امام خمینی: امروز روز مقاومت است و شرط مقاومت این است که با هم باشید
به گزارش خبرگزاری فارس، در آستانه سوم خرداد و فتح تاریخی شهر خرمشهر از دشمن بعثی قرار داریم. همان فتحی که حضرت روحالله در آن فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد». اینک در سالروز تاریخی از حماسه جاویدان خواندن سخنان رهبر کبیر انقلاب اسلامی خالی از لطف نیست.
* عوامل آزادى خرمشهر
الف. مقاومت
در طول تاریخ نظیر ندارد که یک ملت سى و چند میلیونى (بر) قدرتهاى بزرگ چند صد میلیونى با آن همه ابزار غلبه کرده و دست آنها را کوتاه کرده (باشد).(6)
باید در مقابل ابرقدرتها مقاومت کرد. تجربهاى که ما از دنیا در این سالهاى طولانى داریم، این است که مسلمانها ولو اینکه یک عده کمى باشند، وقتى در مقابل خصم خودشان مقاومت کنند، اگرچه خصم آنان ابرقدرتها هم باشند، پیروزند.(7)
ب. امداد غیبى
فتح خرمشهر یک مسأله عادى نبود؛ اینکه پانزده الى بیست هزار نفر به صف، براى اسارت بیایند و تسلیم شوند، مسأله عادى نیست، مافوق طبیعت است.(8)
ملت عزیز و قواى مسلح رزمنده در طول این انقلاب و این جنگ لمس نمودهاند که اگر مددهاى الهى و عنایات خاص خداوند قادر نبود، هرگز در ما قدرت مقابله با رژیم شیطانىِ تا دندان مسلح و متکى به قدرتهاى جهانى نبود، ولى از آنجایى که ملت با تحولى الهى به انقلابى اسلامى متکى به معنویات دست زد، توانست آن قدرت بزرگ منطقه را در هم بشکند و در جنگ نابرابر از حیث تسلیحات و کمکهاى بىدریغ شرق و غرب و منطقه، اینهمه پیروزىهاى اعجازآمیز را نصیب ایران و اسلام نماید. ما نباید فتحهاى بزرگ مثل فتح خرمشهر را از یاد ببریم که دشمن با همه تجهیزات در سنگرهاى بسیار محکم با عده و عدد بسیار کمین کرده بود، در مقابل عدهاى از سلحشوران متعهد اسلام، از بیابانِ باز به آنان تاخته و خداوند آنچنان رعب و وحشت را بر دشمنان ما غلبه داد که با اسارت هزاران نظامى و غنیمتهاى بسیار، باقیمانده اشرار با فضاحت تمام رو به فرار گذاشته و شهرها را رها کردند. رزمندگان عزیز ما نباید این پیروزى معجزهآسا را جز با مددهاى الهى ببینند.(9)
شما گمان مىکنید این رعبى که خدا در دل اینها انداخته است، به واسطه تفنگ ما است؟ به واسطه قدرت ما است؟ این یک رعبى است که در صدر اسلام هم خداى تبارک و تعالى، پیغمبر اسلام(ص) را با همین رعب که به دل دشمنانش مىانداخت، پیروز مىکرد و الّا آنها هم در مقابل دشمنانشان ساز و برگى نداشتند. اینکه یکدفعه وقتى اللَّه اکبر گفته مىشود، فوجها فرار مىکنند، سنگرها را خالى مىکنند، در همین اخیر که اطلاع دادند این بود که به مجرد اینکه اینها حمله کردند و صداى اللَّه اکبر را بلند کردند، آنها فرار کردند، در خرمشهر هم همین شد، جاهاى دیگر هم همین.(10)
* استقامت و پایدارى؛ تعلیم خدا به مسلمین
در این دنیا کسانى که براى شرافت خودشان، براى شرافت اهل ملتشان، براى شرافت اسلام، امورى را انجام مىدهند، کارهایى را انجام مىدهند، اگر در دنبالش استقامت داشته باشند، پابرجا باشند، آنها را حوادث نلرزاند، اینها به مقاصد مىرسند، براى اینکه استقامت، یک امر مهمى است.
همه ما مأموریم به استقامت و در رأس، رسول اکرم(ص) است؛ «فَاسْتَقِمْ کَما امِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَکَ». به حسب روایت «شَیَّبَتْنى سُورَةُ هُودٍ لِمَکانِ هذِهِ الآیَة»، از ایشان نقل شده است که فرمودهاند: سوره هود من را پیر کرد، براى این آیه، براى اینکه همه مأمورین را، همه ملتهاى اسلامى را، همه افراد مسلم را امر فرموده است به اینکه در مأموریتى که دارید، استقامت کنید، پابرجا باشید، متزلزل نشوید. چه بسا افرادى که ابتداءً در یک امرى وارد مىشوند، لکن بعضى مشکلات وقتى پیش آمد، نمىتوانند خوددار باشند، نمىتوانند استقامت کنند و چه بسا اشخاصى که مستقیماند، استقامت مىکنند، پایدارى مىکنند تا آخر.
تعلیمى که خداى تبارک و تعالى به مسلمین داده است، این است که باید در مأموریتهاى خودتان استقامت داشته باشید، پایدارى داشته باشید. پیغمبر(ص) مىفرماید: «من به واسطه این آیه پیر شدم»، براى اینکه استقامت، مشکل است و من گرچه (بتوانم) استقامت کنم و افرادى هم مىتوانند، ولى همه ملت اطمینان نیست که بتواند مستقل باشد، مستقیم باشد، استقامت در امر از خود امر مشکلتر است. چه بسا پیروزیهایى که براى یک ملتى پیش مىآید، براى اینکه استقامت در آن امر که موجود شده است، ندارند، سستى مىکنند، آن پیروزى از دستشان مىرود.(11)
* قیام لله و استقامت؛ بالاترین نعمت
مستقیم باشید، استقامت کنید. استقامت بالاترین نعمت است؛ قیام براى خدا و استقامت در آن قیام. تا اینجا قیام کردید و پیروز شدید؛ اگر استقامت کنید، پیروز خواهید شد.(12)
* ثمرات مقاومت و ایثار ملت ایران
الف. استمرار نهضت و پیروزى نهایى
استقامت اسباب این مىشود که این نهضت و انقلاب ادامه پیدا کند و به همه جا سرایت کند. اگر ببینید که در بین تودههاى مردم، در بین اشخاص، دلسردى براى این نهضت پیدا مىشود، بدانید استقامت توى کار نیست یا دارد از دست مىرود. کارى بکنید که این تودههاى مردم در این نهضتى که کردهاند، استقامت داشته باشند. استقامت کنید تا پیروزى نهایى به دستتان بیاید.(13)
ب. بیدارى اسلامى
پایدارى شما عزیزان در راه حق و ابطال باطل، ملتهاى جهان را تکان داد و ملتهاى مظلوم، از جنبش شما راه خود را یافتند و رضاى خداوند بزرگ را که از همه چیز بالاتر است، تحصیل کردید.(14)
ج. نابودى نوکران اجانب
اینک ما شاهد آنیم که سبکبالان عاشق شهادت بر توسن شرف و عزت به معراج خون تاختهاند و در پیشگاه عظمت حق و مقام جمعالجمع به شهود و حضور رسیدهاند و بر بسیط ارض، ثمرات رشادتها و ایثارهاى خود را نظاره مىکنند که از همت بلندشان، جمهورى اسلامى ایران، پایدار و انقلاب ما در اوج قله عزت و شرافت، مشعلدار هدایت نسلهاى تشنه است و قطرات خونشان، سیلابى عظیم و طوفانى سهمناک را برپا کرده است و ارکان کاخهاى ظلم و ستم شرق و غرب را به لرزه انداخته است و آنان را در عزا و ماتم از دستدادن یاران و نوکرانى چون محمدرضاخان و ساداتها و نمیرىها و نیز اقتدارها و افتخارات شیطانى خود سیاهپوش کرده است و هنوز اول ماجرا است و کابوسهاى دیگرى دارند و باید خود را براى نابودى و مرگ جیرهخواران و دستنشاندگانى چون اسرائیل غاصب آماده کنند که اینها همه از برکات سحر شهیدان ما است و ما در انتظار رویت خورشیدیم.(15)
* شرط مقاومت؛ با هم باشید
امروز روز استقامت است، امروز روز پایدارى است. برادران و خواهران باید پایدار باشند و استقامت کنند و این نهضت را ان شاء الله به پیروزى نهایى برسانند.(16)
ما باید آن مقاومت و روح اسلامى را حفظ کنیم و آن سختىها(یى را) که به خود پیغمبر اسلام(ص) - وقتى که در مکه و مدینه بودند و بر حضرتش گذشته است - به یاد آوریم. باید فکر کنیم که پیغمبر(ص) چه کرده است، او یک بشر است، اما وظیفه دارد و خدا به او امر کرده است که باید استقامت کنى. همانطور که پیغمبر(ص) به استقامت و مقاومت مأمور است، هر کس که همراه او است و به او گرویده است، مأموریت دارد استقامت کند، «فاستقم کما امرت و من تاب معک».(17)
شرط این که بتوانیم مقاومت کنیم و بتوانیم این کشور را حفظ کنیم، بخواهید حیثیت ملى (و) حیثیت اسلامى خودتان (را) حفظ کنید، شرطش این است که با هم باشید.(18)
1) صحیفه امام، ج 13، ص 466
2) صحیفه امام، ج 20، ص 458
3) صحیفه امام، ج 16، ص 270
4) صحیفه امام، ج 17، ص 318 - 319
5) صحیفه امام، ج 17، ص 294 - 295
6) صحیفه امام، ج 13، ص 462 - 464
7) صحیفه امام، ج 7، ص 494
8) صحیفه امام، ج 16، ص 507 - 508
9) صحیفه امام، ج 5، ص 153
10) صحیفه امام، ج 20، ص 196 - 197
11) صحیفه امام، ج 13، ص 466
12) صحیفه امام، ج 16، ص 299
13)صحیفه امام، ج 19، ص 458
ارسال کردن دیدگاه جدید