فرصت مناسب تعيين دقيق جهت قبله

به گزارش  ايسنا، بنابر اعلام انجمن نجوم آماتوري ايران، دو بار در سال - يكي در روز هفتم خرداد و ديگري در روز ۲۵ تير ماه - خورشيد در ساعتي خاص (ظهر شرعي) به سمت‌الراس خانه كعبه در مكه معظمه مي‌رسد که علاقمندان مي توانند با قرار دادن شاخصي در زمين و با امتداد خلاف جهت سايه، براي شناخت جهت صحيح قبله اقدام كنند.

روش كار بسيار ساده است! در روز يكشنبه هفتم خرداد ماه ساعت ۱۳ و ۴۸ دقيقه به جهت سايه شاخصي كه در زمين قرار داده ايد، دقت كنيد! امتداد خلاف جهت سايه راستاي جهت قبله است، نكته خاص در اين تحقيق آن است كه براي بالا بردن دقت از شاقول آويزان به جاي ميله در زمين به عنوان شاخص سايه استفاده شود و يا ميله درون زمين با شاقول و روش‌هاي متداول دقيقا در زمين عمود قرار گيرد و تا حد ممكن شاخص نازك انتخاب شود.

اصول اين رويداد نيز ساده است، خورشيد در حركت ظاهري بر كره آسمان به سمت اعتدال تابستاني براي رسيدن به حداكثر زاويه با استواي آسمان يا همان «معدل النهار» كه ۲۳.۵ درجه است دو بار به ميل ۲۱ درجه كه برابر با عرض جغرافيايي خانه كعبه يعني دقيقا منطبق بر ۲۱ درجه و ۲۵ دقيقه و ۲۴ ثانيه شمالي است، مي‌رسد و در ساعت ۱۳ و ۴۸ دقيقه كه مقارن ظهر شرعي در مكه معظمه در اين روز مي‌باشد، خورشيد عمود به خانه خدا تابيده و سايه ندارد و در حقيقت در سمت الراس ناظر درون مسجد الحرام قرار مي‌گيرد.

بديهي است، ايستادن به سمت خورشيد در اين زمان خاص، ايستادن به سمت دقيق قبله در هر نقطه از كره زمين كه در موقعيت روز باشد، محسوب مي‌شود.

در عين حال توجه داشته باشيد هرگز و هرگز با توجيهاتي مثل بالا بردن دقت تعيين قبله يا دلايل اين چنيني به طور مستقيم به خورشيد نگاه نكنيد؛ضمن اين كه اصلا نيازي هم به چنين كاري نيست!

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

اطلاعات بیشتر در مورد قالب های ورودی