در هیچ جا نیستیم اما در همه جا هستیم
به گزارش جهان، نیروی دریایی سپاه در سالهای 66 و 67 در جنگ تحمیلی در حالی به انجام مأموریت در خلیجفارس میپرداخت که این منطقه مورد تهاجم همهجانبه کشورهای فرامنطقهای قرار گرفته بود و آمریکا با استقرار در این منطقه دست رژیم بعث را باز گذاشته بود تا از شمالیترین نقطه خلیجفارس تا تنگه هرمز تمام منافع ایران را مورد تهديد قرار دهد.
در این زمان صادرات ایران كه باید به 20 میلیون بشکه نفت میرسید، تبدیل به 100 هزار بشکه شد و این روند میتوانست حتی به قطع صادرات نفت ما نيز بینجامد. اما عملکرد نیروی دریایی نوپای سپاه در آن سال موجب شد تا آمریکاییها بفهمند در صورت ورود جدی به جنگ با ایران، دچار صدمات و شکستهای مهلکی خواهند شد.
از همان سال بود که نیروی دریایی سپاه، استراتژی استفاده از قایقهای تندرو را در دستور کار قرار داد و تا امروز نیز این دکترین نظامی با قوت هرچه تمام ادامه يافته و میتوان گفت كه امروز همه شناورهاي بیگانه تحت رصد کامل دریادلان سپاه پاسداران قرار داشته و توان هیچگونه اقدامی را در خلیجفارس ندارند. دریادار علی فدوی فرمانده باسابقه نیروی دریایی سپاه در گفتوگو با پنجره به برخی اقدامات صورت گرفته در طول سالهای پس از جنگ و نیز میزان تسلط جمهوری اسلامی ایران بر منطقه استراتژیک خلیجفارس اشاره کرده است.
از پایان جنگ تاکنون شاهد روند تکمیلی استراتژی استفاده از قایقهای تندرو توسط سپاه در خلیجفارس بودیم. لطفا بفرمایید این روند تاکنون به چه صورت ادامه داشته است؟
از زمان پایان جنگ در سال 67 تاکنون بیش از 20 سال است که یک روند ارتقاء توان رزمی در نیروی دریایی سپاه بدون تعطیلی دنبال میشود و تمامی مأموریتها، آموزشها، تجهیز و تسلیح این نیرو متناسب با تهدیدات شکل میگیرد.
ما در زمان جنگ، شناور تندرو به آن معنا نداشتیم اما امروز شناورهای پرسرعتی را در اختیار داریم که چندین برابر قایقهای زمان جنگ سرعت دارند و دیدیم که شناورهای تندروي ايران در سالهای 66 و 67 به کابوس وحشتناکی برای آمریکا تبدیل شده بودند.
امروز نیروی دریایی سپاه علاوهبر شناورهای متعدد با قدرت تخریب و توانمندی دریانوردی مناسب و سرعت بالا، از دهها سیستم موشکی ساحل به دریای جدید نیز بهره میبرد و البته برنامه بلندمدت سپاه، در اختیار داشتن مجهزترین و مناسبترین شناورهای تندروی موشکانداز خواهد بود.
منطقه خلیجفارس و تنگه هرمز در حساسترین نقطه دنیا قرار دارد و اهمیت این منطقه تنها به لحاظ وجود انرژی نیست بلکه موضوعات سیاسی، اقتصادی و نظامی نیز بر اهمیت این منطقه بهعنوان یکی از نقاط استراتژیک و مرتبط با منافع ملی آمریکا افزوده است؛ بهطوری که آنها معتقدند منافع حیاتی آمریکا در این منطقه وجود دارد.
انرژی این منطقه نه تنها جایگزینی در دنیا ندارد، بلکه روز به روز بر اهمیت آن افزوده میشود چراکه بیش از 40 درصد نفت دنیا در این منطقه قرار دارد و وقتی دنیا میخواست انرژیهای دیگر مانند انرژی خورشیدی، گاز و انرژی هستهای را جایگزین نفت کند، باز هم میبینیم بیشترین گاز دنیا در همین منطقه و در کشورهای روسیه، ایران و قطر وجود دارد.
ایران ظرفیت و توان لازم را برای حفظ امنیت انرژی جهان در این منطقه دارد ما نمیخواهیم از این ابزار برای سلطه بر دنیا استفاده کنیم بلکه خواهان تأمین عادلانه انرژی در جهان هستیم .
انتقال ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه به بندرعباس چه تأثیری بر اشراف فرماندهی و نیز چابکسازی یگانهای دریایی سپاه داشته است؟
نیروی دریايی سپاه با انتقال ستاد فرماندهی به خط مقدم یعنی بندرعباس، کاملا در این منطقه استقرار پیدا کرده و در حال حاضر ما بر تنگه هرمز، خلیجفارس و دریای عمان اشراف كامل داریم و مأموریتهای خود را متفاوت با گذشته انجام میدهیم.
بنابر تفکیک وظایف صورت گرفته، تنگه هرمز و خلیجفارس به سپاه و آبهای آزاد و دریای عمان به ارتش سپرده شد اما سپاه به دليل حضور در پایگاه جاسک و چابهار در دریای عمان نیز حضور دارد.
اشراف اطلاعاتی سپاه بر تحرکات نیروهای فرامنطقهای بهخصوص یگانهای دریایی آمریکا در خلیجفارس در چه حدی است؟
ناوهای متعلق به آمریکا و کشورهای بیگانه از نزدیکترین فاصله در رصد دائمی نیروهای ما قرار دارند و ما هرگونه اقدام غیرمعمول در منطقه را تحت رصد کامل داریم چراکه افزایش قدرت رزمی و توان مقابله با تهدیدات، نیازمند یک اشراف کامل اطلاعاتی است و در حال حاضر تمام نیروهای آنها را از نظر وسعت، طیف و حجم تحت نظر داریم.
در ماههای اخیر شاهد برخی اظهارات بیاساس از سوی برخی کشورهای حاشیه خلیجفارس در مورد حق حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بودیم. جواب فرمانده نیروی دریایی سپاه که به نوعی وظیفه حفاظت از جزایر خلیجفارس را هم بر عهده دارد چیست؟
این واضح است كه اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی ايران در جزایر سه گانه، مانند اعمال حاکمیت در تهران است و سفر رییسجمهوری به این جزیره نیز مثل سفر ايشان به اصفهان میباشد. البته ما تعدادی مهمان در این جزیره داریم که از سالهای قبل حضور داشتهاند و چنانچه مهمانها بخواهند حتی آجری را جابهجا کنند، باید این کار را طی فرایند پیچیدهای صورت دهند.
نیروی دریایی سپاه هم انواع مختلف سیستمهای تهاجمی و دفاعی از جمله تیپهای تفنگدار دریایی سپاه پاسداران را در جزایر ایرانی بهخصوص تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی مستقر کرده و به دلیل جایگاهی که این جزایر هم به لحاظ دفاعی و هم به لحاظ تهاجمی دارند، اجازه ورود هیچ دشمنی را به این جزایر و حتی به آبهای سرزمینی نخواهیم داد و در صورت ارتكاب هرگونه اقدام خصمانه، با پاسخی شدید مواجه خواهند شد.
البته این موضوع را حتی یک کودک هم متوجه میشود که انگلیس بذر این فتنه را سالها قبل کاشت تا آمریکاییها اکنون از آن بهرهبرداری کنند اما جمهوری اسلامی ایران نه تنها در ابوموسی، بلکه در تمامی جزایر حضور ویژهای دارد و اتفاقا این جزایر در مسیر عمران و آبادانی قرار گرفته و اینک فرصت مناسبي است تا شرایط لازم برای بازدید مردم از این نقاط گردشگردی کشورمان فراهم شود.
ما معتقدیم که آمریکاییها بهدنبال دستاویزی هستند تا با ایجاد تفرقه در جهان اسلام، نقشههاي شوم خود را که بر مبنای سلطه بر دیگران است در منطقه پیاده کنند و کشورهای منطقه نباید به این سادگی در این مسیر قرار گرفته و از آنها پیروی کنند .
با توجه به اظهاراتی که گاهي از سوی آمریکاییها و رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به خاک ایران مطرح میشود، تحليل و ارزيابي شما بهعنوان یک فرمانده باسابقه نظامی درباره احتمال درگیری در آینده چگونه است و چقدر خود را برای چنین روزی آماده کرده اید؟
امروز دیگر احتمال حمله برای ما مهم نیست چرا كه ما همواره خود را در شرایط آمادگی کامل قرار میدهیم.
بدون شک در صورت حمله احتمالي، ما هیچگاه در جایی نخواهیم بود که مورد اصابت قرار بگیریم، اما در همه جا هستیم تا دشمن را مورد اصابت قرار دهیم و نقش بازدارندگی هم این است که دشمن مطمئن باشد در صورت وقوع جنگ، نفع او از ضررش بسیار کمتر است.
ارسال کردن دیدگاه جدید