عربستان به دنبال جلوگیری از تحقق دموکراسی در منطقه خلیج فارس

 

 

وي افزود، دليل آن اين است که "هر گونه تغييري که (در حوزه خليج فارس) رخ دهد، چه در بحرين، چه در قطر يا عمان، در عربستان سعودي شديدا منعکس خواهد شد."

مصلي ادامه داد: "بنابراين آن‌چه ما شاهد هستيم و آن‌چه در واقع در بحرين دارد رخ مي‌دهد، يک اقدام پيشگيرانه يا تلاش براي جلوگيري از هرگونه احتمال گشايش يا تغيير يا دموکراسي‌سازي يا اعتراض در عربستان سعودي يا ديگر رژيم‌هاي متحد با رياض است."

عربستان مطابق با برنامه‌ها براي آن‌چه که اتحاد ميان شش عضو شوراي هم‌کاري خليج فارس ناميده شده، براي ادغام با بحرين در تلاش است.

ملک عبدالله، حکمران عربستان دسامبر ۲۰۱۱ از اعضاي اين شورا خواست "با عبور از مرحله همکاري به مرحله يک‌پارچگي در قالب يک نهاد واحد برسند."

اگرچه ماهيت دقيق چنين اتحادي در ميان اين شش کشور عربي نامشخص است اما گزارش‌ها حاکي از آن است که اين طرح، هماهنگي اقتصادي، سياسي و نظامي و تشکيل يک نهاد تصميم گيرنده جديد در رياض را به جاي ساختار فعلي شوراي همکاري خليج فارس خواستار است.

این درحالی است که الوفاق، اصلي‌ترين گروه مخالف رژيم بحرين، طرح عربستان را براي اتحاد بيش از پيش ميان رياض و منامه، به باد انتقاد گرفته است.

الوفاق روز چهارشنبه با صدور بيانيه‌اي هشدار داد که هيچ کشوري حق ندارد استقلال و حاکميت بحرين را متزلزل کند.

علاوه بر اين، شيخ علي سلمان، رهبر الوفاق برگزاري يک همه پرسي را درباره اين طرح، در هر ۶ کشور عضو شوراي همکاري خليج فارس خواستار شده است.

سلمان در ۱۳ ماه مي در سخناني گفت:" استقلال بحرين( در سال ۱۹۷۱) پس از برگزاري يک همه پرسي و با نظارت سازمان ملل به دست آمد."

سلمان تصريح کرد، مردم بحرين حق دارند تا در اين زمينه تصميم بگيرند و رژيم آل خليفه در زمينه تشکيل يک اتحاد و يا کنفدراسيون با کشوري ديگر هيچ حقي ندارد.

اعضاي شوراي هم‌کاري خليج فارس در چهاردهم مي، مذاکرات درباره اتحاد اين شش کشور را به اجلاس بعدي اين شورا که قرار است در ماه دسامبر در بحرين برگزار شود، موکول کردند.

سعود الفيصل وزیر امورخارجه عربستان سعودي پس از اجلاس ۱۴ ماه مي در رياض اعلام کرد که تصميم تعويق مذاکرات با هدف مشارکت تمامي اعضا و نه فقط دو عضو اين شورا(بحرين و عربستان) اتخاذ شده است.

وي افزود:" هيچ راهي براي برقراري روابط ويژه بين بحرين و عربستان سعودي وجود ندارد اگرچه هردو کشور از برقراري رابطه نزديک‌تر استقبال مي‌کنند."

شماري از اعضاي شوراي همکاري خليج فارس، از سلطه احتمالي عربستان سعودي بر پنج کشور ديگر در صورت متحد شدن کشورهاي عضو اين شورا ابراز نگراني کرده‌اند.

در همين حال يک مقام قطري که نامش در گزارش‌هاي خبري عنوان نشده، ۱۱ مي در دوحه گفت که دوحه اين پيشنهاد را تلاشي از جانب عربستان براي تضعيف روابط متقابل کشورهاي خليج فارس و حاکم کردن خواسته خود بر اين کشورها، مي‌داند.

احمد مصلي، استاد علوم سياسي در دانشگاه امريکايي بيروت به پرس تي‌وي گفته است که هدف عربستان سعودي نزديکي به جهان خارج براي جلوگيري از هرگونه تغيير در حوزه خليج فارس است.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی