آیابا رای مخفی خاتمی،در امر اصلاح‌طلبان"گشایشی" حاصل می‌شود!؟

اگرچه قريب به 3 ماه از شركت محمد خاتمي در انتخابات مي گذرد اما همچنان پس لرزه هاي حركت وي در ميان هوادارانش ادامه دارد.

به گزارش رجانيوز، شرکت خاتمي در انتخابات 12 اسفند در يكي از شعبه هاي دور افتاده حومه تهران در شرایطی با عكس العمل شديد هواداران وي مواجه شد که این طیف تا پیش از انتخابات از لزوم تحریم انتخابات مجلس سخن گفته بودند. بسياري از اصلاح طلبان ترجيح دادند در برابر اين اقدام سكوت كننند و در مقابل طيف گسترده اي از آنها نيز با حملات شديد به خاتمي، وي را متهم به دروغگويي و عبور از وعده هاي ياد شده جريان موسوم به سبز كردند، اما دفتر خاتمي در بيانه اي رسمي تنها به اعلام اين چند نكته اكتفا كرد:

"در سایت کلمه مطلبی در باب شرکت جناب آقای سید محمد خاتمی در انتخابات نشر یافته است که اظهار نظرها، اعتراض ها و پرسش های کاربران عزیز را نیز به همراه داشته است. با سپاس از همه عزیزان، توضیح و تبیین ایشان در اولین فرصت منتشر خواهد شد."

اما عليرغم گذشت روزهاي متوالي از 12 اسفند 90؛ هيچ توضيح رسمي و مشخصي از سوي دفتر وي در اين باره ارائه نشد؛ دور دوم انتخابات مجلس نيز به پايان رسيد اما در اين بين همچنان سكوت خاتمي و سرخوردگي حاميانش ادامه داشت تا اينكه سرانجام در آخرين روزهاي ارديبهشت 91 سید محمد خاتمی در جمع تعدادي از همفكران خود، اظهارات جالبي را درباره علل راي دادن خود مطرح ساخته است.

خاتمي در اين ديدار اظهار داشت:

" بعد از انتخابات مجلس انتظار داشتم گشايشي بشود اما تا امروز نشده. قبول دارم كه راي دادن من احساسات بخشي از دوستان را جريحه دار كرد. آنچه در ۴۸ ساعت آخر به آن رسيديم را مي شد تبيين كرد. ما هيچ وقت تحريم نكرديم البته تحريم به خودي خود به معناي براندازي نيست. كسي هم كه مي خواست راي بدهد اشكال نداشت. اما ما كوتاهي كرديم و شوك وارد شد. نتوانستيم به خوبي تبيين كنيم."

هرچند اين مواضع خاتمي به طور معناداري مورد حذف و سانسور برخي رسانه هاي حامی فتنه قرار گرفت اما نكته قابل توجه آنجاست كه خاتمي علنا اظهار داشته بعد از شركت در انتخابات، انتظار داشته "گشايشي" صورت پذيرد اما اين در حالي است كه مشخص نيست چرا باید بواسطه یک رای آنهم یک رای مخفیانه در حومه تهران و بدون هر گونه پیوست سیاسی، گشایشی برای خاتمی و یارانش پدید بیاید در شرایطی که نه تنها این جریان از فتنه88 و مسببینش که خود نیز در میان آنها جای می‌گیرند، برائت نجسته‌اند، بلکه در اظهارنظرهای جسته و گریخته خود، برخی مواضع ایام فتنه را نیز همچنان بازگو می‌کنند.

به نظر مي رسد تجربه تاريخي انزواي گروه هاي سياسي ساختارشكن و تندرو طي سال‌هاي بعد از انقلاب، همان علتي بود كه خاتمي را در 12 اسفند 90 پاي صندوق راي كشاند و اگرچه وي از ماه ها قبل از برگزاري انتخابات، "شروطي" را براي حضور اصلاح طلبان در انتخابات مطرح كرده بود اما حضور پرشور مردم در انتخابات سبب شد تا به يكباره وي به نمايندگي از اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کند تا در فرصت هاي آتي بتواند از طريق اين برگ برنده، چانه زني براي نوع و كيفيت حضور اصلاح طلبان در صحنه‌های سیاسی پيش رو را كسب كند. غافل از اینکه راه‌های بسیار آسان‌تری برای بازگشت به صحنه سیاسی کشور نیز وجود داشته و دارد که گشایش واقعی در صورت عمل به آنها محقق خواهد شد و آن راه ‌ها چیزی نیست جز برائت از اهل فتنه و توبه ازفتنه ‌گری!

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی