورت گرفته و اینجانب وعده و و وعیدی به ایشان داده‌ام که عملی نشده است و از نظر آقای مرتضوی بیان آن قولها که داده‌ام به مصلحت نیست.
 
حقیقت این است که آقای مرتضوی در همان جلسة دیدار و گفتگوی بنده و آقای زاکانی با ایشان در تاریخ 26/1/91 ، بعد از آنکه پیشنهاد بنده را پذیرفتند و قول دادند که استعفا کنند و متن استعفای خود را هم نوشتند، به بنده گفتند حال که من تصمیم به استعفا گرفته‌ام مایلم به قوة قضائیه برگردم و چون در حال حاضر در حالت «تعلیق» قرار دارم، مایلم هر چه زودتر محاکمه شوم و از حال تعلیق و بلاتکلیفی خارج شوم و بتوانم بعد از صدور حکم دادگاه، به قوة قضائیه بازگردم.
 
اینجانب به ایشان قول دادم که برای تأمین مقصود ایشان که تسریع در رسیدگی و محاکمه بود، اقدام کنم و متعاقب آن جلسه تقاضای ایشان را، که معقول و منطقی می‌دانستم به اطلاع ریاست محترم قوة قضائیه رساندم. این همة آن چیزی بوده که میان بنده و ایشان گذشته است.
 
3ـ آقای مرتضوی در قسمت دیگری از نامة خود نوشته‌اند:
 
«جناب آقای حداد عادل حتی در آخرین تماسی که با هم داشتیم توقع ترک پست و خدمت از اینجانب نداشته و ندارند و تدبیر ایشان این بود که به گونه‌ای اقدام شود که موجب تحریک برخی نمایندگان نشود.»
 
اینجانب در تماسها و ملاقاتهایی که بعد از جلسه 26/1/91 با آقای مرتضوی داشتم دربارة اخبار و شایعات دال بر حضور ایشان در دفتر کارشان سؤال کردم. ایشان توضیح دادند که چون رئیس جمهور استعفای مرا نپذیرفته و فرد دیگری به جای من انتخاب نشده است و روزانه در حدود هفتاد نفر از کارمندان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی بازنشسته می‌شوند و اگر من احکام آنها را امضا نکنم از حیث دریافت مستمری ماهانه از سازمان دچار مشکل می‌شوند. اینجانب به ایشان گفتم در همین حدود و به شکلی که نمایندگان تصور نکنند آقای مرتضوی بر خلاف قول خود عمل کرده، کار مردم را راه بیندازند تا موضوع عملی شدن استعفای ایشان محقق شود.
 
امیدوارم این توضیحات برای کسانی که مایلند از حقیقت موضوع آگاه شوند مفید باشد.

به این ترتیب ، ماجرای سعید مرتضوی و پست جنجالی اش به محکمه قضا کشیده شد و این در حالی است که برخی از نمایندگان مجلس از تلاش برای بر کناری وی از طریق دیوان عدالت اداری سخن می گویند.
 

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی