طرح جدید برای قطع ارتباط ایران با سوريه و حزب‌الله

از بدیهی ترین مسائل پیرامون اغتشاشات اخیر سوریه، تلاش گسترده و نقش دولتهای استکباری و برخی دیکتاتورهای عربی در تشدید ناآرامی ها و نابسامان جلوه دادن بیش از حد وضعیت سوریه می باشد که در این میان بنابر گزارشات، امريکا و عربستان بعد از اين که نتوانستند به اهداف خود با ايجاد ناآرامي در سوريه دست يابند، در حال طراحي برنامه اي جديد براي در دست گرفتن اوضاع منطقه هستند که یکی از اهداف اصلی این طرح، قطع ارتباط تهران با سوريه و حزب‌الله لبنان می باشد.

به گزارش سرویس بین الملل بی باک، بر پايه اين گزارش، بعد از شکست هرگونه تلاش‌ براي سرنگوني نظام سوريه، واشنگتن و رياض در حال ايجاد يک طرح جديد هستند که از بین بردن ائتلاف ایران ـ سوریه و حزب الله لبنان یکی از مهمترین اهداف این طرح می باشد.اين طرح دو هدف دارد، اول نشان دادن اين که هيچ صلحي بدون رضايت امريکا در سوريه محقق نخواهد شد و دوم خسته کردن حاميان دولت سوريه از حمايت خود از دولت.

امريکا و عربستان سعودي به اين نتيجه رسيده‌اند که ارتش سوريه نمي‌تواند تقسيم شود و بشار اسد، رئيس جمهور اين کشور تمام مراکز قدرت در نيروهاي مسلح را در دست دارد. آن‌ها همچنين مي‌دانند که دستگاه امنيتي سوريه بر همه مناطق تسلط دارد؛ حتي مناطقي که در کنترل گروه‌هاي مسلح است.

از سوي ديگر، در اين گزارش آمده است با وجود اين که اقتصاد سوريه به دليل درگيري‌ها ضعيف شده است، اما به سرعت در حال بهبودي است.

امريکا چندين کميته را براي اجرايي کردن توطئه جديد در سوريه سازماندهي کرده است، اين کميته‌ها شامل کميته‌هاي سياسي، نظامي و امنيتي مي‌شود.

کميته سياسي از هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه امريکا به عنوان ناظر، درک شولت، به عنوان مدير اجرايي، رابرت فورد، سفير سابق امريکا در سوريه، فردريک هوف به عنوان يک عضو و جفري فلتمن، به عنوان هماهنگ کننده تشکيل مي شود.

بر اساس اين گزارش، فلتمن همچنين کنترل يک گروه سياسي ديگر را که اعضاي آن شامل شاهزاده سعود الفيصل، وزير امور خارجه عربستان و شيخ حمد بن جاسم، وزير امور خارجه قطر مي‌شود، در دست دارد.

فلتمن همچنين بر دفتر هماهنگي امنيتي ويژه سوريه که مقر آن در دوحه است نظارت مي‌کند. اعضاي اين دفتر شامل آژانس‌هاي اطلاعاتي کشورهايي مانند امريکا، عربستان سعودي، قطر، ترکيه، ناتو و ليبي مي‌شود.

بندر بن سلطان، سفير سابق سعودي در امريکا تجربيات خود را در رابطه با پرونده سوريه در اختيار اين گروه قرار مي‌دهد و فلتمن نيز اطلاعات گردآمده را بررسي مي‌کند.

اعضاي کميته نظامي شامل ژنرال مارتين دمپسي رئيس ستاد مشترک ارتش امريکا به عنوان رئيس کميته و ژنرال مارک کليولند و ژنرال مارک گيب مي‌شود.

اين گروه با گروه‌هاي ديگر کار مي‌کند ولي تصميم گيري نهايي درباره کمک تدارکاتي به شورشيان سوري از جمله حجم کمک‌ها و نوع معلومات اطلاعاتي که بايد براي گروه‌هاي مخالف دولت سوريه فراهم شود، با اين گروه است.

در همین حال، کميته امنيتي شامل هفت تا ۱۰ نماينده آژانس‌هاي اطلاعاتي امريکايي و تام دانيلون، مشاور شوراي امنيت سازمان ملل، جيمز کوپر، مدير اطلاعات ملي و سرهنگ ديويد پترائوس، مدير سازمان اطلاعاتي امريکا (سيا) مي‌شود.

اين کميته امنيتي چندين شاخه دارد که ماموريت آن ها طرح توطئه‌هاي امنيتي و ارائه گزارش درباره شرايط سوريه به رييس اين کميته به علاوه تهيه گزارش درباره استراتژي امنيتي امريکا در زمينه شرايط سوريه است.

اهداف اصلي اين استراتژي شامل واداشتن سوريه به پذيرفتن سياست‌هاي امريکا و جلوگيري از تضمين به وجود آمدن پايگاهي دائمي براي روس‌ها در سوريه است.

اهداف ديگر شامل از بين بردن ائتلاف ايران ـ سوريه با واداشتن دولت دمشق به همسو شدن با منافع امريکا به جاي ايران و روسيه؛ تشديد جنگ رواني و تبليغاتي از سوي امريکا و متحدان منطقه‌اي و بين‌المللي‌اش، انتقال دموکراسي به سوريه بدون تقابل با کشوري ديگر يا به خطر انداختن امنيت رژيم اسراييل و قطع ارتباط تهران با سوريه و حزب‌الله لبنان مي‌شود.اين طرح با عمليات نظامي مستقيم گردان‌هاي داوطلبانه فعال در سراسر مرزهاي سوريه با کشورهاي همسايه‌اش و منطقه مانند لبنان، ترکيه، اردن، بلندي‌هاي جولان، منطقه کردنشين عراق و مناطق عشايري عراق انجام خواهد شد.

فعاليت‌ جنگ‌هاي چريکي، عمليات ويژه در داخل مناطق تحت کنترل دولت سوريه (شامل حملات بمب‌گذاري)، فعاليت مختلط مردمي همراه با عمليات شبه‌نظامي و جنگ تبليغاتي عليه نيروهاي نظامي و اطلاعاتي سوريه و مردم از مراحل ديگر فاز اجرايي اين طرح هستند.

اين گزارش مي‌افزايد اطلاعات سعودي با شرکت‌هاي اسراييلي و امريکا در ژنو به توافقي براي افزايش کشمکش‌هاي مسلحانه در سوريه بدون دخالت ديگر کشورها دست يافته است.

اين کشمکش‌ها توسط کارشناسان اطلاعاتي و نظاميان بازنشسته که با گروه‌هاي داراي فکر القاعده همکاري مي‌کنند هدايت خواهد شد.

در همين حال امريکايي‌ها مناطق کوچک حمايت شده‌اي در لبنان ايجاد و از آن ها به عنوان اردوگاه‌هاي نظامي آموزشي استفاده خواهند کرد.

اين اردوگاه‌ها توسط امريکا، عربستان سعودي، قطر، ترکيه تاسيس خواهند شد و توسط القاعده و مخالفان سوري استفاده خواهند شد.

برخي بخش‌هاي عراق به ويژه استان الانبار و منطقه کردنشين اين کشور که تحت حمايت مسعود بارزاني است براي اين اهداف انتخاب شده‌اند، چرا که بارزاني ارتباط نزديکي با موساد، سازمان اطلاعاتي رژيم اسراييل دارد. عربستان سعودي در همين حال، بر روي عشاير بزرگ در سوريه کار کند که بيشتر آن ها در شهر دير الزور و صحراي سوريه که تا حمص امتداد دارد واقع شده‌اند.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی