رياست چهار سال آينده خانه ملت، شايسته کیست؟

شمارش معكوس براي آغاز به كار مجلس نهم شروع شده است.به گزارش ندای انقلاب اكثريت مجلس نهم كه همچون مجلس هشتم از اصولگرايان تشكيل شده است، افرادي هستند كه براي نخستين بار تجربه نمايندگي را كسب مي‌كنند. در چنين شرايطي رئيس مجلس تكليف سنگين‌تري دارد و بايد كسي باشد كه بتواند علاوه بر پيشبرد وظايف مجلس در تصويب قوانين كارآمد، نمايندگاني را كه احتمالا ممكن است به خاطر نداشتن تجربه حضور در خانه ملت، دچار اشتباهاتي شوند، در مسير صحيح نمايندگي هدايت كند.
اكنون اگرچه مجلس نهم هنوز روي كار نيامده است اما مجلسي‌ها از ميان دو گزينه مطرح براي رياست مجلس نهم يعني آقايان غلامعلي حداد عادل و علي لاريجاني، جلساتي را برگزار مي‌كنند.

تعطيلي كميسيون تلفيق در مجلس به خاطر جلسه حاميان لاريجاني

در همين ارتباط عصر روز دوشنبه هفته گذشته تعدادی از حامیان لاریجانی در ساختمان مجلس قدیم گردهم آمدند که در این جلسه فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با مشی حمایت از ریاست لاریجانی اعلام موجودیت کرد و متاسفانه روزی که ‌جلسه حامیان علی لاریجانی برگزار شد، ‌جلسه کمیسیون تلفیق در مجلس تعطیل شد.
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در اين باره مي‌گويد: در زمان برگزاری جلسه حامیان آقای لاریجانی کمیسیون تلفیق دو ساعت عدد نداشت یعنی از ساعت ۴ تا ۶ عدد ما ۲۱ نفر بود، در صورتی که بررسی بودجه مردم در سال ۹۱ مهمتر از رسیدگی به کارهای شخصی است.
وي ضمن انتقاد از بی‌توجهی نمایندگان به بررسی لایحه بودجه اظهار داشت: متأسفانه برخی افراد اهم و مهم نمی‌کنند و فکر حکومتی ندارند و فقط باندی فکر می کنند. نمایندگان باید حتی ثانیه‌های حضورشان را هم در مجلس مهم بدانند و مهمترین مسئله در مجلس هم بررسی بودجه است؛ وقتی که ما دو ساعت بیشتر کار کنیم، کار زودتر به نتیجه می‌رسد. همانطوری که رهبر انقلاب فرمودند، اول و آخر مجلس باید یک دور باشد یعنی تا روز ۷ خرداد مجلس باید نوکری مردم را کند.

حداد عادل: از طرفداران فتنه انتظار حمایت ندارم و منتظر انتقام آنها هستم
اما در طرف ديگر رقابت براي رسيدن به كرسي رياست مجلس حداد عادل قرار دارد. وي منتخب اول مردم تهران در انتخابات مجلس نهم است كه در نشست هم‌اندیشی ۱۵۳ نفر از اصولگرایان مجلس نهم که شنبه شب در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، تصريح كرد: «پس از سکوت ۴ ساله در مقطع تبدیل مجلس هشتم به مجلس نهم احساس تکلیف کردم و اگر تا روز رای‌گیری زنده باشم، داوطلب ریاست مجلس می‌شوم ولو اینکه غیر خودم کسی به من رأی ندهد؛ بنده نزد خدا حجت دارم و شما هم حجت دارید و به آن عمل کنید.»
مشاور عالی مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «بنده از طرفداران فتنه انتظار حمایت ندارم و منتظر انتقام آنها هستم، اگر در روزنامه‌های اصلاح‌طلبان مسخره می‌کنند، انتظار غیر از این نیست و من انتظار پاداش ندارم.»

حمايت زيباكلام و شرق از رياست لاريجاني
اين در حالي است كه علاوه بر حمايت تمام قد اصلاح‌طلباني نظير صادق زيباكلام از رياست لاريجاني، به تازگي روزنامه اصلاح طلب شرق نيز در گزارشی درباره ریاست مجلس نهم با عنوان «علی» یا «غلامعلی»؟!، به نشست «هم‌انديشي اصولگرايان مجلس نهم» اشاره کرد و با حمایت تلویحی از ریاست علی لاریجانی، نشست «هم‌انديشي اصولگرايان مجلس نهم» را به معنای تشکیل یک فراکسیون توصیف کرده و با اشاره به تشکیل فراکسیون حامیان علی لاریجانی (رهروان ولایت)، ادعا کرده است که تشكيل اين فراكسيون ها، "زدن تير خلاص بر فراكسيون اصولگرايان مجلس نهم است."
حال آنكه برگزارکنندگان «هم‌انديشي اصولگرايان مجلس نهم» این همایش را در دل فراکسیون اصولگرایان تعریف کرده اند و این فراکسیون را ساز و کار منطقی برای انتخاب رئیس مجلس می دانند.
اما در طرف ديگر، تشکیل فراکسیون جدید از سوی آقای لاریجانی با عنوان «رهروان ولايت» در حالی است که اصولگرایان تا پیش از این، گزینه های پیشنهادی هیئت رئیسه را از کانال فراکسیون اصولگرایان معرفی می کردند؛ اما به نظر می رسد تغییر نظر اکثریت اعضای این فراکسیون، رئیس مجلس هشتم را بی توجه به انتقادات، به فکر تاسیس فراکسیون جدیدی انداخته است. آنگونه كه کاظم جلالی دبیر فعلي فراکسیون تازه تاسیس رهروان ولایت، پيشتر در گفت‌وگو با فارس، گفته بود: «یک سری از نمایندگانی که قاطبه و بدنه مجلس محسوب می‌شوند، قرار است فراکسیون جدیدی را با نام "فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت"‌ در مجلس نهم تشکیل دهند.»
در اين سو اما حداد عادل مهمترين تكليف خود در مجلس نهم را بر پايه وحدت اصولگرايي مطرح كرده است. اين موضوعي است كه در مجلس هشتم به دچار خدشه‌هاي فراواني شد و مدام ميان دولت و مجلس شاهد اختلافاتي گسترده بوديم و درون مجلس نيز اصولگرايان يكپارچه نبودند.

نمايندگان با راي نادرست خود را مديون ملت نكنند
بي شك اگر در مجلس نهم بتوان وحدت اصولگرايان را محقق كرد، بسياري از مشكلات مردم و اختلافات ميان مجلس و دولت را بايد حل شده يافت كه اين در نهايت به نفع مردم است. البته اين اميد به معناي اين ياس نخواهد بود كه حداد عادل مجلس را به پاي دولت قرباني مي‌كند، بلكه وي به جاي باندبازي‌هاي پشت پرده، تعامل را پايه سياست‌گذاري‌هاي مجلس در قبال دولت قرار مي‌دهد.
به هر حال بحث رياست مجلس نهم از آن مسائلي است كه از هم‌اكنون بسياري از نمايندگان را به تكاپو انداخته تا هر كدام بنا بر راي و نظر خود از ميان دو گزينه مهم در اين زمينه يعني آقايان علي لاريجاني و غلامعلي حداد عادل، يكي را بر كرسي رياست مجلس نهم بنشانند. اين دو نفر كساني هستند كه هر كدام امتحان خود را در بخش رياست مجلس پس داده‌اند. حداد عادل رئيس مجلس هفتم بود و لاريجاني رئيس مجلس هشتم. بر اين اساس نمايندگان مجلس نهم تكليف دارند تا فارغ از وقت‌گذاري‌هاي كاذب براي جستجوي منافع شخصي و گروهي، سوابق هر دوي اين افراد را مورد واكاوي و تحقيق قرار دهند و ضعف‌ها و قوت‌هاي هر كدام را بسنجند تا خداي ناكرده با راي نادرست براي انتخاب رئيس مجلس، در خانه ملت خود را مديون ملت نكنند. نمايندگان بايد علاوه بر سوابق رياستي اين دو شخص در مجلس، به ديگر سوابق سياسي آنها در برهه‌هاي زماني مختلف نيز رجوع كنند و عملكرد و نوع برخورد هر كدام از آنها را در زمينه ولايت‌پذيري، اصولگرايي و نيز در مقابل جريانات باطل مانند انحرافيون و فتنه‌گران بسنجند و راي خود را به بهترين نامزد رياست مجلس بدهند تا انشاالله زمان عمده‌اي از چهار سال آينده مجلس به مانند مجلس هشتم صرف اختلافات دروني و بيروني نشود.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی