غرب فکرش را نمیکرد که ایران به سوخت ۲۰درصد دست یابد
به گزارش فارس، سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی صبح امروز چهارشنبه با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به بررسی مسائل امنیتی کشور و تشریح مذاکرات هستهای ایران با 1+5 پرداخت.
وی با بیان اینکه امیدوارم دوره نهم مجلس نیز مثل همیشه که مجلس عصاره فضائل ملت است، در دفاع از حقوق مردم بتواند وظیفه خود را انجام دهد، گفت: یکی از مسائل مهمی که امروز در موضوع حقوق اساسی ملت ایران مطرح است، بحث حقوق هستهای ایران است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: موضوع هستهای و آنچه که امروز در مورد فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مطرح است، همان طور که مقام معظم رهبری در سخنرانی 14 خرداد مطرح فرمودند، یک بهانه بیش نیست؛ تقابلی که امروز با جمهوری اسلامی ایران به بهانه هستهای وجود دارد، بیشتر تقابلی است برای آن اندیشهای که نظام اسلامی و مردمسالاری دینی امروز به دنبال آن است، در حقیقت آنها از این نگران هستند که ایران اسلامی بتواند الگویی برای پیشرفت و مقاومت باشد بنابراین نکته مهمی که برای آنها بسیار حائز اهمیت است، این است که امروز جمهوری اسلامی ایران مقاومتی را که در عرصههای مختلف در برابر آن الگوی حاکم بر نظام جهانی ارائه کرده است، چه در عرصههای سیاسی، چه در عرصههای فرهنگی و... صرفا یک مقاومت تنها نیست بلکه یک مقاومت به همراه پیشرفت است.
جلیلی بر همین اساس تاکید کرد: توأم شدن مقاومت ملت ایران در عرصههای مختلف با پیشرفت مهمترین دغدغه آنهاست؛ انرژی هستهای و فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر حقوق مشروع ملت ایران است، نمادی از مقاومت و پیشرفت است یعنی جمهوری اسلامی ایران توانسته به خوبی از حقوق خود دفاع کرده، در برابر زیادهخواهیها مقاومت کند و پیشرفت نیز داشته باشد.
وی افزود: این جای انکار نیست که دشمنان ما در این 33 سال در عرصههای مختلف هر آنچه که داشتند، برای جلوگیری از شکلگیری شجره طیبه انقلاب و نظام اسلامی ایران به کار گرفتند که به عنوان مثال اخیرا یکی از مسئولان آمریکایی در جمع خاخامهای یهودی صحبت کرده و به صراحت بیان کرده بود که ظرفیتی نبوده است که بتوانیم علیه ملت ایران به کار بگیریم اما به کار نگرفته باشیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه این نکته قابل اهمیت است، تصریح کرد: اینها در این 33 سال در عرصههای مختلف، ظرفیتهای گوناگونی را علیه کشور ما به کار گرفتهاند از جمله در بحث هستهای، چراکه بحث هستهای ایران به عنوان نمادی از مقاومت و پیشرفت ایران برای آنها قابل پذیرش نبود بنابراین اقدامات زیادی از فعالیتهای سختافزاری در بدترین شکل گرفته تا فعالیتهای نرمافزاری انجام دادند تا مانع این موفقیت و پیشرفت ایران شوند.
جلیلی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: زمانی بحث تعلیق را به مدت 2.5 سال به کشورمان تحمیل کردند که عملا آنچه در زمینه فعالیتهای هستهای بود، معلق کردند و همچنین فعالیتهای دیگری علیه ایران انجام دادند مانند تحریمهایی که به قول خودشان هدف اصلی این تحریمها این است که ایران نتواند در موضوع هستهای پیشرفت کند همچنین دست به ترور دانشمندان هستهای ایران زدند و آنها را هدف قرار دادند و همچنین یک سری اقدامات خاص انجام دادند مانند فرستادن بدافزارهایی مانند اکستاکسنت که عملا فعالیتهای هستهای ما را دچار اختلال کنند و مانع آن روند پیشرفت شوند.
وی افزود: آنها مجموعه اقدامات را به کار گرفتند و کاری نبوده است که بتوانند در مسیر پیشرفت ایران انجام دهند و آن کار را نکرده باشند.
"در یکی از همین گفتوگوها که در آن زمان آقای لاریجانی این سمت را داشتند، یکی از طرفها به صراحت بیان کرد که ما میخواهیم شما دانش هستهای نداشته باشید و مشکل ما چند تا سانتریفیوژ نیست بلکه فراتر از آن است."
جلیلی افزود: آنها در دورههای قبل در توافقات ایران سعدآباد به صراحت بیان کرده بودند که جمهوری اسلامی ایران باید به ما ضمانتهای عینی بدهد و بعد که از آنها سؤال شد منظورتان از ضمانت عینی چیست، میگفتند اینکه دانش هستهای نداشته باشید و این بهترین ضمانت عینی است و بر همین مبنا میگفتند شما نباید کاری را که ما نگران آن هستیم، انجام دهید، همچنین معتقد بودند که ما نباید توانمندی هستهای داشته باشیم اما مقاومت ملت ایران جواب داد و امروز به خوبی میبینیم مسیری که طی شد، از آن مسیری که آنها یک روز میگفتند شما نباید حتی یک سانتریفیوژ داشته باشید، به 10هزار سانتریفیوژ رسیده است.
وی تاکید کرد: آنها زمانی میگفتند شما نباید غنی سازی کنید اما امروز میبینید که ما در غنیسازی 20 درصد نیز موفق هستیم بنابراین چیزی که مهم است، این است که ما برای فعالیتهای هسته ای خود تمام چرخه سوخت هستهای را با استفاده از ظرفیتهای بومی خودمان به دست آوردهایم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: اینها حتی برای نیروگاه بوشهر هم مخالفت کردند و قراردادهایی که داشتند را لغو کردند اما امروز جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را پیدا کرده که از معدن، کیک زرد و غنیسازی را خودش به دست بیاورد و بر اساس ظرفیتهای بومی خود به این توانمندیها برسد و میتواند به خوبی از آنها استفاده کند که این مسائل به لحاظ فنی است که امروز ما به این پیشرفتها رسیدهایم، همچنین به لحاظ حقوقی نیز همین طور بوده و اینها ادعاها و اتهامات زیادی را مطرح میکردند.
جلیلی اضافه کرد: ما در سال 86 با آنها صحبت کردیم که میتوانیم هر آنچه را که شما ادعا دارید، ثابت میکنیم که این ادعاها غلط است و یک چارچوب کاری با آژانس بسته شد و هر آنچه که آژانس ادعا داشت، حول 6 مسئله بود و جمهوری اسلامی توانست آن 6 مسئله را با آژانس حل کند و برای تکتک آنها آژانس نامه داد که این موضوع تمام شده است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: البته آنها این نکته را اذعان میکردند و آن این بود که میگفتند آن چیزی که از نظر ما مسئله باقی مانده است، در موضوع هستهای ایران همین 6 مورد بود که حل شد اما یک مجموعهای را تحت عنوان برخی مطالعات ادعایی یا اتهاماتی که در اخبار است، مطرح میکردند و از ما خواستند تا آن را توضیح دهیم که آنهم بر اساس همان چارچوب کاری توضیح داده شد و آژانس باید پرونده جمهوری اسلامی ایران را عادی میکرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: به لحاظ سیاسی نیز وقتی آنها متوجه شدند به لحاظ حقوقی و فنی نمیتوانند اقدامی انجام دهند، بسیار امید بسته بودند که با برخی فشارهای سیاسی مانع این مسیر پیشرفت و مقاومت ملت ایران شوند که خوشبختانه روندی که در این33 سال طی شده است، به خصوص در چند سال اخیر روندی بوده است که روز به روز کشورمان ثبات و امنیت خود را بیشتر به دست میآورد و هر روز تثبیت این نظام سیاسی بیشتر شد، همچنین مهمترین مسئله تثبیت این نظام مردمسالاری دینی بود که اخیرا در انتخابات مجلس نهم این اتفاق رخ داد و آنها دیدند که نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار با ریشههای عمیق است؛ نظامی که در آن رقابت و مشارکت توأمان است و این رقابتهای سیاسی موجب تثبیت نظام میشود.
جلیلی به زمینههای اقتصادی و کارشکنیهای غرب در این زمینهها اشاره کرد و گفت: در زمینههای اقتصادی نیز آنها عرصههایی را دنبال میکردند و در سال 89 آنها به دنبال این بودند که تحریمهای فلج کننده و شکننده چند ماه دیگر جواب میدهد و فکر میکردند که این تحریمها میتواند ملت ایران را از پا دربیاورد اما من در همان زمان نیز به آنها گفتم شما در حالی به تحریمها دل بستهاید که جمهوری اسلامی ایران امروز در اوج اقتدار، بزرگترین جراحی اقتصادی کشور را آغاز کرده و این اعتماد به نفس کشور است که در این عرصه با این اقتدار و قدرت عمل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ما قبل از این دو دور گفتوگو داشتیم که در گفتوگوی دو سال گذشته که گفتوگوی استانبول 1 بود که این گفتوگوها نیز پس از گفتوگوهای ژنو 3 مطرح شد؛ گفتوگوهای ژنو 3 پس از جریان فتنه و بعد از ناکامی آنها در فشار اقتصادی بود و همچنین بحث هستهای ایران به لحاظ سیاسی و اقتصادی به یک تثبیت بسیار خوبی رسیده بود که در آن دور از گفتوگوها ما به آنها گفتیم حاضریم با شما برای همکاری گفتوگو کنیم و مانعی در گفتوگو نمیبینیم. البته این گفتوگوها نیز باید حول نقاط مشترک باشد نه آنچه که شما میخواهید که این توافقات ما بود و قرار شد در مذاکرات استانبول این موضوع را دنبال کنیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در مذاکرات استانبول که در بهمن 89 بود، این بحث مطرح شد و ما گفتیم که لازمه همکاری پذیرش حقوق ملت ایران است؛ اگر در ژنو 3 پذیرفتهایم که گفتوگوها برای همکاری حول نقاط مشترک باشد، لازمهاش این است که حق ملت ایران را رسما اعتراف کرده و آن را به رسمیت بشناسید که این همان موضوعی بود که آنها از آن تحت عنوان پیششرط یاد کردند و گفتوگو را ترک کردند و گفتند ایران پیش شرط گذاشته است که من همان زمان نیز در مصاحبه این موضوع را گفتم که ما قبل از مذاکره که پذیرفتیم صحبت کنیم اینها میگفتند فشارها و تحریمها موجب شد که ایران پای گفتوگو بیاید اما در پایان گفتوگو میگفتند که ایران در گفتوگوها پیش شرط میگذارد که من نیز آن زمان گفتم اگر ایران تحت فشار است، چه طور پش شرط میگذارد.
