طبق وصیتنامه امام عمل کردیم حقمان را ضایع کردند/ هیات رئیسه اجازه یک تذکر هم نداد
رجا نیوز: روند بررسی اعتبارنامههای نمایندگان مجلس این دوره نیز همچون دوره گذشته به دلیل نقص روشن آیین نامه داخلی منجر به بداخلاقیهایی شد که شان و اعتبار خانه ملت را در افکار عمومی با خدشه جدی روبرو کرده است.
به گزارش رجانیوز، چهارمین جلسه از نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی آغاز شد که اعتراض فلهای یک نماینده مجلس به اعتبارنامههای تعدادی از نمایندگان تهران فضای این جلسه را تحت تاثیر قرار داد. امروز پس از قرائت گزارش شعبه 6 در صحن علنی، باز هم نماینده مبارکه به اعتبارنامه 10منتخب تهرانی اعتراض کرد که البته بعد از چند دقیقه وی گفت که تنها به اعتبارنامه توکلی و نادران معترض است.
این رویه غیر اخلاقی که به راحتی با اصلاح آئیین نامه داخلی مجلس قابل حل است، علاوه بر آنکه اعتبار قوه قانونگذار را درافکار عمومی پایین میآورد، منجر به ضایع شدن حقوق برخی از منتخبینی میشود که طبق قانون به وظیفه خود در اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان فاقد صلاحیت اقدام کردهاند اما با مقابله به مثل غیر اخلاقی و بدون سند نماینده مذکور، در مجلس از حقوق قانونی خود محروم می شوند.
در همین راستا، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این نقص آشکار در آییننامه داخلی مجلس و مشکلات پیش آمده در خانه ملت، گفت: این مشکلات در دوره مجلس هشتم نیز به وجود آمد اما سوال اینجاست که چرا هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی که در دوره نهم نیز ابقا شد، کوچکترین اقدامی برای حل این مشکل بر نداشت تا شاهد گروکشی نمایندگان در بررسی اعتبارنامههایشان نباشیم.
زهره طبیبزاده در گفتوگو با رجانیوز تصریح کرد: وقتی یک نماینده با توجه به مستنداتی به اعتبارنامه نماینده دیگری اعتراض کرد، نماینده طرف مقابل میتواند بدون هیچ استنادی به اعتبارنامههای نمایندگان معترض اعتراض کند و این نشان دهنده نقص آییننامه داخلی مجلس است.
رئيس سابق مركز امور زنان رياست جمهوری با اشاره به اعتراض خود به اعتبارنامه یکی از نمایندگان اظهار داشت: پس از آنکه به مستنداتی از جمله نوارهای سخنرانی یکی از نمایندگان دسترسی پیدا کردیم که در آن علیه انقلاب، نظام و رهبری سخن گفته و همچنین موارد توهین آمیزی را به دولت منتسب کرده و علاوه بر آن به اختلافات مذهبی دامن زده بود به همراه آقای دکتر نجابت به اعتبارنامه او اعتراض کردیم.
وی ادامه داد: این نماینده در اقدامی تلافی جویانه بدون هیچ مستندی فقط به خاطر اعتراض ما، نسبت به اعتبارنامه بنده و آقای دکتر نجابت اعتراض کرد و علی رغم آنکه شعبه سخنان این نماینده را نسبت به ما قابل استناد ندانست و اعتبارنامه ما در شعبه تصویب شد باز ایشان اجازه یافت که در صحن علنی مجلس بر خلاف نظر شعبه به اعتبارنامه ما دو نفر اعتراض کرده و آن را به کمسیون تحقیق ارجاع دهد، لذا ما با این اقدام از حق رای دادن برای اعضای هیات رئیسه محروم شدیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به خواسته حضرت امام از نمایندگان که در وصیتنامه خود، گفت: ما طبق وصیتنامه حضرت امام خمینی(ره) که در آن تاکید داشتند " از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این عصر و عصرهای آینده می خواهم كه اگر خدای نخواسته عناصر منحرفی با دسیسه و بازی سیاسی وكالت خود را به مردم تحمیل نمودند، مجلس اعتبارنامه آنان را رد كنند و نگذارند حتی یك عنصر خرابكار وابسته به مجلس راه یابد" عمل کردیم، اما حق ما در رای دادن ضایع شد.
طبیبزاده با بیان اینکه هیات رئیسه باید برای جلوگیری از این رویه اقدام میکرد، افزود: هیات رئیسه مجلس فعلی همان هیات رئیسه مجلس هشتم است و این اتفاق در مجلس هشتم نیز رخ اما هیچ اقدامی جهت رفع این مشکل آیین نامهای انجام نشد.
وی تصریح کرد: وقتی هیات رئیسه این توان را ندارد که مشکلات آییننامه داخلی مجلس را حل کند تا یک نماینده قادر به حاشیه سازیهای اینچنینی نباشد این سوال را در جامعه ایجاد میکند مجلسی که قادر نیست آیین نامه داخلی خود را حل کند چطور میتواند در تصویب قوانین مشکلات عدیده و اساسی مردم را با اولویت در دستور کار خود قرار داده و حل نماید.
به گفته نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اگر این نقص آییننامه اصلاح نشود ما در مجالس آینده شاهد چنین مشکلاتی در بدو تصویب اعتبارنامهها خواهیم بود.
طبیبزاده با بیان اینکه در جلسه امروز نسبت به این رویه پیشآمده اعتراض آییننامهای داشتم افزود: علیرغم آنکه به تمام کسانی که درخواست تذکر داشتند اجازه صحبت داده شد اما به بنده بنا به دلایلی اجازه بیان تذکر را ندادند.
وی ادامه داد: تذکر من این بود اعضای هیات رئیسهای که توان اصلاح آییننامه داخلی مجلس را ندارد تا این چنین با آبرو و حیثیت منتخبین مردم و خانه ملت بازی نشود چرا دوباره کاندیدای پستهای هیات رئیسه شدهاند.
ارسال کردن دیدگاه جدید