۱۶ شاهزاده در رویای ولایتعهدی
در حالی كه یکی دیگر از فرزندان ملک عبدالعزیز به خاک سپرده شد مدعیان زیادی رویای تصاحب منصب ولیعهدی را در سر میپرورانند.
مهر: مرگ دو ولیعهد در کمتر از هشت ماه نگرانیها درباره داخل خاندان حاکم بر عربستان را افزایش داده است و شعلههای جنگ قدرت میان فرزندان و نوههای عبدالعزیز بن سعود در حال زبانه کشیدن است.
شاخههای درونی خاندان سعودی به شرح زیر است:
السدیریون
افراد این گروه را فرزندان عبدالعزیز از همسرش «حصه بنت احمد السدیری» شامل میشود که در دوره پادشاهی فهد بن عبدالعزیز در فاصله سالهای ۱۹۸۲ تا سال ۲۰۰۵ در عرصه قدرت خودنمایی کردند اما با مرگ سلطان بن عبدالعزیز و نایف بن عبدالعزیز از قدرت آنها کاسته شده است اما هنوز بسیاری از السدیریها در قید حیاتند که از جمله میتوان به سلمان بن عبدالعزیز وزیر دفاع، احمد بن عبدالعزیز معاون وزیر کشور، عبدالرحمن بن عبدالعزیز معاون وزیر دفاع سابق و ترکی بن عبدالعزیز اشاره کرد.
الفیاصله
در راس این گروه سعود الفیصل است که مدتهاست وزارت خارجه را در چنگ خود گرفته است. از دیگر افراد برجسته خاندان ملک فیصل میتوان به خالد حاکم مکه، شاهزاده ترکی رئیس اطلاعات عربستان در فاصله سالهای ۱۹۷۷ تا۲۰۰۱ اشاره کرد.
فرزندان ملک عبدالله
شاهزاده متعب که فرمانده گارد ملی است، خالد عضو هیئت بیعت، شاهزاده مشعل حاکم نجران و عبدالعزیز مشاور درباره پادشاهی را شامل میشود.
کسانی که رویای ولایتعهدی را در سر میپرورانند:
سلمان بن عبدالعزیز: متولد سال ۱۹۳۶ است که از زمان مرگ برادرش سلطان بن عبدالعزیز عهده دار وزارت دفاع شده است. وی به مدت پنجاه سال حاکم ریاض بوده است.
مقرن بن عبدالعزیز: متولد سال ۱۹۴۵ رئیس اطلاعات عربستان. احتمال نقل وی به وزارت دفاع وجود دارد اما ارجحتر باقی ماندن وی در سمتش است.
خالد بن سلطان: متولد ۱۹۴۹ و معاون وزیر دفاع است. به احتمال زیاد در صورت ولایتعهدی سلمان وزارت دفاع به او میرسد.
بندر بن سلطان: متولد ۱۹۴۹ و سفیر سابق در آمریکاست. وی نقش مهمی در روند سیاسی گذشته و حال ایفا میکند.
سعود الفیصل: متولد ۱۹۴۱ و وزیر خارجه عربستان است. بحثهایی درباره کناره گیریاش از وزارت خارجه وجود دارد اما به نظر جدی نمیرسد.
ترکی الفیصل: متولد سال ۱۹۴۵ است. وی رئیس اطلاعات سابق و سفیر عربستان در انگلیس و آمریکاست که شخصیت مهمی به شمار میرود.
شاهزاده مشعل بن عبدالعزیز: متولد سال ۱۹۲۶ و وزیر دفاع سابق، حاکم سابق مکه و عضو هیئت بیعت است. سن زیاد وی اجازه تحویل گرفتن پست را به وی نمیدهد.
سطام بن عبدالعزیز: متولد سال ۱۹۴۱ است که از یکسال قبل به امارت ریاض که پست مهمی به شمار میرود گماشته شده است و احتمال ترقی وی به پستهای بالاتر وجود دارد.
احمد بن عبدالعزیز: متولد سال ۱۹۴۱ معاون وزیر خارجه، معاون امیر مکه است. وجهه خوبی دارد که احتمال دسترسی وی به پست برجسته را در هفتههای آینده محتمل میسازد.
محمد بن نایف: متولد سال ۱۹۵۹ و معاون وزیر کشور است. نقطه بارز وی در مبارزه با تروریسم و دستگاه اطلاعاتی است. در صورتی که پدرش نایف نمیمرد و به قدرت میرسد احتمال ولیعهدیاش وجود داشت اما هنوز از رقبای اصلی محسوب میشود زیرا به هر حال از نسل السدیری هاست.
خالد الفیصل: متولد سال ۱۹۴۰ و امیر مکه است. امارت مکه مهم است و وی از پنج سال قبل این سمت را در اختیار دارد. وی یکی از بزرگترین نامزدها از میان نوههای ملک عبدالعزیز است.
عبدالعزیز بن عبدالله: متولد ۱۹۶۳ است معاون وزیر خارجه از چهار سال قبل است. وی فرزند ملک عبدالله است و شانس این را دارد که وزیر خارجه عربستان شود.
عبدالعزیز بن سلمان: متولد ۱۹۶۰ و وزیر نفت است. نقش مهمی در کشور دارد و احتمال دارد که به مقامات بالاتر برسد.
متعب بن عبدالله: متولد سال ۱۹۵۳ فرمانده گارد ملی عربستان و نامزد جدی ولایتعهدی در آینده است. ملک عبدالله میتواند به وی سمت معاون دومی نخست وزیر بدهد همان کاری که قبلا درباره نایف بن عبدالعزیز در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت و مقدمات.
مشعل بن عبدالله: امیر نجران است با توجه به اینکه امیرمنطقه مرزی با یمن است که نقش مهمی در استراتژی سعودی دارد صلاحیت رسیدن به مقامات بالاتر را دارد.
محمد بن فهد: متولد سال ۱۹۵۱ و حاکم منطقه الشرقیه است که از اهمیت به سزایی برخوردار است و میتواند ایفا گر نقش بزرگتر در آینده باشد.
ارسال کردن دیدگاه جدید