وی اضافه کرد: آنها به این دلیل گفتوگو را ترک کردند که ترک آن گفتوگو مصادف شد با ایام شروع موج بیداری اسلامی در منطقه و در کنار ظرفیتهای دیگری که جمهوری اسلامی ایران داشت آنها به خوبی دیدند که امروز ظرفیتهای منطقه و توازن قدرت در منطقه به ضرر رژیم صهیونیستی و هم پیمانان آمریکا تغییر میکند. پس از مدتی آنها شروع به نامه نگاری کردند و گفتوگوها را شروع کنیم و در اولین نامه گفتند که ما گفتوگوها را ترک نکردیم.
جلیلی ادامه داد: نامهنگاریها آغاز شد و چند دور بین من و خانم اشتون نامه نگاری شد و قرار شد گفتوگوها دوباره شکل بگیرد که در این فاصله یک اتفاق دیگر نیز در مسیر پیشرفت ایران رخ داد؛ وقتی ما در گفتوگوهای ژنو مطرح کردیم که جمهوری اسلامی ایران برای حقوق هستهای خود امروز به سوخت 20 درصد نیازمند است و به آژانس نامهای نوشتیم که گفتیم رآکتور تحقیقاتی تهران که مصارف دارویی دارد، سوخت آن در حال تمام شدن است و وظیفه آژانس این است که تسهیل کنند تا این سوخت در اختیار ایران قرار بگیرد. آنها خیال کردند این موضوع معطوف به نیاز ایران است و آنها گفتند ما این سوخت را نمیفروشیم اما حاضریم با سوخت 3.5 درصد شما تبادل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با این موضوع نیز مخالفتی نداشت چرا که میخواستیم سوخت 20 درصدمان تهیه شود اما آنها در تبادل نیز بازی درآوردند و شروطی را مطرح کردند که به هیچ عنوان معقول و منطقی نبود که این مسائل به بیانیه تهران منجر شد و ناکامی آنها در این بحث به اینجا منجر شد که آنها سوخت 20 درصد را نه به ما فروختند نه حاضر به تبادل سوخت شدند.
وی بر همین اساس تصریح کرد: به خاطر دارم زمانی که در مذاکرات ژنو 2 این موضوع را مطرح کردیم که اگر شما سوخت ما را تامین نکنید، ما خودمان آن را تهیه میکنیم، آنها لبخند زدند و من هیچ گاه لبخند آنها را فراموش نمیکنم و معنی لبخند آنها این بود که مگر سوخت 20 درصد چیزی است که ایران بتواند به آن دست یابد چرا که ادعای آنها این بود که خود آن کشورها که فناوری آن را دارند، از زمان تهیه سوخت و راه اندازی خط تولید آن حدود 2 سال طول میکشد و آنها فکر نمیکردند که ما به این سوخت دست یابیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی بر همین اساس تاکید کرد: پس از اینکه جمهوری اسلامی ایران این موضوع را مطرح کرد به ظرفیت و توان جوانان کشورمان این اقدام بسیار بزرگ انجام شد که شهید شهریاری نیز نقشی بسیار ارزشمند در این موضوع داشت؛ سوخت 20 درصد تهیه شد و آنها پس از اینکه متوجه شدند ایران به این فناوری دست یافته دوباره مطرح کردند که دستیابی به سوخت 20 درصد یک بحث است اما تبدیل آن به صفحات سوخت یک بحث دیگر است که شما نمیتوانید به آن دست یابید. البته حرف آنها چندان غلط نبود چرا که تبدیل سوخت به صفحات سوخت یک کار پیچیده است و نیاز به محاسبات سختی دارد که شهید شهریاری این کار را انجام داد وخوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در 25 بهمن سال 90 توانست این سوخت 20 درصد را به صفحات سوخت تبدیل کند و در رآکتور تحقیقاتی تهران قرار دهد و استفاده کند که این یک ظرفیت بسیار بزرگ را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم کرد.
ارسال کردن دیدگاه جدید